Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΙος: Ο Δήμος Ιητών χρωστάει 300.000 ευρώ για δάνειο 99.000 ευρώ (!!!)

Ιος: Ο Δήμος Ιητών χρωστάει 300.000 ευρώ για δάνειο 99.000 ευρώ (!!!)

|

Απίστευτη καταγγελία του νυν Δημάρχου Ιητών Γκίκα Γκίκα: “Από το 2011 το δάνειο που είχε λάβει ο Δήμος, δεν εξυπηρετήθηκε με αποτέλεσμα σήμερα οι τόκοι να έχουν φτάσει στα 300.000 ευρώ” 

Απίστευτο; Εκπληκτκό; Εχει λογική όλο αυτό; Δεν γνώριζαν; Ο νυν Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, προχώρησε χθες σε μία καταγγελία που σίγουρα αξίζει να αναφερθεί… Τι είπε; Οτι επί οκτώ χρόνια (2011-2019), ο Δήμος δεν εξυπηρετούσε δάνειο που είχε λάβει η Δημοτική Επιχείρηση ΤΑΔΕΠΙ το 2008 (συν άλλο ένα το 2010) ύψους 99.000 ευρώ,  με αποτέλεσμα σήμερα (σ.σ. στο μεσοδιάστημα έκλεισε το ΤΑΔΕΠΙ και οι υποχρεώσεις του πήγαν στο Δήμο)  το δάνειο αυτό να έχει ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ (!!!) Και ξεκινάει αγώνας δρόμου για να λυθεί το ζήτημα… 

Ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση“Τη μέρα που με εκλέξατε Δήμαρχο, υποσχέθηκα να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας, να είμαι πάντα ειλικρινής απέναντί σας και να σας κοιτάζω στα μάτια. Οφείλω, λοιπόν, να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για μια σημαντική συνάντηση που είχα στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκα με τους εκπροσώπους της εταιρείας PQH, η οποία έχει αναλάβει την εκκαθάριση της Πανελλήνιας Τράπεζας Α.Ε. Υπενθυμίζω ότι από την Πανελλήνια Τράπεζα η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου μας ΤΑΔΕΠΙ, η οποία σήμερα τελεί υπό λύση και εκκαθάριση, είχε λάβει το 2008 δάνειο ύψους 80.000 ευρώ και το 2010 δάνειο ύψους 19.000 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, ο Δήμος μας είχε αναλάβει δανειακές υποχρεώσεις ύψους 99.000 ευρώ, τις οποίες έως τα τέλη του 2010 εξοφλούσε κανονικά.

Δυστυχώς, από την 1η Ιανουαρίου 2011,το δάνειο σταμάτησε να εξυπηρετείται. Από τότε δεν πληρώθηκε ούτε μία δόση! Δυστυχώς δεν έγινε κάποια ρύθμιση ή άλλη συνεννόηση με την Τράπεζα. Το αποτέλεσμα είναι ότι το χρέος σήμερα έχει φτάσει στο δυσθεώρητο ύψος των 304.359,27 ευρώ? Και επειδή στην πορεία ως γνωστόν έκλεισε και η ΤΑΔΕΠΙ, σήμερα το χρέος αυτό βαρύνει εξ ολοκλήρου τον Δήμο Ιητών, γιατί όλες οι υποχρεώσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων που κλείνουν βαρύνουν τους Δήμους στους οποίους ανήκουν.

Τώρα το θέμα που μας απασχολεί είναι ότι μαζί με όλα τα άλλα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, φορτώθηκε στις πλάτες μας και αυτό το μεγάλο και άδικο για τους δημότες οικονομικό βάρος.

Σήμερα, βρισκόμαστε σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τη διαχειρίστρια εταιρεία για τη συνολική διευθέτηση αυτής της οφειλής. Υποχρέωσή μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Και δεσμεύομαι προσωπικά ποτέ, μα ΠΟΤΕ, να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη . Αυτές οι μέρες πέρασαν για το νησί μας, ανεπιστρεπτί”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Εκδήλωση τις 26 Ιουνίου, η γνώση δεν έχει ηλικία

Το ΣΔΕ Νάξου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στο ΓΕΛ Νάξου με στόχο την ανάδειξη της εκπαίδευσης ενηλίκων και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Δραματική προειδοποίηση Γ. Γκούφα: «Η Τραγαία διψά – Η Νάξος ερημοποιείται»

Ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπεράντληση των υδάτινων αποθεμάτων και την απουσία σχεδιασμού, προειδοποιώντας για την ερημοποίηση της καρδιάς της Νάξου.

Νότια Ελλάδα: Σε κατάσταση έντονης ξηρασίας, στο «κόκκινο» γεωργικές περιοχές Κρήτης και Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, η εδαφική υγρασία έχει μειωθεί επικίνδυνα σε κρίσιμες αγροτικές ζώνες, προμηνύοντας σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή.

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Σαντορίνη: Η Μαρία Γενιτσαρίδη επιστρέφει (για 3η φορά) στον Α.Ο. Θήρας

Η έμπειρη διεθνής ακραία επιστρέφει στη Σαντορίνη για τρίτη φορά, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ της ομάδας στη φετινή Volley League Γυναικών.

Μύκονος: Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών, τρεις συλλήψεις και πλούσια ευρήματα

Σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. με τη διάλυση συμμορίας που διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια στο νησί των ανέμων – Επεισοδιακή σύλληψη ενός εκ των δραστών.

«Σαντορίνη – Το παρόν και το μέλλον»: Δημόσια συζήτηση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο Θήρας

Ανοιχτή εκδήλωση για τις κρίσιμες επιπτώσεις του ΕΠΣ στο περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και την ανάπτυξη του νησιού

6ο Περιφερειακό Συνέδριο ΠΟΞ στη Σαντορίνη: Ο τουρισμός σε σταυροδρόμι προκλήσεων και στρατηγικών

Μηνύματα βιώσιμης ανάπτυξης, υποδομών και συνεργειών από κορυφαίους φορείς του τουρισμού – Σημαντική η σύσταση του Οργανισμού Προώθησης Προορισμού για τη Σαντορίνη

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Εντυπωσιακή έναρξη με την έκθεση αγιογραφίας της Ελένης Αντωνακάκη (video)

Η Αμοργός άνοιξε πολιτιστικά τις πύλες της για το φετινό φεστιβάλ με μια συγκινητική και υψηλής αισθητικής έκθεση αγιογραφίας, αφιερωμένη στην Παναγία και τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών στην Κίναρο.

«Ίχνη Θηραϊκής Λαογραφίας»: Μια Ζωντανή Διαδρομή στην Παράδοση της Σαντορίνης

Περιοδική έκθεση στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» – Αυθεντικά τεκμήρια, βιώματα και αφηγήσεις από την καθημερινή ζωή της Θήρας

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας