Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος: ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ήταν και πάει. Ανακοινώνονται επιτροπές και πρόεδροι

Νάξος: ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ήταν και πάει. Ανακοινώνονται επιτροπές και πρόεδροι

|

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 και στο Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα μπει το “τέλος” στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Πρόνοιας και Παιδείας – Η επόμενη ημέρα αλλα και οι ανακοινώσεις όσον αφορά τους προέδρου σε Λιμενικό Ταμείο, Κοινωφελής Επιχείρηση αλλά και Σχολικές Επιτροπές 

Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ χρόνια για να κατανοήσουμε ότι το μοντέλο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ με τις τόσες αρμοδιότητες δεν μπορούσε να δουλέψει σωστά, ειδικά από την στιγμή που δεν είχε την ανεξαρτησία που χρειάζεται για να μπορέσει να παράξει έργο. Κι έτσι πριν από μερικές ημέρες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού, Βαγγέλης Κατσαράς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Aegean Voice 107.5” είχε τονίσει “θα πάμε σε νέο μοντέλο διοίκησης που θα είναι περισσότερο ευέλικτο. Να σταματήσει αυτή η σχέση Δήμου – ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ γιατί ήθελε να κάνει κάτι στον αθλητισμό ή στον πολιτισμό και ζητούσε ουσιαστικά την .. έγκριση μέσω αναπροσαρμογών προϋπολογισμού για δράσεις του. Θα είναι πλέον όλα στο Δήμο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και από εκεί μέσω στελέχωσης των Επιτροπών θα μπορέσει να υπάρξει καλύτερη διαχείρηση και γιατί όχι και καλύτερος συντονισμός”… 

Μάλιστα. Και την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Και όχι μόνο γι αυτό. Θα έχουμε ανακοινώσεις για πρόσωπα και προέδρους που θα στελεχώσουν Κοινωφελή Επιχείρηση, Λιμενικό Ταμείο αλλά και Σχολικές Επιτροπές. Το να πάμε σε …ονοματολόγια νομίζω ότι δεν έχει λόγο από τη στιγμή που τα κουκιά είναι μετρημένα και μάλιστα αρκετοί είνα αυτοί που θα … πιεστούν να δεχτούν τις θέσεις αυτές (σε επίπεδο Προέδρου και Αντιπροέδρου) καθότι οι φήμες λένε ότι ο Δήμαρχος εισπράττει αρκετά “όχι” για σημαντικές (για όλους μας) θέσεις… Κι αυτό γιατί δεν θεωρούνται προβεβλημένες. Το ακούσαμε κι αυτό…  Αυτό που κρατάμε πάντως είναι ότι η πολιτική του Δήμου όσον αφορά τα Δημοτικά Συμβούλια δεν αλλάζει. Ενώ στους άλλους Δήμους, έγιναν ειδικές συνεδριάσεις για τις διαδικασίες όσον αφορά την εκλογή των προσώπων στα Νομικά Πρόσωπα, εμείς επιλέγουμε να τα κάνουμε “όλα σε ένα”…  Και όποιος αντέξει. Γιατί αυτές οι συνεδριάσεις μπορεί να κρατήσουν έως την επόμενη ημέρα.. Και έχεις και συμβούλους από άλλα νησιά που γύρω στις 10 το βράδυ θα κοιτάζουν το ρολόι για το πλοίο της γραμμής… 

Μήπως να το ξαναδούμε αυτό με τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου; Μα 35 και με εκλογικές αναμετρήσεις και καυτά θέματα που εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι θα τραβήξουν αρκετή ώρα; 

Αναλυτικά τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση την 30η Σεπτεμβρίου: 

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 30  Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα: 19.00μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

  1. Λήψη απόφασης για την μετονομασία του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου της Koινότητας Σαγκρίου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σε Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Κοινότητας Σαγκρίου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΪΤΟΣ».
  2. Λήψη απόφασης περί της αναγκαιότητας ανάθεσης της εργασίας: «Καθαρισμός παραλιών Δ.Ε. Δονούσας» σε ιδιώτες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011.
  3. Λήψη απόφασης περί της αναγκαιότητας ανάθεσης της εργασίας: «Ευπρεπισμός και προστασία κοινόχρηστων χώρων Δ.Ε. Δονούσας».
  4. Λήψη απόφασης περί της αναγκαιότητας ανάθεσης της εργασίας: «Ευπρεπισμός και προστασία κοινόχρηστων χώρων Δ.Ε. Κουφονησίων».
  5. Λήψη απόφασης περί της αναγκαιότητας ανάθεσης της εργασίας: «Ευπρεπισμός και προστασία κοινόχρηστων χώρων Δ.Ε. Ηρακλειάς».
  6. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της εργασίας: «Καθαρισμός υδατοδεξαμενών στις Κοινότητες Δονούσας-Ηρακλειάς-Κουφονησίων και Σχοινούσας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».
  7. Λήψη απόφασης για την κατάργηση του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» και διακριτικό τίτλο «ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α».
  8. Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
  9. Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
  10. Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων .
  11. Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
  12. Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου.
  13. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων σε επιτροπές και συγκρότηση αυτών.
  14. Ορισμός μελών για την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
  15. Συγκρότηση Επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.
  16. Λήψη απόφασης για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών.
  17. Έγκριση  παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Βελτίωση Αγροτικής οδού στην Δ.Κ. Αγίου Αρσενίου».
  18. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση Αγροτικού Ιατρείου Δ.Κ. Φιλωτίου».
  19. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Αποκατάσταση αντλιοστασίου ύδρευσης ¨ΚΑΜΠΙ¨ και υδρογεώτρησης ¨ΚΑΚΟΡΥΑΚΑ¨ Τ.Κ. Απειράνθου».
  20. Λήψη απόφασης για παράταση ή μη  σύμβασης  μίσθωσης ακινήτου στη θέση ¨Τίμιος Σταυρός –Μάνδρες –Ξηρόκαμπος¨ για κάλυψη λειτουργικών αναγκών.
  21. Γνωμοδότηση για την Μ.Π.Ε. που αφορά: «Λειτουργία Υφιστάμενων Λιμενικών Εγκαταστάσεων Λιμένα Κουφονησιών».
  22. Γνωμοδότηση για την Μ.Π.Ε. που αφορά: «Λειτουργία Υφιστάμενων Λιμενικών Εγκαταστάσεων Λιμένα Δονούσας».
  23. Γνωμοδότηση για την Μ.Π.Ε. που αφορά: «Λειτουργία Υφιστάμενων Λιμενικών Εγκαταστάσεων Λιμένα Σχοινούσας».
  24. Γνωμοδότηση για την Μ.Π.Ε. που αφορά: «Εκμετάλλευση Λατομείου Αδρανών Υλικών έκτασης 30,960 στρ. στη θέση ¨ΣΦΑΡΑΜΑΤΑ¨ του Τ.Δ. Μελάνων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, από την ¨Κων/νος & Μαρία Σκουλάτου Ο.Ε.¨».
  25.  Έγκριση  Συναλλαγών με τη χρήση τερματικών αποδοχής καρτών πληρωμών – P.O.S. ».
  26. Λήψη απόφασης περί πρακτικής άσκησης σπουδάστριας Ι.ΙΕΚ. στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
  27. Τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 163/2017, περί ορισμού Επιτροπής Παρακολούθησης, για την υπηρεσία: «Λειτουργία ΧΥΤΑ Νάξου».
  28. Έγκριση πρωτοκόλλου διαπίστωσης βλαβών και αναγνώριση αποζημίωσης έργου: «Αφαλάτωση Ηρακλειάς».
  29. Έγκριση έναρξης διαδικασίας κύρωσης δικτύου κοινοχρήστων χώρων σύμφωνα με το άρθρο 35 του Ν. 3937/2011 στο τοπωνύμιο ¨Κουκουμαύλες¨ και ¨Τσαφένα¨ εντός οικισμού Αγίου Προκοπίου Δ.Κ. Αγίου Αρσενίου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».
  30. Καθορισμός αμοιβής  Δικηγορικής Εταιρείας ¨Φώτης Κρεμμύδας – Φίλιππος Δωρής & Συνεργάτες (υπ’ αριθμ. 83/2019 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).
  31. Καθορισμός αμοιβής  Δικηγόρου Αγγελικής Καλία – Αντωνίου (υπ’ αριθμ. 82/2019 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).
  32. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 38/2018 απόφασης Δ.Σ. όσον αφορά τον ορισμό Συμβούλου στην Επιτροπή Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις οδών 2013».
  33. Λήψη απόφασης για την αποδοχή της Ένταξης της Πράξης με τίτλο «NAXiOS – Ψηφιακή Εφαρμογή Ξενάγησης Επισκεπτών μέσω Έξυπνων Συσκευών στους Πολιτιστικούς Πόρους του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με Διασυνδεδεμένη Πλατφόρμα Διαχείρισης Πολιτιστικού Περιεχομένου σε Συνεργασία με τους Τοπικούς Πολιτιστικούς Φορείς».
  34. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων σε Επιτροπές Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής Έργων.
  35. Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή του, για την συμμετοχή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στις Γενικές Συνελεύσεις του Δικτύου Αειφόρων Νήσων – Δάφνη.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Κακολύρι: Το νέο μαρτυρικό χωριό της Ελλάδας, δικαίωση μνήμης και ιστορίας

