Παρασκευή, 13 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΠΝΑΙ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για τον διαγωνισμό του European Young Chef 2019

ΠΝΑΙ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για τον διαγωνισμό του European Young Chef 2019

|

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στους ημιτελικούς του  European Young Chef 2019 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. (20/9/2019 Σύρος και 27/9/2019 Ρόδος) – Οροι και προϋποθέσεις 

Οπως είχαμε αναφέρει και πριν από μερικές ημέρες, έχουμε νέα ήδη και έθιμα όσον αφορά την ανάδειξη του καλύτερου νέου σεφ (European Young Chef) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου…. Ο διαγωνισμός θα γίνει για τέταρτη συνεχή χρονιά για αυτόν που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2019, που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2019 στην Ρόδο.

Ειδικότερα θα διοργανωθούν δύο ημιτελικοί διαγωνισμοί, σε 2 νησιά της Περιφέρειας , στη Σύρο 20/9 και στη Ρόδο στις 27/9, στους οποίους θα πάρουν μέρος σεφ από 18-26 ετών και θα κριθούν από τριμελή επιτροπή, Πρόεδρος της οποίας θα είναι η Πρέσβης κ. Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.  Οι νικητές θα διαγωνιστούν στον τελικό, που θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 28/9, στον οποίο θα κριθεί, από επιτροπή ο νεαρός σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στο European Young Chef Award 2019, τον Οκτώβριο στην Ρόδο. 

Ποιοι όμως είναι οι όροι για την συμμετοχή στον διαγωνισμό;  Οπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση αι την σχετική ανοιχτή πρόσκληση συμεμετοχής προς κάθε ενδιαφερόμενο, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου… 

Οι υποψήφιοι για την κατάκτηση του τίτλου European Young Chef 2019 θα πρέπει:

  • Να είναι ηλικίας 18-26 ετών.
  • Να είναι σπουδαστές πλήρους φοίτησης ή απόφοιτοι σχολής μαγειρικής ( ο τίτλος απόκτησης να μην απέχει του ενός έτους από την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού). Η προσκόμιση του αποδεικτικού εγγραφής /αποφοίτησης είναι απαραίτητη.
  • Το διαγωνιζόμενο πιάτο θα πρέπει να αναδεικνύει με καινοτόμο τρόπο μια παραδοσιακή τοπική συνταγή από την εκπροσωπούμενη περιοχή. Ως εκ τούτου, μια μέρα πριν τον διαγωνισμό θα ζητηθεί από του υποψηφίους να προετοιμάσουν δύο μερίδες από το πιάτο τους (όπως αυτό θα παρουσιαζόταν στα τοπικά εστιατόρια και σπίτια) έτσι ώστε η κριτική επιτροπή να εξακριβώσει την καινοτομία του. Η προετοιμασία του πιάτου δεν θα πρέπει να ξεπερνάει την μία ώρα και τριάντα λεπτά.
  • Την ημέρα του διαγωνισμού σε καμία περίπτωση η προετοιμασία του πιάτου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις δύο ώρες και τριάντα λεπτά από την έναρξη του διαγωνισμού
  • Οι προπαρασκευές δεν επιτρέπονται. Εξαιρούνται η ζύμωση, η συντήρηση, το μαρινάρισμα ή το στράγγισμα. Οποιαδήποτε άλλη προπαρασκευή θα μετρήσει αρνητικά για τον υποψήφιο.
  • Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του πιάτου η κριτική επιτροπή θα παρατηρεί τόσο την προετοιμασία όσο και το αποτέλεσμα της παρασκευής του πιάτου συμπεριλαμβανομένης και της υγιεινής της κουζίνας. Επίσης θα εκτιμήσει την ικανότητα των διαγωνιζομένων να μειώσουν τα απόβλητα τροφίμων και τη χρήση πλαστικών μιας χρήσης.
  • Οι υποψήφιοι έχουν το πολύ τρία λεπτά για να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή το πιάτο. Να σημειωθεί ότι η επιτροπή θα εκτιμήσει την ικανότητα των υποψηφίων να εξιστορήσουν μια πρωτότυπη ιστορία, εξηγώντας την πολιτιστική σύνδεση του πιάτου με την περιοχή και παρουσιάζοντας τις τοπικές φυτικές και ζωικές ποικιλίες που χρησιμοποίησαν.
  • Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τελικό διαγωνισμό για την ανάδειξη του European Young Chef που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 23 Οκτωβρίου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, το πτυχίο και την Αστυνομική Ταυτότητα τους σκαναρισμένα στα e-mail της ΠΝΑΙ στη διεύθυνση s.triantafyllou@rho.pnai.gov.gr για τα Δωδεκάνησα και για τις Κυκλάδες στη διεύθυνση k.blaxoy@1730.syzefxis.gov.gr καθώς και στo e-mail της Λέσχης Αρχιμαγείρων στη διεύθυνση info@chefclubrhodes.gr και nxristoforou@yahoo.gr.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες για την αποστολή είναι: για τους υποψηφίους των Κυκλάδων στις 17/9/2019 και ώρα 10:00 το πρωί και για τους υποψηφίους των Δωδεκανήσων στις 23/9/2019 στις 18:00.

Το Γραφείο Τύπου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑΙ: Έκτακτη οικονομική στήριξη στους γεωργούς των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου

Μέχρι 17 Ιουνίου 2025 η υποβολή αιτήσεων για το Μέτρο 23 – Ποιοι δικαιούνται ενίσχυση και με ποια ποσά

Ο Ροβινσώνας της Γαύδου: Μια απεργία πείνας για το δικαίωμα στην ύπαρξη

Ο Μιχάλης Χρυσάνθου ζει απομονωμένος στη Γαύδο, μακριά από το σύστημα – και δίνει τον δικό του αγώνα για το αυτονόητο: να αναγνωριστεί ως κάτοικος του τόπου που επέλεξε για να ζήσει ελεύθερος.

Ισραήλ επιτίθεται στο Ιράν: Πυραυλικά πλήγματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις, pαγκόσμια ανησυχία

Η επιχείρηση «Ανατέλλων Λέων» χτυπά στόχους στην Τεχεράνη – Νεκρός ανώτατος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης – Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι γενικευμένης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Μικροί καλλιτέχνες σε δράση στη Νάξο!

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου προσκαλεί τα παιδιά σε ένα δωρεάν δεκαήμερο μαθημάτων ζωγραφικής, γεμάτο έμπνευση, χρώμα και φαντασία.

Πρόταση Ημέρας από την Μαριέττα Γαλάνη: Τηγανόψωμο με ρακή, θυμάρι και γραβιέρα Πιτταρά

Η γεύση της Νάξου σε ένα πεντανόστιμο τηγανόψωμο, με αγνά υλικά και την υπογραφή του Τυροκομείου Πιτταρά – Η Μαριέττα Γαλάνη μας χαρίζει μια αυθεντική νησιώτικη συνταγή.

Κρουαζιέρα – Τέλη αποβίβασης: Από 1η Ιουλίου αλλαγές σε τιμές, τι αλλάζει σε Μύκονο, Σαντορίνη

Αυξημένα τέλη έως 20 ευρώ για αποβίβαση κρουαζιερόπλοιων σε Μύκονο και Σαντορίνη. Ποιο είναι το σχέδιο για αποσυμφόρηση και επένδυση σε υποδομές.

Ασφαλές παιχνίδι σε ξένα καζίνο για Έλληνες

Ασφάλεια και ρυθμιστικό πλαίσιο στα ξένα καζίνο: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες παίκτες

Νάξος: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 16 Ιουνίου

Η συνεδρίαση θα γίνει μεικτή, διά ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Πάνω από 31 εκατ. ευρώ στους νησιώτες, ολοκληρώθηκε η καταβολή του

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε την έγκαιρη καταβολή 31,2 εκατ. € για 1,5 εκατ. μετακινήσεις επιβατών σε 60 νησιά – Ακολουθούν οι πληρωμές για τις επιχειρήσεις.

Ν. Πιτταράς: “Ο τουρισμός χωρίς σχέδιο δεν είναι ανάπτυξη, είναι απειλή”

Με αφορμή δηλώσεις στο άρθρο του κ. Λιάλιου στην "Καθημερινή", ο Νικόλας Πιτταράς τοποθετείται με ειλικρίνεια για τη σχέση τουρισμού – περιβάλλοντος και το μέλλον της Νάξου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – “Emerald Azzurra”: Η πολυτέλεια “έδεσε” στο νησί των Κυκλάδων

Με 110 μέτρα μήκος και 50 πολυτελείς καμπίνες, το υπερσύγχρονο "Emerald Azzurra" πραγματοποιεί μία ακόμη επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και φέρνει τη Νάξο στο χάρτη των VIP προορισμών

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

«Το Γλέντι»… αλλιώς! ONIRAMA & Νίκος Οικονομίδης ενώνουν κόσμο, βιολί και καλοκαίρι (video)

Η πιο feel-good διασκευή του καλοκαιριού είναι εδώ: Νησιώτικο βιολί, ηλεκτρική ενέργεια και ρυθμός που δεν κάθεται ποτέ

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας