Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΈξοδοςJethro Tull: Πενήντα χρόνια και γιορτάζουν απόψε (15/06) στο Ηρώδειο

Jethro Tull: Πενήντα χρόνια και γιορτάζουν απόψε (15/06) στο Ηρώδειο

|

Οι Jethro Tull στην Αθήνα: Φλάουτα και ροκ στο Ηρώδειο με σκοπό να μας θυμίσουν ότι επί 50 χρόνια βρίσκονται στη σκηνή 

Τα 50 χρόνια του γιορτάζει το θρυλικό συγκρότημα Jethro Tull και το Σάββατο θα στήσει ένα μεγάλο πάρτι στο Ηρώδειο.

Ο Ιαν Αντερσον και η παρέα του θα θυμίσουν στο κοινό τους πολλούς λόγους για τους οποίους το βρετανικό συγκρότημα από το Λούτον συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα σχήματα της ροκ μουσικής. Οι Jethro Tull κινούνται με άνεση ανάμεσα σε κλασικά και ροκ όργανα, αλλά και στο μπλουζ, στο hard rock, στο φολκ και στο progressive rock, με χαρακτηριστικό το άλμπουμ τους «Aqualung» του 1971 και το «This as a brick» της επόμενης χρονιάς.

Αυτό βέβαια που όλοι θα περιμένουν να δουν στο Ηρώδειο είναι το φλάουτο στα χέρια του δεξιοτέχνη Ιαν Αντερσον και τα σόλα που θα χαρίσει στο κοινό από το άγνωστο για τη ροκ μουσική όργανο, που αγόρασε για να διαφέρει από τους άλλους μουσικούς και κατάφερε να το εντάξει στις συναυλίες και στα τραγούδια τους, όπως το «Locomotive Breath». H τελευταία φορά που οι Jethro Tull εμφανίστηκαν στο Ηρώδειο ήταν το 2003. Παρά το γεγονός ότι ο Ιαν Αντερσον ανακοίνωσε τη διάλυση του συγκροτήματος το 2014, τρία χρόνια αργότερα ξεκίνησαν πάλι τις κοινές εμφανίσεις και το 2017 έβγαλαν τον επετειακό τους δίσκο «50 fοr 50». «Too Old To Rock ‘n’ Roll»; Μάλλον όχι.

Jethro Tull, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Σάββατο 15 Ιουνίου, 9 μ.μ.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Καθημερινή” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μηλωσία 2025: Το Φιλώτι γεμίζει ποδήλατα στη μνήμη του Ιουλιανού Μουστάκη

Την Πέμπτη 7 Αυγούστου, μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες δίνουν ραντεβού στη Γέφυρα Φιλωτίου για μια μοναδική διαδρομή μέσα στο καλοκαιρινό τοπίο.

Μύκονος: Λύση στο πρόβλημα στέγασης για γιατρούς με κοινωνική προσφορά και ΣΔΙΤ

Δωρεά 16 διαμερισμάτων από την οικογένεια Δακτυλίδη σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου – Μοντέλο που σχεδιάζεται να εφαρμοστεί και σε άλλα νησιά.

Γιάννης Βρούτσης: «Η Πολιτεία είναι παρούσα» – Διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη με έμφαση σε υποδομές και ιστορικούς συλλόγους

Από το Καυτανζόγλειο και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έως το Αλεξάνδρειο και τον Άρη – Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού στηρίζει έργα και συνεργασίες στη Βόρεια Ελλάδα.

Έρχονται εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά, sταθερές τιμές και μέτρα στήριξης για νησιώτες και τρίτεκνους

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας ανακοίνωσε εκπτώσεις, επενδύσεις σε λιμάνια, δράσεις για ΑμεΑ, καθώς και έργα ύδρευσης σε δεκάδες νησιά.

Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Άνδρου, εγκρίθηκε χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για το Γαύριο

Σημαντικό βήμα για τις υποδομές του νησιού με την ένταξη του έργου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στην Κωμιακή χτυπά ξανά η μπάλα για τον Δημήτρη Κεραμιώτη

Σάββατο 9 Αυγούστου, οι παλαίμαχοι της Κορωνίδος και οι επίλεκτοι του χωριού τιμούν στο γήπεδο της Κωμιακής τη μνήμη του αείμνηστου ποδοσφαιριστή που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στις Κυκλάδες.

Σώστε τις παραλίες της Νάξου: 34η συνέλευση την Πέμπτη στο Βίντσι – Στο επίκεντρο μνημεία, περιβάλλον και προστασία

Κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες για συμμετοχή – Συζήτηση δράσεων, ενημέρωση του κοινού και συμβολική παρέμβαση στην Πορτάρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Κυκλάδες – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, σε Νάξο και Άνδρο

Η Πολιτική Προστασία σε αυξημένη ετοιμότητα – Ισχύει απαγόρευση πρόσβασης σε δασικές περιοχές από τις 14:00 έως τις 06:00

Θέρινο Θέατρο Σκιών – Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στα χωριά της Νάξου!

Θέρινο Θέατρο Σκιών στη Νάξο: Ο Καραγκιόζης του Πάνου Χατζηαναγνώστου σε τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις σε Σαγκρί, Φιλώτι, Απείρανθο και Τρίποδες – Είσοδος ελεύθερη.

GReco Islands: 1,5 εκατ. ευρώ για πράσινη μετάβαση σε 39 μικρά νησιά

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027, οι Δήμοι μικρών νησιών εκπονούν Τοπικά Σχέδια Δράσης για την ενεργειακή μετάβαση, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού