Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΝάξος: Έρχεται το πρώτο στην Ελλάδα διεθνές Συμπόσιο θαλάσσιου Καγιάκ

Νάξος: Έρχεται το πρώτο στην Ελλάδα διεθνές Συμπόσιο θαλάσσιου Καγιάκ

|

Το πρώτο διεθνές συμπόσιο θαλάσσιου καγιάκ στην Ελλάδα είναι γεγονός και μάλιστα στη Νάξο – Το συμπόσιο θα έχει διάρκεια τρεις ημέρες από 16 έως 18 Νοεμβρίου 2019 καθώς και τέσσερις επιπλέον ημέρες που περιλαμβάνουν μια σειρά μαθημάτων αλλά και ένα ταξίδι στις Μικρές Κυκλάδες από 19 έως 22 Νοεμβρίου. 

Το θαλάσσιο καγιάκ είναι μια ξεχωριστή δραστηριότητα πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό που αναπτύσσεται γρήγορα και στη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια…. Όλο και περισσότερος κόσμος έρχεται σε επαφή για να το γνωρίσει, να ταξιδέψει και να εξερευνήσει την ιδιαίτερη και με μεγάλη ποικιλομορφία ακτογραμμή της χώρας μας και όχι μόνο. Δίνει τη δυνατότητα σε όλους να ταξιδέψουν και να εξερευνήσουν την πανέμορφη ακτογραμμή της Ελλάδας. Προσφέρει στιγμές χαλάρωσης, ψυχαγωγίας, ηρεμίας, αλλά και έντασης, αδρεναλίνης και βέβαια παιχνιδιού.

Πρόθεση μας είναι να γίνει μια διεθνής συγκέντρωση έχοντας καλεσμένους Έλληνες και ξένους εκπαιδευτές δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να εξελίξουν τις δυνατότητες και την γνώση τούς γύρω από την δραστηριότητα που όλοι αγαπάμε!

Στο κέντρο του Αιγαίου, στην καρδιά της Μεσογείου, βρίσκεται η Νάξος, το μεγαλύτερο από τα Κυκλαδίτικα νησιά με πολύ μεγάλη ιστορία από την αρχαιότητα και οι Μικρές Κυκλάδες. Ένα σύμπλεγμα νησιών με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και παραδόσεις που παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο Το Naxos Sea Kayak Symposium απευθύνεται σε όλους όσους έχουν μικρή ή μεγαλύτερη εμπειρία και θέλουν να διευρύνουν τις ικανότητές τους κινούμενοι στο δυναμικό και όμορφο περιβάλλον του Αιγαίου.

Απευθύνεται σε αρχάριους κωπηλάτες αλλά και προχωρημένους, σε όσους επιθυμούν να κάνουν μια μικρή βόλτα ή απολαμβάνουν ώρες κωπηλατώντας και φιλοδοξεί να βοηθήσει στην εξέλιξή μας, στη γνωριμία της ελληνικής κοινότητας του καγιάκ μεταξύ των μελών της αλλά και στη γνωριμία με ξένους και Έλληνες εκπαιδευτές, κωπηλάτες από όλη την Ευρώπη. 

Η διοργάνωση του Νοεμβρίου αποτελείται από ένα πλήρες πρόγραμμα που θα βοηθήσει τον κάθε συμμετέχοντα να εντρυφήσει στη δραστηριότητα του καγιάκ καθώς περιλαμβάνει παρουσιάσεις από ανθρώπους που βοηθούν στην εξέλιξη και την διατήρηση της κουλτούρας γυρω απο αυτό, αλλά και ομιλίες σχετικές με το περιβάλλον και την θαλάσσια μόλυνση.

Το πρόγραμμα αποτελείται από:

-Εκπαιδευτικά Σεμινάρια με στόχο την ασφάλεια στην θάλασσα, τη ναυσιπλοΐα και όλα τα τεχνικά θέματα του καγιάκ, καθώς και την επαφή με το περιβάλλον και τη θαλάσσια ζωή 
-Παρουσιάσεις αξιόλογων ομιλητών
που σχετίζονται με την ιστορία του καγιάκ και ταξίδια περιπέτειας
-Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη μόλυνση του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος και πως την αντιλαμβανόμαστε κινούμενοι μέσα σε αυτό. Προτάσεις – Ιδέες – Λύσεις 
-Θεωρητικά Σεμινάρια 
-Επαφή με την παράδοση της Νάξου 
-Ταξίδι με καγιάκ στις Μικρές Κυκλάδες 

Μετά το πέρας του συμποσίου που θα λάβει χώρα 15 με 18 Νοεμβρίου, θα ακολουθήσει ένα τετραήμερο ταξίδι 19-22 Nοεμβριου στις Μικρές Κυκλάδες, καθώς και σχολεία από πιστοποιημένους εκπαιδευτές που απευθύνονται σε ολα τα επίπεδα.

Για όσους αγαπούν το καγιάκ και θέλουν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτό, η ημερομηνία  15 με 22 Νοέμβρη έχει κάτι να δώσει σε όλους!

Ραντεβού στη Νάξο για μια διοργάνωση με πολλές επιλογές!

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος: www.nsks.gr

Διοργανωτής:

Μανώλης Λουδάρος – Sea Kayak Guide

Oceanus Kayaking

Συνεργασία: Activeland ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρανίδι, ο βασιλικός καλοκαιρινός παράδεισος – Στον φακό του ολλανδικού τύπου το βασιλικό ζεύγος

Αντιδράσεις για τις παρατεταμένες διακοπές του βασιλιά και της βασίλισσας εκτός Ολλανδίας – «Μάθημα» από τους άλλους Ευρωπαίους μονάρχες ζητούν οι ειδικοί.

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Τέλος 3 ευρώ για ημερήσιους επισκέπτες στα νησιά: Μονόδρομος ή αδικία;

Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου μελετά θεσμικό πλαίσιο για «τοπικό ανταποδοτικό τέλος» σε νησιωτικούς δήμους που σηκώνουν το βάρος του μαζικού τουρισμού χωρίς αντίστοιχη ενίσχυση υποδομών

Τέλος στις προμήθειες για αναλήψεις από ΑΤΜ από τις 11 Αυγούστου – Η νέα ρύθμιση από το Υπουργείο Οικονομικών

Από 11 Αυγούστου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις χωρίς χρεώσεις από ελληνικές τράπεζες, ενώ θεσπίζεται πλαφόν 1,50€ για αναλήψεις από τρίτους παρόχους – Μέτρα για δίκαιες και διαφανείς χρεώσεις.

Δημόσια Παιδεία ή Εκπαιδευτικό Προϊόν; Οραματισμός και ανισότητες στο νέο τοπίο της εκπαίδευσης

Ο καθηγητής Μανώλης Κρητικός αναλύει τις διαχρονικές αστοχίες της εκπαιδευτικής πολιτικής, την προοπτική των μη κρατικών πανεπιστημίων και την ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού Συστήματος Παιδείας

Νάξος – Θυρανοίξια στο Γλινάδο: Το παλαιό μοναστηριακό συγκρότημα (“Οι Αγιοι Σαράντα”) ζωντανεύει ξανά

Με βαθιά συγκίνηση και λαμπρότητα πραγματοποιούνται τα θυρανοίξια του αναστηλωμένου μοναστηριακού συγκροτήματος των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου, το Σάββατο 9 Αυγούστου.

Koufonisia Classical Music Festival 2025: Πέντε χιλιετίες ελληνικού ήχου, 10 χρόνια μουσικής μνήμης (πρόγραμμα)

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων επιστρέφει με επετειακή διοργάνωση και κορυφώνεται με μια μοναδική συναυλία στην ιερή νήσο Κέρο.

Γεωργιάδης προς ΠΟΕΔΗΝ: «Φέτος τα λιγότερα κενά στα νησιά – Μη δυσφημείτε τη χώρα»

Αναλυτική απάντηση του Υπουργού Υγείας στις καταγγελίες για τις ελλείψεις προσωπικού σε 16 νησιά – Σύμβαση στη Νάξο, βελτιώσεις σε Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μήλο.

Δανακός Νάξου – Ο ναός του Αγίου Ιωάννη «μίλησε» ξανά μετά από 1.200 χρόνια

Ένα εκκλησάκι του 8ου αιώνα ξαναζωντανεύει με τη βοήθεια των αρχαιολόγων, των κατοίκων και της πίστης – Έργο μνήμης, πολιτισμού και αντίστασης

ΕΠΑΛ Κυκλάδων – Πανελλαδικές 2025: 7 στους 10 απέτυχαν, ανισότητες και ελπίδες στα νησιά, το .. θαύμα της Αμοργού (πίνακες)

Με μόλις 29% επιτυχία, τα ΕΠΑΛ των Κυκλάδων δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα νησιά – Ποιες σχολικές μονάδες ξεχώρισαν, ποιοι έμειναν πίσω

«ΖΗΣΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ»: Καμπάνια κατά της βίας από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου (video)

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στέλνει ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης με τη στήριξη μαθητών, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας. (video)

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης