Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΠάρος: Σύσκεψη για θέματα κρουαζιέρας και νέους προορισμούς

Πάρος: Σύσκεψη για θέματα κρουαζιέρας και νέους προορισμούς

|

Αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών κρουαζιέρας (από 4 εταιρείες) βρέθηκαν στην Πάρο με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων (μαζί με τον οικείο Δήμο) και είχαν διεξοδικές επαφές με παράγοντες του νησιού για θέματα κρουαζιέρας 

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου επισκέφτηκε το νησί αντιπροσωπία υψηλόβαθμων στελεχών των παρακάτω εταιρειών πολυτελούς κρουαζιέρας: Seabourn Cruises, Azamara Club Cruises & Silversea Cruises, Ponant Cruises και Scenic Cruises, όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο νησί και να νιώσουν την πραγματική παριανή φιλοξενία.

O Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος μαζί με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Σταύρο Καραχάλιο, τους συνεργάτες του Λιμενικού Ταμείου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης κ. Μικέ Λεοντή συναντήθηκαν με την αντιπροσωπία στο Δημαρχείο όπου παρουσίασαν τον σημαντικό προγραμματισμό βελτιώσεων των υποδομών αλλά και τα σχέδια που αφορούν την αύξηση ασφάλειας. Στην συζήτηση που ακολούθησε έγινε ανάλυση των δυνατοτήτων του προορισμού σε επίπεδο εκδρομών αλλά και των μοναδικών στοιχείων που κάνουν την Πάρο μοναδικό τόπο διακοπών.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών ξεναγήθηκαν στις ομορφιές του νησιού και είδαν από μόνοι τους τις δυνατότητες που έχει το νησί σε τουριστικές υποδομές και εκδρομές, χαρακτηριστικό πολύ σημαντικό για την επιλογή της Πάρου ως προορισμού κρουαζιέρας.

Στην συζήτηση που ακολούθησε δόθηκε βάση στην στρατηγική θέση του νησιού  στο Αιγαίο και την μείωση κατανάλωσης καυσίμων που μπορεί να επιτευχθεί λόγο των κοντινών αποστάσεων από τους άλλους κρουαζιερικούς προορισμούς.  Αναλύθηκαν τέλος οι δυνατότητες να ενταχθεί η Πάρος τα επόμενα χρόνια στον προγραμματισμό τους.

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Ι. Κωβαίος δήλωσε: «Το Λιμενικό Ταμείο με τους συνεργάτες του και  μαζί με όλους τους τοπικούς φορείς προχωρούν στην συγκρότηση στρατηγικού σχεδίου τριετίας με σκοπό την αναβάθμιση  των προσφερόμενων υποδομών και  υπηρεσιών προς τις εταιρίες κρουαζιέρας. Το Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος Πάρου θα συμμετέχει ενεργά στην επόμενη μεγάλη Ευρωπαϊκή έκθεση κρουαζιέρας  Seatrade Europe που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο στο Αμβούργο όπου με συγκεκριμένα προγραμματισμένα ραντεβού (Β2Β συναντήσεις) θα παρουσιάσει τις δυνατότητες του προορισμού μας για την πραγματοποίηση κρουαζιέρων στο νησί μας. Οι προσπάθειές μας για ένταξη της Πάρου στο καλεντάρι των εταιρειών κρουαζιέρας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό».

Τέλος, ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί θερμά τα ξενοδοχεία «Πόλος», «Γαληνός» και «Πανόραμα» για τη παραχώρηση της φιλοξενίας μέρους της αντιπροσωπείας, την ταβέρνα «Τσιτσάνης» για την προσφορά ενός γεύματος και το ταξιδιωτικό γραφείο “Erkyna Travel” για τη πολύτιμη βοήθειά του.

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Κυνηγετικός Σύλλογος: Ξεκινούν οι ανανεώσεις αδειών θήρας, μικρή μείωση στο κόστος

Από τη Δευτέρα 11 Αυγούστου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Νάξου εκδίδει άδειες για τη νέα κυνηγετική περίοδο, με δώρο μπλουζάκι και ημερολόγιο για τα μέλη.

Ματθαίος Δημόπουλος – Santo Wines: «Ο τρύγος γιορτάζει, ο αμπελώνας κινδυνεύει» (video)

Ο κ. Ματθαίος Δημόπουλος μιλά για την κλιματική απειλή, τις προκλήσεις στην παραγωγή και την ανάγκη συστράτευσης για να σωθεί ο αμπελώνας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη – Κυριακή 10 Αυγούστου και στη Νάξο

Η Πρωτοβουλία Νάξου για την Παλαιστίνη καλεί τους πολίτες να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στη γενοκτονία και το απαρτχάιντ καθεστώς, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Η Πορτάρα ανάμεσα στην προστασία και την… τέλεια φωτογραφία

Από τον «Ταρζάν» των αρχαίων λίθων μέχρι την εργοταξιακή περίφραξη, η ουσία χάνεται πίσω από την εμμονή για την εικόνα – και τα μνημεία πληρώνουν το τίμημα.

Καθυστερήσεις, χαμένα δρομολόγια και δύο μέρες «αναγκαστική παραμονή» – Η περιπέτεια επιβάτη με το Blue Star Delos

Αναγνώστης του naxospress καταγγέλλει την πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου που τον οδήγησε να χάσει τη μετεπιβίβαση για την Ηρακλειά, με σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.

Blue Star Delos & Blue Star 1: Μια σπάνια νυχτερινή συνάντηση στο λιμάνι της Πάρου (video)

Λόγω απαγορευτικού, οι αφίξεις μετατέθηκαν και το λιμάνι έγινε σκηνικό για μια εικόνα που συνήθως βλέπουμε μόνο το πρωί.

Cloud Mining 2025: Η SIMMining Cloud Mining έχει πλεονεκτήματα σε συμβόλαια BTC και DOGE (Ημερήσιες Αποδόσεις $15.888)

5 Κορυφαίες Πλατφόρμες Cloud Mining του 2025: Η SIMMining Cloud Mining έχει Πλεονεκτήματα σε Συμβόλαια BTC και DOGE (Ημερήσιες Αποδόσεις $15.888)

Σώστε τις Παραλίες της Νάξου – «Η Πορτάρα δεν αντέχει άλλο»: Σκληρή κριτική και αιτήματα για άμεση προστασία

Στην 34η συνέλευση του κινήματος, οι πολίτες κατήγγειλαν εικόνες ντροπής στον Ιερό Βράχο, καυτηρίασαν τις κινήσεις του Δήμου και απαίτησαν διάλογο, έργα και τέλος στους εκφοβισμούς.

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

20 χρόνια μνήμης για τον Μανώλη Μάκαρη – Το Φιλώτι τιμά, θυμάται και ανανεώνει την υπόσχεση

Ανακαινισμένα αποδυτήρια, συγκίνηση και ένας φιλικός αγώνας που εδώ και δύο δεκαετίες κρατά ζωντανή τη μνήμη του Εμμανουήλ Μάκαρη.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Επίκαιρο ερώτημα αφελούς πολίτη: Ο τουρίστας βεβήλωσε την Πορτάρα; ή, οι αρχαιολόγοι την βεβηλώνουν διαχρονικά;

Εμείς βλέπουμε να εξαφανίζεται όλο  και πιο πολύ, από την αιολική ενέργεια, το κονίαμα της λιθοδομής θεμελίωσης. Μπορεί να μας διαβεβαιώσει η αρχαιολογική υπηρεσία ότι αδίκως ανησυχούμε;

Νάξος: Την Τρίτη 5 Αυγούστου το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Σταμ. Βαλληνδρά

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου, στη Χώρα Νάξου, στις 14:00