Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕλλάδα - Σύρος: Με το ... καλημέρα, συνάντηση Βρούτση και μελών του...

Ελλάδα – Σύρος: Με το … καλημέρα, συνάντηση Βρούτση και μελών του ναυπηγείου

|

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης συναντήθηκε χθες Τρίτη 16 Ιουλίου, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργοστασιακού Σωματείου Ναυπηγείων Σύρου – Τι συζητήθηκε και οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας… 

“Θα ήθελα να εξάρω την υπεύθυνη στάση του σωματείου και των εργαζομένων που, παρά τις πολύχρονες ταλαιπωρίες, «έβαλαν πλάτη» και συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και την πρόσφατη επιτυχή πορεία των ναυπηγείων, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν ένα σημαντικό στυλοβάτη της τοπικής οικονομίας του νησιού και όλων των Κυκλάδων».  Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι το παράδειγμα του Νεωρίου της Σύρου δείχνει το δρόμο για να ξαναζωντανέψει ο κλάδος των ναυπηγείων της χώρας μας».  Ποιος το λέει αυτό; Και γιατί; Ο λόγος για τον Γιάννη Βρούτση, νέο (παλιό) υπουργό Εργασίας, που μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, δέχτηκε την επίσκεψη των μελών του ΔΣ από το Σωματείο Ναυπηγείων Σύρου… Παρέλαβε και τη σχετική τιμητική πλάκα με τους εργαζόμενους να δηλώνουν ανάμεσα στα άλλα ” Τον ευχαριστήσαμε για το γεγονός ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργός και του περιγράψαμε την ικανοποιητική πορεία των ναυπηγείων τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, ως αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας εργαζομένων και εργοδότη”.

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Υπουργειο Εργασίας:  Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιουλίου συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων μεταξύ του υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργοστασιακού Σωματείου Ναυπηγείων Σύρου. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η αξιοθαύμαστη δυναμική που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα η Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Νεώριο της Σύρου μετά από δεκαετίες αδράνειας και υποβάθμισης.

Παράλληλα, τέθηκαν θέματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων με την επιχείρηση, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και τις προοπτικές της επιχείρησης συνδυαστικά με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα της συμβολής του ΟΑΕΔ μέσα από την δημιουργία προγραμμάτων για εκπαίδευση, εξειδίκευση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες του ναυπηγείου.

Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση για τη σημαντική συμβολή των Ναυπηγείων στην ενδυνάμωση της τοπικής και εθνικής οικονομίας μέσα από την προσέλκυση 97 πλοίων μέσα σε ένα χρόνο που ξαναζωντάνεψαν την παραγωγική δραστηριότητα των ναυπηγείων δημιουργώντας νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδέχτηκα σήμερα τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ναυπηγεία και άκουσα τις υπεύθυνες και ρεαλιστικές προτάσεις τους. Έκανα μαζί τους μία εκτενή και ειλικρινή συζήτηση για όλα τα θέματα που τους αφορούν. Η περίπτωση των ναυπηγείων Σύρου τον τελευταίο χρόνο αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα αποδοτικής συνεργασίας εργαζομένων και επιχείρησης με τελικό αποτέλεσμα την δημιουργία θέσεων εργασίας με καλές αμοιβές και την αναπτυξιακή προοπτική που δημιουργεί νέα δεδομένα στη Σύρο και την εθνική μας οικονομία. Θα ήθελα να εξάρω την υπεύθυνη στάση του σωματείου και των εργαζομένων που, παρά τις πολύχρονες ταλαιπωρίες, «έβαλαν πλάτη» και συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και την πρόσφατη επιτυχή πορεία των ναυπηγείων, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν ένα σημαντικό στυλοβάτη της τοπικής οικονομίας του νησιού και όλων των Κυκλάδων».  Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι το παράδειγμα του Νεωρίου της Σύρου δείχνει το δρόμο για να ξαναζωντανέψει ο κλάδος των ναυπηγείων της χώρας μας».

Ο Πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου Ναυπηγείων Σύρου Αντώνης Χατζαντώνης δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Υπουργό Εργασίας και Κυκλαδίτη Γιάννη Βρούτση για να τον συγχαρούμε και να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τους εργαζομένους στο Νεώριο Σύρου. Τον ευχαριστήσαμε για το γεγονός ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργός και του περιγράψαμε την ικανοποιητική πορεία των ναυπηγείων τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, ως αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας εργαζομένων και εργοδότη. Τονίσαμε ιδιαίτερα το μείζον ζήτημα της ολοκλήρωσης της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας, η οποία θα σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα των ναυπηγείων με τους εργαζόμενους να λαμβάνουν τα οφειλόμενα από την προηγούμενη διοίκηση και τους τοπικούς προμηθευτές να εξοφλούνται πλήρως».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Aegean Air: Ιστορικές επιδόσεις το 2024, ισχυρή εκκίνηση και στρατηγική ανάπτυξης για το 2025

Αύξηση επιβατικής κίνησης, ενίσχυση στόλου και επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υπηρεσίες χαρακτηρίζουν την πορεία της AEGEAN, σύμφωνα με την παρουσίαση του CEO Δ. Γερογιάννη.

Ο «Τυφώνας» που καθαρίζει τις ελληνικές ακτές – Μια θαλάσσια αποστολή ελπίδας και αλλαγής

Με 17,8 εκατομμύρια σκουπίδια λιγότερα, το επιχειρησιακό πλοίο του Ιδρύματος Λασκαρίδη ταξιδεύει από νησί σε νησί για να αποκαταστήσει το φυσικό μας περιβάλλον και να δώσει νέα πνοή στις παραλίες της Ελλάδας.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Παγώνουν, τι είπε ο Κικίλιας από τη Σύρο (video)

Η μείωση των λιμενικών τελών συγκράτησε το μεταφορικό κόστος. Αποφεύχθηκαν αυξήσεις έως και 15%, ύστερα από τις πρωτοβουλίες του υπουργού Nαυτιλίας. Πίνακας με παραδείγματα

Ανδρος: Η Μονή Παναχράντου εγκαινιάζει τη μόνιμη συλλογή «Τέχνης Φυλακτήριον»

Ένας νέος πνευματικός και καλλιτεχνικός θεσμός με τη συμμετοχή 46 σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, στην καρδιά της μοναστικής ζωής.

Δραματικές ελλείψεις διασωστών στο ΕΚΑΒ: Στο «κόκκινο» τα νησιά ενόψει καλοκαιριού (video)

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ προειδοποιεί για σοβαρούς κινδύνους σε Κυκλάδες και ηπειρωτικές περιοχές λόγω αδυναμίας 24ωρης λειτουργίας των ασθενοφόρων.

Κώδικα Αυτοδιοίκησης: Ενίσχυση γονεϊκότητας και κοινωνικής πολιτικής από τους δήμους

Επιδοτήσεις έως 3.000€ για κάθε γέννηση, στήριξη εκπαιδευτικών και δομών υγείας φέρνει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Ζητείται αναδρομική ισχύς για αδικημένες οικογένειες.

Ανάσα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μειώσεις μέσω λιμενικών τελών ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας

Μεσοσταθμική μείωση 3,2% και σημαντικές εκπτώσεις για οικογένειες υπόσχεται η κυβέρνηση, με στόχο πιο προσιτά ταξίδια στα νησιά για το 2025.

Η 10η γενιά Pokémon εμπνέεται από τις Κυκλάδες

Η θρυλική σειρά Pokémon φαίνεται να στρέφει το βλέμμα της στο Αιγαίο, αντλώντας έμπνευση από το κυκλαδίτικο τοπίο και τις θαλάσσιες μετακινήσεις μεταξύ νησιών.

Σίφνος – Κινητές Ιατρικές Μονάδες: Ολιστική Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το τριήμερο 8-10 Μαΐου

Δωρεάν εξετάσεις από 12 ειδικότητες, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων για άτομα άνω των 65 ετών – Μόνο ηλεκτρονικά τα ραντεβού.

Κίνα: Από την ανάβαση με ιδρώτα, στην άνεση με κυλιόμενες σκάλες

Στην Κίνα, ένα φιλόδοξο έργο μεταμορφώνει την παραδοσιακή ανάβαση στο βουνό Lingshan, ύψους 1.500 μέτρων, με την εγκατάσταση κυλιόμενων σκαλών που επιτρέπουν στους επισκέπτες να φτάσουν στην κορυφή με άνεση.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών