Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚυκλάδες: Το "Αδαμάντιος Κοραής" θα πάρει το δρόμο για το Θρακικό Πέλαγος;

Κυκλάδες: Το “Αδαμάντιος Κοραής” θα πάρει το δρόμο για το Θρακικό Πέλαγος;

|

Η σκυταλοδρομία αλλαγών στα πλοία της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη καλά κρατεί… Το “Αρτεμις” τελείωσε για φέτος, έρχεται το “Andros Jet” και άρχισε να ακούγεται για το χειμώνα το … “Αδαμάντιος Κοραής” 

Το υπέροχο “Άρτεμις” αναχωρεί από το λιμάνι της Καμαριώτισσας της Σαμοθράκης για την Αλεξανδρούπολη. Είναι ο πρώτος απόπλους του πλοίου τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019.

Το πλοίο κέρδισε τις εντυπώσεις του επιβατηγού κοινού εξυπηρετώντας με τρόπο υποδειγματικό όλο αυτό το διάστημα τη γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Ειδικά οι ντόπιοι Σαμοθρακίτες έχουν να λένε τα καλύτερα για το πλοίο, τον καπετάνιο και το πλήρωμά του. Τέτοιο πλοίο δεν ξανάδε το νησί. Ο καπετάν-Στέλιος Περιστεράκης έγραψε μια ακόμα όμορφη ιστορία στην καριέρα του.

Σήμερα Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 το πλοίο λογικά ολοκληρώνει το πέρασμά του από το Θρακινό Πέλαγος και επιστρέφει στις Κυκλάδες από τις οποίες τόσο πολύ έλειψε.

Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή το πλοίο αυτό, όπως και φυσικά και το εξαιρετικό “Andros Jet” από τις 14 Αυγούστου έως τις 25 Αυγούστου 2019, ανάλαβαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά όταν η υπομονή των επιβατών της γραμμής είχε προ πολλού στερέψει.

Φυσικά τα κενά που δημιουργήθηκαν στις ενδοκυκλαδικές γραμμές που εξυπηρετούσαν το “Andros Jet” και το “Άρτεμις” ποτέ δεν καλύφθηκαν. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά δεν υπήρχε κανένα άλλο πλοίο διαθέσιμο μέσα στην τρέλα του Αυγούστου.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο για τη Σαμοθράκη. Ποτέ άλλοτε το πανέμορφο νησί δεν είδε τόσα καράβια σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Για το επόμενο διάστημα, από αύριο δηλαδή, αναμένεται η επανεμφάνιση στο προσκήνιο του “Andros Jet” της Sea Jets για μία εβδομάδα. Το πλοίο ξαναπαίρνει τη σκυτάλη από το “Άρτεμις”.

Για τη συνέχεια ακούγονται πολλά. Με δεδομένη την αδυναμία του “Αndros Jet” να μεταφέρει φορτηγά δεν αποκλείεται η εμφάνιση στο Θρακικό Πέλαγος ενός ακόμα πλοίου που δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες.
Το πλοίο αυτό ακούγεται πως μπορεί να είναι το “Αδαμάντιος Κοραής” της Zante Ferries (φωτό pressroom.gr) . Και θα είναι για περίπου δύο μήνες… 

Ο χειμώνας για να βγει εύκολα θα πρέπει απαραίτητα να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα της σύνδεσης με τη Σαμοθράκη. Αν δεν επανέλθει στα δρομολόγια το “Σαόνησος”, πράγμα που δεν φαντάζει καθόλου πιθανό με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τότε τη λύση θα τη δώσει πλοίο Β’ Κατηγορίας με δυνατότητα μεταφοράς φορτηγών.

Η σημερινή σύμβαση με την SAOS FERRIES λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2019. Στο μεταξύ η σύμβαση αυτή έχει ήδη κηρυχτεί έκπτωτη από το αρμόδιο Υπουργείο.

Το Θρακικό Πέλαγος εξελίσσεται σε πέλαγος της αγωνίας. Αναμένεται η οριστική λύση του προβλήματος.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα the seanation.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Aegean Air: Ιστορικές επιδόσεις το 2024, ισχυρή εκκίνηση και στρατηγική ανάπτυξης για το 2025

Αύξηση επιβατικής κίνησης, ενίσχυση στόλου και επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υπηρεσίες χαρακτηρίζουν την πορεία της AEGEAN, σύμφωνα με την παρουσίαση του CEO Δ. Γερογιάννη.

Ο «Τυφώνας» που καθαρίζει τις ελληνικές ακτές – Μια θαλάσσια αποστολή ελπίδας και αλλαγής

Με 17,8 εκατομμύρια σκουπίδια λιγότερα, το επιχειρησιακό πλοίο του Ιδρύματος Λασκαρίδη ταξιδεύει από νησί σε νησί για να αποκαταστήσει το φυσικό μας περιβάλλον και να δώσει νέα πνοή στις παραλίες της Ελλάδας.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Παγώνουν, τι είπε ο Κικίλιας από τη Σύρο (video)

Η μείωση των λιμενικών τελών συγκράτησε το μεταφορικό κόστος. Αποφεύχθηκαν αυξήσεις έως και 15%, ύστερα από τις πρωτοβουλίες του υπουργού Nαυτιλίας. Πίνακας με παραδείγματα

Ανδρος: Η Μονή Παναχράντου εγκαινιάζει τη μόνιμη συλλογή «Τέχνης Φυλακτήριον»

Ένας νέος πνευματικός και καλλιτεχνικός θεσμός με τη συμμετοχή 46 σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, στην καρδιά της μοναστικής ζωής.

Δραματικές ελλείψεις διασωστών στο ΕΚΑΒ: Στο «κόκκινο» τα νησιά ενόψει καλοκαιριού (video)

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ προειδοποιεί για σοβαρούς κινδύνους σε Κυκλάδες και ηπειρωτικές περιοχές λόγω αδυναμίας 24ωρης λειτουργίας των ασθενοφόρων.

Κώδικα Αυτοδιοίκησης: Ενίσχυση γονεϊκότητας και κοινωνικής πολιτικής από τους δήμους

Επιδοτήσεις έως 3.000€ για κάθε γέννηση, στήριξη εκπαιδευτικών και δομών υγείας φέρνει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Ζητείται αναδρομική ισχύς για αδικημένες οικογένειες.

Ανάσα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μειώσεις μέσω λιμενικών τελών ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας

Μεσοσταθμική μείωση 3,2% και σημαντικές εκπτώσεις για οικογένειες υπόσχεται η κυβέρνηση, με στόχο πιο προσιτά ταξίδια στα νησιά για το 2025.

Η 10η γενιά Pokémon εμπνέεται από τις Κυκλάδες

Η θρυλική σειρά Pokémon φαίνεται να στρέφει το βλέμμα της στο Αιγαίο, αντλώντας έμπνευση από το κυκλαδίτικο τοπίο και τις θαλάσσιες μετακινήσεις μεταξύ νησιών.

Σίφνος – Κινητές Ιατρικές Μονάδες: Ολιστική Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το τριήμερο 8-10 Μαΐου

Δωρεάν εξετάσεις από 12 ειδικότητες, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων για άτομα άνω των 65 ετών – Μόνο ηλεκτρονικά τα ραντεβού.

Κίνα: Από την ανάβαση με ιδρώτα, στην άνεση με κυλιόμενες σκάλες

Στην Κίνα, ένα φιλόδοξο έργο μεταμορφώνει την παραδοσιακή ανάβαση στο βουνό Lingshan, ύψους 1.500 μέτρων, με την εγκατάσταση κυλιόμενων σκαλών που επιτρέπουν στους επισκέπτες να φτάσουν στην κορυφή με άνεση.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο