Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΔωδεκάνησα: Θέλετε ανοιχτά σχολεία; Επαναφέρετε το μέτρο διπλομοριδότησης

Δωδεκάνησα: Θέλετε ανοιχτά σχολεία; Επαναφέρετε το μέτρο διπλομοριδότησης

|

Η Α’ ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου με αφορμή τα κενά εκπαιδευτικών στο Καστελόριζο (και όχι μόνο) με ανοιχτή επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας τονίζει “Κα υπουργέ επαναφέρετε τη διπλή μοριοδότηση στις δυσπρόσιτες περιοχές”

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να χαμογελάει για το γεγονός ότι σε όλα τα σχολεία έγινε φέτος τελετή αγιασμού, όμως η αλήθεια είναι ότι οι …δανεικοί εκπαιδευτικοί κυρίως στην νησιωτική Ελλάδα έδωσαν και πήραν.. Ομως, το πρόβλημα δεν λύνεται με δανεικούς εκπαιδευτικούς, ούτε με καταγγελίες από την σημερινή αντιπολίτευση, όταν έβαλε κι αυτή το χεράκι της με την απόφαση να καταργήσει την διπλή μοριοδότηση στις λεγόμενες δυσπρόσιτες (ή άγοντες) γραμμές κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας.

Αποτέλεσμα; Η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω των νησιών γύρω από τη Ρόδο, προχώρησε σε ανοιχτή επιστολή (την υπογράφουν οι Ανδρέας Μαρίνος, πρόεδρος και Θεόδωρος Ξάφης, γενικός γραμματέας) προς την κα Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με τίτλο “Υποστελεχωμένα σχολεία σε δυσπρόσιτες περιοχές” και στην οποία ανάμεσα στα άλλα λέει “Κα υπουργέ επαναφέρετε τη διπλή μοριοδότηση στις δυσπρόσιτες περιοχές»

Αναλυτικά η ανακοίνωση ..  

Κυρία υπουργέ  αν θέλετε για  να μην  έχουμε  υποστελεχωμένα  σχολεία  όπως στο νησί Καστελόριζο ανοίξτε την μοριοδότηση των πινάκων  αναπληρωτών και   επαναφέρετε το μέτρο διπλομοριδότησης τους, στις  δυσπρόσιτες περιοχές  που ανέστειλε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα

Από το 2014-15 εφαρμόστηκε η  διπλομοριοδότηση   των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δέχονταν  να  υπηρετήσουν  σε δυσπρόσιτα  σχολεία της περιοχής μας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Το μέτρο αυτό είχε  σαν αποτέλεσμα σχολεία  όπως του Καστελόριζου,  της Νισύρου, της Κάσου,  των Λειψών κ.ο.κ  να  επιλέγονται από την πρώτη   φάση διορισμού   των αναπληρωτών. Μάλιστα  ήταν συχνό φαινόμενο να υπάρχουν σχολεία της Ρόδου με κενά εκπαιδευτικού προσωπικού σε αντίθεση με τα μικρά  δυσπρόσιτα  νησιά που είχαν εκπαιδευτικό προσωπικό  από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Χρειάζεται λοιπόν  η  επαναφορά του συστήματος της διπλομοριοδότησης των αναπληρωτών  που  θέλουν να υπηρετήσουν   σε σχολεία της περιοχής  μας ώστε να επανέλθει και σε αυτόν τον τομέα η κανονικότητα και να μπορέσουν να λειτουργήσουν  στελεχωμένα  όλα  τα  σχολεία.

Ακόμα  χρειάζεται η ανανέωση των πινάκων με μόρια όλων των χρόνων ώστε να υπάρχει  κίνητρο σε συναδέρφους εκπαιδευτικούς να υπηρετήσουν σε σχολεία περιοχής μας ώστε να μαζέψουν μόρια.

 Η σημερινή  ανακοίνωση αποτελεί συνέχεια της ανοικτής επιστολής που έστειλε στα μέσα του Αυγούστου η Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ώστε να προβείτε σε  όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη πρόσληψη των συνάδερφών εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων της περιοχής μας, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την απρόσκοπτη λειτουργία  τους από την πρώτη ημέρα του αγιασμού”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καθολική Εκκλησία αφιερώνεται στην Ιερά Καρδία του Ιησού, iστορική πράξη την Κυριακή 13 Ιουλίου στην Τήνο

Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα αποφάσισε την αφιέρωση της τοπικής Εκκλησίας στην Ιεροτάτη Καρδία του Ιησού, στο πλαίσιο τριπλής επετείου και του Ιωβηλαίου 2025 – Κεντρική Θεία Λειτουργία στο Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας στο Εξώμβουργο Τήνου

«Αγροτεμάχια φάντασμα»: Πώς Κρητικοί κτηνοτρόφοι διεκδικούν επιδοτήσεις σε ξένες γαίες

Με δασικές εκτάσεις και ελαιώνες να «μετατρέπονται» σε βοσκοτόπια για να δηλωθούν στο ΟΣΔΕ, παραγωγοί από την Κρήτη κατηγορούνται ότι εισέπρατταν ευρωπαϊκές ενισχύσεις σε βάρος των πραγματικών αγροτών

Χορεύοντας κάτω από τα αστέρια της Νάξου: Μια βραδιά γεμάτη Ελλάδα στην παραλία της Χώρας (photos)

Ήπειρος, Πόντος, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος συναντήθηκαν στη Νάξο σε μια μοναδική μουσικοχορευτική βραδιά με έντονο παλμό, ζωντανή παράδοση και καρδιά γεμάτη Ελλάδα

Cycladic Nexus στην Ίο: Όταν η σύγχρονη τέχνη συναντά τον Πρωτοκυκλαδικό Σκάρκο

Μια μοναδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ίου μετατρέπει τον θεσμικό χώρο σε πεδίο ζωντανού διαλόγου μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, με έργα 12 καλλιτεχνών να συνομιλούν με την ιστορία του Σκάρκου.

Επίτιμος Δημότης Θήρας ανακηρύχθηκε ο καθηγητής Δημήτριος Χριστοδούλου

Σε συγκινητική εκδήλωση τιμήθηκε το επιστημονικό έργο του διακεκριμένου Έλληνα φυσικού – Βράβευση μαθητών Γ’ Λυκείου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Περισσότεροι σχολικοί καθαριστές στη Σαντορίνη – Ενίσχυση για το 2025-2026

Από 36 σε 44 οι θέσεις καθαριότητας στα σχολεία της Σαντορίνης – Ενίσχυση της υγειονομικής ασφάλειας με μέριμνα του Δήμου Θήρας

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τα μεταχειρισμένα οχήματα προτείνει η Ε.Ε.

Απαραίτητο πιστοποιητικό κύκλου ζωής από ΚΤΕΟ για μεταβίβαση – Στόχος η σταδιακή ανανέωση του στόλου και η επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης

Ο Παντελής Θαλασσινός στο Φιλώτι, Μουσική βραδιά στη σκιά του Ζα

Ο σπουδαίος ερμηνευτής έρχεται στο ΆθλοΘέατρο Φιλωτίου στις 5 Αυγούστου για μια συναυλία γεμάτη συναίσθημα, με αγαπημένα τραγούδια και αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Στην κορυφή σε Ελλάδα και Κύπρο το ΕΚΠΑ – Σαρώνει στις διεθνείς κατατάξεις

1ο Πανεπιστήμιο σε Ελλάδα και Κύπρο, 216ο παγκοσμίως και με κορυφαίες επιδόσεις σε Ιατρική, Καρδιολογία και Δημόσια Υγεία – Διακρίσεις στις Times και US News Rankings 2025

ΑΑΔΕ: Δωρεάν app σαρώνει το Ψηφιακό Πελατολόγιο σε 20′

Τέλος στις πολύπλοκες διαδικασίες – Με ένα scan στην πινακίδα και το QR της απόδειξης, οι επαγγελματίες «ξεμπερδεύουν» χωρίς κόστος και καθυστερήσεις.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Νέοι κανόνες για τις κολυμβητικές δεξαμενές σε τουριστικά καταλύματα – Τι αλλάζει από εδώ και πέρα

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία γνωστοποίησης λειτουργίας για πισίνες εντός τουριστικών μονάδων και υποδομών. Παραβόλο 300€, διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις και περιθώριο 90 ημερών για συμμόρφωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.