Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαEuropean Young Chef 2019 : Σε Σύρο και Ρόδο οι δύο φετινοί...

European Young Chef 2019 : Σε Σύρο και Ρόδο οι δύο φετινοί ημιτελικοί

|

Αλλαγή δεδομένων όσον αφορά τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2019 – Δεν θα υπάρχουν προκριματικά όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δυο ημιτελικοί σε Σύρο (για Κυκλάδες) και Ρόδο (για Δωδεκάνησα)… Τελικός στις 23 και 24 Οκτωβρίου στη Ρόδο  

Νέα ήδη και έθιμα με αλλαγή του τρόπου συμμετοχής στον διαγωνισμό… Τι εννοούμε;  Τη δυνατότητα σε νέους σεφ να αναδείξουν το ταλέντο και το μεράκι τους για την γαστρονομία και να δημιουργήσουν, προβάλλοντας τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα των νησιών της, δίνει και φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά , προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη του νεαρού σεφ , ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2019, που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2019 στην Ρόδο.

Ειδικότερα θα διοργανωθούν δύο ημιτελικοί διαγωνισμοί, σε 2 νησιά της Περιφέρειας , στη Σύρο 20/9 και στη Ρόδο στις 27/9, στους οποίους θα πάρουν μέρος σεφ από 18-26 ετών και θα κριθούν από τριμελή επιτροπή, Πρόεδρος της οποίας θα είναι η Πρέσβης κ. Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.  Οι νικητές θα διαγωνιστούν στον τελικό, που θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 28/9, στον οποίο θα κριθεί, από επιτροπή ο νεαρός σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στο European Young Chef Award 2019, τον Οκτώβριο στην Ρόδο. (σ.σ. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε προκριματικά σε άλλα νησιά της Περιφέρειας όπως τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που ίσως έχει επίπτωση στον θεσμό όσον αφορά τη συμμετοχή νεαρών chef)  

Το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των νέων σεφ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κυρίως μετά την κατάκτηση του τίτλου του “European Young Chef 2016” από τον Σταμάτη Μισομικέ αλλά και την διάκριση του Σπύρου Κουγιού, το 2017.

Η επιτυχημένη εκπροσώπηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους διαγωνισμούς που διεξήχθησαν στην Βαρκελώνη και στην Ιρλανδία στην συνέχεια, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, στρατηγικό κοινωνικό εταίρο της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019, προμηνύει πως και οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ σε όλα τα επίπεδα, θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία , αφού ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και τα ντόπια προϊόντα των νησιών μας θα ταξιδέψουν για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό για να “μαγέψουν” με τη γεύση και την ποιότητά τους, τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσώπησαν στο European Young Chef Award ,διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός φέτος να διεξαχθεί στο Νότιο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην Ρόδο.

Συνάντηση εργασίας είχε αμέσως μετά την εκ νέου ανάληψη καθηκόντων του , ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλήμονας Ζαννετίδης , με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων Νίκο Χριστοφόρου και με την, επικεφαλής της Επιτροπής της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, Χάιντι Λαζάνη, με αντικείμενο την προετοιμασία του διαγωνισμού.

Για τον διαγωνισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλήμονας Ζαννετίδης, δήλωσε: «Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό και αμείωτη ένταση , την συνεργασία μας με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της Γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια για να κάνουμε τα νησιά μας σημείο αναφοράς μεταξύ των γαστρονομικών προορισμών παγκοσμίως.

Διανύουμε το έτος της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, συνεργαζόμαστε για την διοργάνωση των τοπικών ημιτελικών αλλά και του ευρωπαϊκού τελικού του European Young Chef Award 2019 που θα λάβει χώρα στις 23-24 Οκτωβρίου 2019 στην Ρόδο , καθώς και μια σειρά από άλλες δράσεις μέχρι το τέλος του έτους, σε συνεργασία με τους φορείς οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί μας για να αποκτήσουμε αυτό τον μεγάλο τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019”.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, Νίκος Χριστοφόρου δήλωσε : «Το επίπεδο των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό, είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολύ υψηλό. Οι νέοι σεφ έχουν μάθει να πειραματίζονται και να δημιουργούν με τα τοπικά προϊόντα και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον του τόπου και της τοπικής παραγωγής.

Η εμπνευσμένη γαστρονομική πρόταση που υποβάλλεται από κάθε υποψήφιο είναι μια σύγχρονη παραλλαγή παραδοσιακού πιάτου με τοπικά προϊόντα Ο τίτλος της Γαστρονομικής Περιφέρειας θα ενισχύσει συνολικά την εικόνα και τη φήμη του Νοτίου Αιγαίου».

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύμη: Ειδικό τέλος 3 ευρώ για ημερήσιους επισκέπτες ζητά ο Δήμος, αντίδοτο στην υπερτουριστικοποίηση

Πρόταση για θεσμική κατοχύρωση εισιτηρίου 3€ για κάθε ημερήσιο επισκέπτη – Στόχος η ενίσχυση υποδομών και η προστασία του νησιού από τις επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού.

Νάξος (Βίντσι) – Συνάντηση με προοπτική: Ο Γιάννης Βρούτσης με τους νέους ναυταθλητές της Νάξου

Κατά την αναχώρησή του από το νησί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού συνομίλησε με τους μικρούς αθλητές και τους προπονητές του Naxos WaterSports, ενθαρρύνοντας την ίδρυση επίσημου ναυταθλητικού σωματείου.

ΕΛΣΤΑΤ: Τα λιμάνια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ελλάδα, στην κορυφή οι Κυκλάδες

Από το Πέραμα και τη Σαλαμίνα έως την Πάρο, τη Νάξο και τη Μύκονο – Οι πιο πολυσύχναστες γραμμές και οι επιδόσεις των λιμανιών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Πάρος είπε «όχι» στα πλαστικά, oλοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση Plastic Free Greece

Υποθαλάσσιοι και παράκτιοι καθαρισμοί, εμβληματικοί πρεσβευτές και ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ανέδειξαν τη σημασία της συλλογικής δράσης για ένα νησί απαλλαγμένο από πλαστικά.

Πράσινο φως για πλοηγικό σταθμό στη Μύκονο, σε τι δεσμεύτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναγνώρισε την ανάγκη ίδρυσης σταθμού για τα κρουαζιερόπλοια, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση κάλυψης των απωλειών από τα μειωμένα λιμενικά τέλη.

Δυναμική παρουσία του Πανναξιακού AO στο Πανελλήνιο Κ16 – Έρχονται τα «Μηλώσεια 2025»

Σπουδαίες επιδόσεις από τους νεαρούς αθλητές του Πανναξιακού στη Χαλκίδα – Συγχαρητήρια και ευχαριστίες από το Δ.Σ. για τη στήριξη των χορηγών ενόψει των αγώνων «Μηλώσεια 2025» στη Νάξο.

Η κεραμική της Σίφνου: Παράδοση αιώνων, τέχνη ζωντανή

15 εργαστήρια, εκατοντάδες φόρμες και μια πολιτιστική κληρονομιά ενταγμένη στην UNESCO που συνεχίζει να γράφει ιστορία, στο χέρι, στον τροχό, στο καμίνι.

Κέα: Ανακύκλωση ελαστικών με οικολογική συνείδηση και υπευθυνότητα

Ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με την Ecoelastica έδωσε νέα ζωή σε εκατοντάδες παλιά ελαστικά – Μια πράξη περιβαλλοντικής ευθύνης και πρότυπο διαχείρισης αποβλήτων για τα νησιά.

Κάναβα Ρούσσος: Ο Καραγκιόζης και οι Πειρατές κάτω απ’ τα αστέρια της Σαντορίνης

Μια βραδιά γεμάτη φως, γέλιο και μνήμες από τα παλιά στο Οινοποιείο Canava Roussos — εκεί που η παράδοση δεν ξεθωριάζει, αλλά ζει.

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος – Ο προγραμματισμός μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Προγραμματισμένες διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την ΔΕΔΔΗΕ λόγω τεχνικών εργασιών. Το πρόγραμμα μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Golden Plates 2025: Ο chef Νίκος Δημητροκάλης και το Dal Professore σε Νάξο και Αττική έκλεψαν τη παράσταση

Με φόντο τη θάλασσα και πρώτη ύλη την αυθεντικότητα, οι Κυκλάδες σάρωσαν στα φετινά βραβεία γαστρονομίας Golden Plates, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν το διεθνές γευστικό αποτύπωμά τους.

SeaJets: Το “TERA JET 2” ξεκινά τα δρομολόγια του, πρώτη αναχώρηση από Πειραιά στις 11 Ιουλίου

Το νέο ταχύπλοο της SEAJETS φτάνει Νάξο, Πάρο, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά με διπλή επιστροφή – Αναλυτικό πρόγραμμα του πρώτου δρομολογίου

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.