Μετά από χρόνια αγώνων, το Κακολύρι Εύβοιας εντάσσεται επίσημα στο δίκτυο μαρτυρικών χωριών, τιμώντας τη θυσία των 30 εκτελεσθέντων κατοίκων στις 24 Μαΐου 1944.

Γιώργος Αγγελόπουλος στη Νάξο, στα «Palatia» της Αγίας Άννας για αξώτικες γεύσεις και ερυθρόλευκες στιγμές

Ο πρόεδρος του μπασκετικού Ολυμπιακού επιστρέφει για ακόμη ένα καλοκαίρι στο "νησί-φρούριο" των ερυθρόλευκων, μοιράζοντας χαμόγελα και φωτογραφίες με φίλους και οπαδούς.

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου καλωσορίζει τον 18χρονο Γιάννη Νικολάου!

Ο νεαρός αθλητής ύψους 2,02 μ. ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας – Προέρχεται από την ΑΕΚ με εμπειρία στη Stoiximan GBL.

Αιγαίο: Εκτακτα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 αύριο Τετάρτη (13/08)

Έκτακτα δρομολόγια HIGHSPEED 3 & 4 στις 13 Αυγούστου μετά την άρση απαγορευτικού - Αναλυτικά οι ώρες αναχώρησης και άφιξης για την εξυπηρέτηση των νησιών

Β. Κικίλιας: 103 έργα για το νερό σε απομακρυσμένα και μικρά νησιά

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενισχύει την υδροδότηση 61 νησιωτικών δήμων με έργα αφαλάτωσης και τεχνική υποστήριξη

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου: Καμπανάκι για τα τροχαία στο νησί

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου καλεί σε υπευθυνότητα, πρόληψη και αιμοδοσία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής

Νάξος – Τα παλαιά πιάνα κελαηδούν ξανά, Ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού στο Πολιτιστικό Κέντρο

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και τέχνη στο Κάστρο της Χώρας Νάξου, με είσοδο ελεύθερη. (πρόγραμμα)

Το «μυστικό» πίσω από τον ήχο της θάλασσας στα κοχύλια

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί αυτό που ακούμε δεν είναι ο ωκεανός, αλλά ενισχυμένοι ήχοι του περιβάλλοντος

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες