Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΜΣ Φιλωτίου: Νοκ άουτ τον Φοίνικα Ρόδου, τελικός με Νηρέα Χίου

ΑΜΣ Φιλωτίου: Νοκ άουτ τον Φοίνικα Ρόδου, τελικός με Νηρέα Χίου

|

Οι Παγκορασίδες του ΑΜΣ Φιλωτίου κέρδισαν με 3-2 σετ τον Φοίνικα Ρόδου και αύριο Τρίτη (25/06) στον 4ο αγώνα τους σε ισάριθμες ημέρες (και με μετακίνηση έδρας) αντιμετωπίζουν στον τελικό της Ζ’ Περιφέρειας Αιγαίου τον Νηρέα Χίου 

Ποιος αλήθεια θα σταματήσει τα τρομερά μωρά του Φιλωτίου; Η ομάδα Παγκορασίδων του ΑΜΣ Φιλωτίου,μία μόλις ημέρα μετά την κατάκτηση του τίτλου στις Κυκλάδες (νοκ άουτ το Νεώριο με 3-0 σετ) έκαναν ακόμη μία υπέρβαση… Επικράτησαν με 3 – 2 του ΑΕΣΠ Φοίνικα Ρόδου στον ημιτελικό της Ζ΄ Περιφέρειας (Αιγαίο) και πλέον προετοιμάζονται για τον αυριανό τελικό απέναντι στον Νηρέα Χίου.

Τα τρομερά μωρά του Γιώργου Δερμάτη, προσηλωμένα στον στόχο τους έδειξαν καρδιά πρωταθλητή, αφού εκτός τον αντίπαλο, κατάφεραν να κερδίσουν και την κούραση, αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες αγωνίζονται σε απαιτητικά παιχνίδια καθημερινά, συν την μετακίνηση από την Νάξο στη Σύρο κι από εκεί στην Αθήνα,  κάτι που φυσικά θα γίνει και στον αυριανό τελικό (4ος αγώνας σε ισάριθμες ημέρες), όπου πραγματικά θα πρέπει να καταβάλλον πλέον μία υπερπροσπάθεια.

Στα της αναμέτρησης, ο ΑΜΣ Φιλωτίου, για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι είναι μία ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως. Οι Ναξιώτισσες έμειναν πίσω στο σκορ δύο φορές (0-1, 1-2) αλλά παρόλα αυτά δεν το έβαλαν κάτω πετυχαίνοντας μια μεγάλη ανατροπή και πανηγυρίζοντας τελικά τη νίκη με 3-2 σετ στο τάι μπρέικ (15-6).

Μεγάλη μάχη είχαμε και στην σκακιέρα των πάγκων, όπου ο Γιώργος Δερμάτης είχε αν αντιμετωπίσει μία πιο φρέσκια ομάδα, που είχε στην σύνθεση της την πανύψηλη και ταλαντούχα Καθολική Κουκιά. Τελικά, με τις οδηγίες του ο τεχνικός του ΑΜΣ Φιλωτίου, «έριξε» οδήγησε το παιχνίδι στα μέτρα της ομάδας του, όπου στο 4ο και 5ο σετ οι παίκτριες του Φιλωτίου χτύπησαν τον αντίπαλο σε όλα τα αδύνατα σημεία και με όπλο το σερβίς οδήγησαν την ομάδα σε μία πανηγυρική νίκη συνεχίζοντας να γράφουν ιστορία.

Όσο αφορά ατομικά την απόδοση των κοριτσιών, εκεί δεν υπήρχαν παίκτριες που υστέρησαν αφού έδωσαν το είναι τους για τη νίκη. Φυσικά για ακόμη μία φορά η αρχηγός Μαριάνα Καλκάνη (σ.σ. με παρουσία και σε καμπ της Εθνικής Ελλάδας), ήταν αυτή που πήρε την ομάδα από το χέρι και κυριολεκτικά «εκτέλεσε» τον αντίπαλο, τόσο από το σερβίς, όσο και από τη μπροστά ζώνη, από όπου σκόραρε κατά ριπάς.

