Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάSerifos Sunset Race 2019: Θεολογίτης, Τσιγερίδης, Λαδά και Αλυφαντής οι μεγάλοι νικητές

Serifos Sunset Race 2019: Θεολογίτης, Τσιγερίδης, Λαδά και Αλυφαντής οι μεγάλοι νικητές

|

Το 7o Serifos Sunset Race – παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες του περασμένου Σαβββατοκύριακου-  ταρακούνησε για ακόμα μια φορά το Αιγαίο – Ποιοι ήταν οι πρώτοι νικητές σε όλες τις κατηγορίες 

Το 7o Serifos Sunset Race ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μεσημέρι της Κυριακής (15/9), παρόλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τις αθλητικές δραστηριότητες να προσαρμόζονται στις ορέξεις του καιρού και τους συμμετέχοντες να διασκεδάζουν την παρουσία τους στο νησί και τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Με ηλιοβασίλεμα ρομαντικό, με πανσέληνο φωτεινή και υπέροχη, με αέρα που δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω και απογείωνε τη διάθεση και το κέφι. Όλα φτιαγμένα για να δημιουργήσει η διοργάνωση εκατοντάδες χαμόγελα και χαρά όλες τις ώρες.  Ο δυνατός αέρας δεν επέτρεψε σε πολλούς να ταξιδέψουν την Παρασκευή. Όσοι όμως τα κατάφεραν αποζημιώθηκαν με την τελετή έναρξης του τριημέρου στην πλατεία της Άνω Χώρα, σε ένα σκηνικό κινηματογραφικό, που ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το Σύλλογο Γυναικών Σερίφου «η Ανδρομέδα» και συνεχίστηκε με αμείωτο κέφι, χορό και μουσική μέχρι αργά.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο (14/9) χωρίς άφιξη πλοίων λόγω απαγορευτικού, αλλά με πολλά παιδιά που έτρεξαν σε δύο κατηγορίες (5-8, 9-12 ετών), διαδρομές των 500 και 1000 μέτρων αντίστοιχα, παίρνοντας το πρώτο τους μετάλλιο σε αγώνα. 

Ακολούθησε το απόγευμα το main event της διοργάνωσης, οι αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων με την εκκίνηση από το ύψος της παραλίας στη Βαγιά. Εκατοντάδες δρομείς με φόντο το ηλιοβασίλεμα και με τον αέρα να κοπάζει έτρεξαν σε πολύ καλές συνθήκες (χωρίς υγρασία και με δροσιά), επιτυγχάνοντας και πολλά ατομικά ρεκόρ. Πρώτος στην εκκίνηση ο παραολυμπιονίκης και πρεσβευτής του προγράμματος SeaChange Greek Islands, Μάκης Καλαράς.

O περσινός νικητής των 20χλμ, Νικόλαος Θεολογίτης από την Αμοργό, έκοψε πρώτος την κορδέλα του τερματισμού στο αγώνισμα των 5χλμ. Στα 10χλμ νικητής ο Γιώργος Τσιγερίδης με χρόνο 38:01 λεπτά, ενώ τρίτος τερμάτισε ο  Κώστας Παπανικολάου (41:06), που έχει συμμετάσχει συνολικά σε 17 Iron Man.

Στις γυναίκες για δεύτερη συνεχή χρονιά νικήτρια στα 5χλμ η Καντούνη-Λαδά Έλλη (και 8η στη γενική κατάταξη) με χρόνο 22:25 ενώ στο αγώνισμα των 10χλμ πρώτη τερμάτισε η Elena Weis με 50:39

Την Κυριακή συνεχίστηκε αμείωτο το κέφι και ο αέρας. Στους κολυμβητικούς αγώνες ενηλίκων (750, 1500 και 3000 μέτρα) οι κολυμβητές δάμασαν τα κύματα και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στον κόλπο του Λιβαδιού, υπό το βλέμμα του Τυφώνα (που βρέθηκε στη Σέριφο μέσω του προγράμματος SeaChange Greek Islands), ενός εξειδικευμένου πλοίου, μοναδικό στη Μεσόγειο, ειδικό για τον καθαρισμό των ελληνικών ακτών και θαλασσών.

Η παρουσία των ναυαγοσωστών της Lifeguard Hellas έπνεε εμπιστοσύνη και οι αγώνες διεξήχθησαν με απόλυτη ασφάλεια.

Νικητής στη μεγάλη απόσταση των 3000μ ο Ρωμανός Αλυφαντής, με παρουσία δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα 1500μ νικητής ο Αριστοτέλης Θεοδώρου ενώ στην απόσταση των 750μ πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Παπαχαριζάνου, πρώην μέλος των εθνικών ομάδων κολύμβησης, με πολλές διεθνείς και εγχώριες διακρίσεις.

Στις γυναίκες νικήτριες αναδείχθηκαν η Ιωάννα Πετροπούλου στα 750μ, η Ιωάννα Σέρβου στα 1500μ και η Στέλλα Αλεξοπούλου στα 3000μ.

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής διεξήχθησαν οι παιδικοί κολυμβητικοί αγώνες με την πλειοψηφία τους να κολυμπούν μικρά Σεριφιωτάκια.

Στις απονομές μια έκπληξη περίμενε τους νικητές που έλαβαν, μαζί με τα πλούσια δώρα, αντί για τα καθιερωμένα κύπελλα, Κυκλαδίτικα εδώλια. Ο πολιτισμός, μαζί με τη γαστρονομία (δώρα επίσης στους νικητές τοπικά προϊόντα) και τον αθλητισμό, είναι οι πυλώνες που έχει στηριχθεί το Serifos Sunset Race από την πρώτη του χρονιά. 

Ο Δήμος Σερίφου δίπλα στη διοργάνωση με τον νεοκλογέντα Δήμαρχο Κώστα Ρεβύνθη να βρίσκεται παντού και να δίνει λύσεις σε όσα προβλήματα παρουσιάζονταν. Σχετικά με τη διοργάνωση ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Για εμάς στο Δήμο είναι προτεραιότητα κάθε τι που προβάλει το νησί μας. Πόσο μάλλον μια διοργάνωση που σε χαμηλή σεζόν φέρνει τόσο κόσμο στη Σέριφο. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο έναν θεσμό τόσων ετών που έχει γιγαντωθεί και προβάλει σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο τις ομορφιές του νησιού μας». 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η διοργάνωση συνδέθηκε με το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, με πρόσκληση προς όλους τους συμμετέχοντες να γίνουν μέρος της λύσης, αλλάζοντας καθημερινές συνήθειες για να μειωθεί το πλαστικό μίας χρήσης. Η ομάδα του προγράμματος βρέθηκε στο νησί την περίοδο της διοργάνωσης, και πραγματοποίησε καθαρισμούς στις παραλίες του νησιού. Συγχρόνως, σε όλους τους δρομείς της διαδρομής SeaChange Greek Islands 5 χιλ., στους νικητές των αγωνισμάτων, και στα παιδιά δόθηκε από ένα ποτήρι πολλαπλής χρήσης του προγράμματος. Δυναμικό παρόν έδωσε και η ομάδα SeaChange Sports Team, με μέλη της να κερδίζουν πολλά μετάλλια.

Το 7ο Serifos Sunset Race υλοποιήθηκε χάρη στην παρουσία των εθελοντών, την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως συνδιοργανώτριας, του Δήμου Σερίφου, των τοπικών συλλόγων (Ταξιάρχης, Εμπορικός Σύλλογος, Σύνδεσμος Σεριφίων, ΑΟ Σερίφου, Σύλλογος Γυναικών «Η Ανδρομέδα») και των χορηγών.

Των “Μεγάλων Χορηγών” της διοργάνωσης Pende Serifos και Κονδύλης Μάρκετ, των “Επίσημων Χορηγών” INTERWETTEN, Arla Protein, WeFit.gr και SEA JETS, των “Υποστηρικτών” Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΔΙΟΣ», CURAPROX, Bairamoglou, των “Τοπικών Υποστηρικτών” Indigo, Yacht club, της Καλής, ΘΗΤΑ, The Famlily Beez, Rizes Hotel, Calma Drings and Bites, GRANS, Μεταφορική Σερίφου Η Ένωση Πανάγος, Μπακάλλιστον, Crazy Dream και πολλών άλλων που συνέβαλαν πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Επίσης ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στη συμβολή των ‘Χορηγών Επικοινωνίας” της διοργάνωσης, των μέσων πανελλήνιας εμβέλειας ΕΡΤ3, Cosmote TV, ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8, Action24, του τουριστικού οδηγού Greek Travel Pages, των ραδιοφωνικών σταθμών Empneusi FM και Aegean Voice, των portal Outdoor-Activities.gr, Run N Fun, IRunMag, Athletics-Magazine, Run247, των τοπικών μέσων των Κυκλάδων, Discover Serifos, Cyclades24, Sportcyclades24, Sportcyclades, Naxos Tmes, Naxos Press,

Οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας:

RUN 5K – MALE

  1. NIKOLAS THEOLOGITIS  17:10.861       
  2. ΤΑΝΤΟΥΛΟΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ          18:10.868       
  3. ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ  19:11.862       

RUN 5K – FEMALE

  1. ΚΑΝΤΟΥΝΗ-ΛΑΔΑ ΕΛΛΗ            22:25.238
  2. ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 23:35.051
  3. ΔΟΓΑΝΗ ΜΑΡΙΑ 24:25.676

RUN 10K – MALE

  1. ΤΣΙΓΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 38:01.127
  2. ΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 40:26.661
  3. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 41:06.841

RUN 10K – FEMALE

  1. ELENA WEIS 50:39:360
  2. ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  50:59.508
  3. ΓΑΡΥΦΑΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  51:21.990

SWIM 750M – MALE

  1. ΠΑΠΑΧΑΡΙΖΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 14:44.058
  2. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 17:42.426
  3. ΠΑΓΙΟΛΑΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΑ  18:33.502

SWIM 750M – FEMALE

  1. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ 15:31.008
  2. ΚΑΠΕΝΗ ΕΛΕΝΗ 18:37.790
  3. ΓΚΟΥΡΛΑ ΜΑΡΙΑ 21:34.702

SWIM 1500M – MALE

  1. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 19:02.086
  2. ΚΟΥΡΛΙΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΣ   20:43.003
  3. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 23:39.583

SWIM 1500M – FEMALE

  1. ΣΕΡΒΟΥ ΙΩΑΝΝΑ 23:17.341
  2. MOS YULIA 23:54.723
  3. ΤΣΟΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 25:31.051

SWIM 3000M – MALE

  1. ΑΛΥΦΑΝΤΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ 37:00.726
  2. ΠΑΝΕΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 37:49.911
  3. ΦΙΡΦΙΛΙΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 39:49.497

SWIM 3000M – FEMALE

  1. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ 54:29.179
  2. ΛΕΝΤΖΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ 1:04:10.000

KIDS RUN 500M – MALE

  1. ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΙΡΡΑ
  2. ALTEO TSELA
  3. MATEO MPOYZI

KIDS RUN 500M – FEMALE

  1. ΝΑΝΤΙΑ ΠΙΡΡΑ
  2. ERIKA ENDRESEN
  3. ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΚΑΛΙΤΣΗΣ

KIDS RUN 1000M – MALE

  1. ENKEL ELEZI   
  2. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ     
  3. ΟΡΓΚΙΤΟ ΝΙΚΟΛΑΚΙ

KIDS RUN 1000M – FEMALE

  1. ΜΑΡΙΤΑ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ
  2. ANGELICA LITSO                   
  3. FLORESIDA PAGIOLARI

Όλα τα αποτελέσματα θα τα βρείτε εδώ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ SERIFOS SUNSET RACE 2019

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη του 2020 και το 8o Serifos Sunset Race με νέες εκπλήξεις που θα περιμένουν τους συμμετέχοντες.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Ανάφη: Πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και το 2ο ενδοκυκλαδικό που αγνοείται

Προβλήματα και λύσεις στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Ανάφης - Τι συμβαίνει με τα δρομολόγια και οι υποσχέσεις που πήρε ο Δήμαρχος κος Ρούσσος

Γ. Πολυχρονάκος: Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Γ. Πολυχρονάκος: “Πάρος και Μύκονος στο έλεος των πλημμυρών – Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.