Να σημειωθεί ότι αρκετοί Ναξιώτες έδωσαν το παρών στο κλειστό ”Σταύρος Βενέτης” του Αιγάλεω, πράγμα που αναμένεται να γίνει και αύριο, αφού ο ΑΜΣ Φιλωτίου θα διεκδικήσει στις 15:00 απέναντι τον Νηρέα Χίου τον τίτλο του πρωταθλητή της Ζ΄Περιφέρειας Νήσων Αιγαίου.

ΑΜΣ Φιλωτίου – ΑΕΣΠ Φοίνικας 3-2 (18-25, 25-19, 24-26, 25-7, 15-6)

Διαιτητές: Κατερλή Χριστίνα – Καρατζογλίδου Σοφία

Γραμματεία: Πανταζή Μαρία-Ελένη

ΑΜΣ Φιλωτίου (Δερμάτης): Ψαρρά Α., Χελιώτη, Βόμβα, Ψαρρά Μ., Καλκάνη, Φραγκουλοπούλου, Βασιλάκη Ε., Ρότσι, Σαρλάνη, Βασιλάκη Μ., Σαντοριναίου, Καραπάτη, Μουστάκη, Βασιλάκη Α.

ΑΕΣΠ Φοίνικας (Αντωνιάδης): Κουκιά Καθ., Μαμαλίγκα, Κουκιά Καλ., Κόρμπα, Κουκιά Ρ., Συμιακού Χ., Συμιακού Μ., Πέντσα, Κουτσούκου, Γιάνη, Τριανταφύλλου, Νόβα, Τοντόροβα.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα sportcyclades.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΟ Μυκόνου: Ο Πέτρος Γερομιχαλός αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα για τη νέα χρονιά

Ο έμπειρος φόργουορντ ενισχύει τη Μύκονο στην παρθενική της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, φέρνοντας εμπειρία και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών

Ο Μάιος έφυγε αφήνοντας λίγες σταγόνες και πολλά… σημάδια για το καλοκαίρι (πίνακες)

Περισσότερη ζέστη, λιγότερες βροχές και μια υδρολογική εικόνα με ενδείξεις για ένα ακόμα ξηρό καλοκαίρι στην Παροναξία

42 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται στους νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Ξεκινούν οι πληρωμές

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το Μ.Ι. – Από Δευτέρα στους λογαριασμούς 325.405 πολιτών η επιστροφή του κόστους μετακίνησης για το 2024.

Νέο πλωτό ασθενοφόρο στους Φούρνους: Σημαντική ενίσχυση για την υγειονομική ασφάλεια του ακριτικού νησιού

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του υπερσύγχρονου περιπολικού σκάφους–ασθενοφόρου που ενισχύει τις διακομιδές από Φούρνους και Θύμαινα. Παρών ο Υφυπουργός Στέφανος Γκίκας.

Μάνος Κόνσολας: Υπέρ της κοινής διεκδίκησης για κρίσιμα νησιωτικά ζητήματα

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου στηρίζει συντονισμένες πρωτοβουλίες για ΦΠΑ, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δημόσια υγεία – Πρόταση για νέες παροχές και κίνητρα σε γιατρούς στα νησιά.

Καινοτόμο έργο διαχείρισης όμβριων υδάτων από το ΕΜΠ στη Νάξο

Η Νάξος στο επίκεντρο ερευνητικού έργου του ΕΜΠ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon – Πιλοτική εφαρμογή συστημάτων συλλογής και αξιοποίησης ομβρίων υδάτων για την καταπολέμηση της λειψυδρίας.

Μύκονος 2025: Ρεκόρ τιμών τον Ιούλιο, αλλά με “κενά” στον Σεπτέμβριο

Παρά τη δυναμική εκκίνηση της σεζόν και τις υψηλές τιμές στα πεντάστερα, η περιορισμένη ζήτηση του φθινοπώρου επαναφέρει το ζήτημα της εποχικότητας

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Πύργος Μπαζαίου: Ξεκινάει σήμερα η διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη (πρόγραμμα)

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Πάρος: «Διακομιδές ντροπής»: Δύο ημέρες ταλαιπωρίας για ηλικιωμένη ασθενή που ταξίδεψε στη Σύρο (!!!)

Σφοδρή κριτική από τον Κώστα Αργουζή για την άρνηση ενεργοποίησης του υγειονομικού ελικοπτέρου Πάρου – Τι καταγγέλλει για την αλυσιδωτή διακομιδή και το κόστος για κράτος και ασθενή