Δευτέρα, 21 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΝάξος: Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη (μόνιμο ασθενοφόρο) στην Κόρωνο

Νάξος: Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη (μόνιμο ασθενοφόρο) στην Κόρωνο

|

Ήταν δίκαιο και έγινε πραγματικότητα. Ενημερώθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου, Νίκος Χουζούρης, ότι είναι καθοδόν προς την Ορεινή Νάξο (έδρα Κόρωνος) μικρό ασθενοφόρο που θα καλύπτει σε καθημερινή βάση τις ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών της – Τι αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή του

Ηταν η 9η Οκτωβρίου 2017 όταν είχαμε αναφέρει (naxospress.gr) ότι ο κος Καρακατσιανόπουλος – τότε πρέδρος του ΕΚΑΒ – μιλώντας στον πρόεδρο της Κορώνου Νίκο Χουζούρη στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Νάξο και δη στην Κόρωνο, του είχε είπε «δεν ήξερα ότι υπάρχει ζωή και τόσο όμορφη πίσω από τα …βουνά. Ξέραμε ότι η Νάξος έχει πανέμορφες παραλίες, αλλά τώρα μένω με το στόμα ανοιχτό. Είναι πανέμορφη η ενδοχώρα της»… Αυτά ως πρόλογος. Στη συνέχεια κι έχοντας στα χέρια του τα αιτήματα των προέδρων των Κοινοτήτων της Ορεινής Νάξου για την βελτίωση της Υγείας στα χωριά έδωσε την είδηση «ναι θα έχετε ένα ασθενοφόρο στην ορεινή Νάξο»… Και το ασθενοφόρο αυτό θα είναι μικρού μεγέθους, θα είναι 4χ4 και θα μπορεί να κινείται ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες. 

Από τότε πέρασε αρκετός καιρός… Αλλαξε ο διοικητής του ΕΚΑΒ (ο Τάκης Τζανετής είναι σήμερα στο… τιμόνι), όμως η υπόσχεση εκείνη, γίνεται πράξη. Και όπως διαβάζουμε σε επιστολή ενημέρωσης από τον πρόεδρο της Κοινότητας Κορώνου κο Χουζούρη ” Το ΕΚΑΒ ανταποκρίνεται σήμερα στην υπόσχεση του τέως Διοικητή του και μας ειδοποίησε ότι στέλνει ένα μικρό ασθενοφόρο, με έδρα την Κόρωνο, που θα εξυπηρετεί όλα τα πάνω χωριά. Ήδη έχει οργανωθεί η εθελοντική προσφορά ανθρώπων από την Κόρωνο, το Σκαδό και την Κωμιακή για την εκπαίδευση και τη λειτουργία του, όταν παρίσταται ανάγκη. Έτσι οι συγχωριανοί μας θα αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και ένα ακόμη πρόβλημα, που δεν είχαν καν σκεφτεί και θίξει κάποιοι όψιμοι σωτήρες, λύνεται”.

Η υπόσχεση λοιπόν του 2017, εν έτη 2019 γίνεται πραγματικότητα… Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μία περίοδο που όλοι κοιτάζουν προς την Ορεινή Νάξο και απλά αναρωτιούνται ποιος θα δώσει χείρα βοηθείας στους “ηρωϊκούς” κατοίκους όχι απλά να μείνουν στα χωριά αλλά και να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής ώστε να έχουν ασφάλεια στην καθημερινότητά τους… 

Ας δούμε τι αναφέρει η επιστολή ενημέρωσης από τον κο Χουζούρη με τίτλο ” Ασθενοφόρο ΜΟΝΙΜΑ στην Κόρωνο, για εξυπηρέτηση της Ορεινής Νάξου”

“Ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων του χωριού μας και των κατοίκων της ορεινής Νάξου, πέρα από την Απείρανθο, ήταν και είναι η γρήγορη αντιμετώπιση έκτακτων υγειονομικών αναγκών και περιστατικών, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτόπου. Το πρόβλημα είναι εντονότερο, λόγω της γήρανσης των χωριών μας και της μεγάλης απόστασης από το Νοσοκομείο του νησιού.

Γι’ αυτό το λόγο προσπάθησα να αξιοποιήσω την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Νάξου του  Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) το φθινόπωρο, του Κ. Καρακατσιανόπουλου, τον οποίο έφερα στην Κόρωνο και τα άλλα χωριά μετά την Κόρωνο, για να δει από κοντά το πρόβλημα της ελλιπούς υγειονομικής κάλυψης των ορεινών χωριών, πρόβλημα που είναι μια από τις βασικές αιτίες της εγκατάλειψής τους, αλλά και της συνεχούς δημιουργίας συνθηκών ανασφάλειας και της απώλειας ανθρώπινων ζωών. Αυτό δεν το καταλαβαίνουν εύκολα οι κάτοικοι της Χώρας και ψηφοφόροι στο χωριό, που το επισκέπτονται για αναψυχή και για προσωπικές τους δουλειές και εξυπηρετήσεις.

Το ΕΚΑΒ ανταποκρίνεται σήμερα στην υπόσχεση του τέως Διοικητή του και μας ειδοποίησε ότι στέλνει ένα μικρό ασθενοφόρο, με έδρα την Κόρωνο, που θα εξυπηρετεί όλα τα πάνω χωριά. Ήδη έχει οργανωθεί η εθελοντική προσφορά ανθρώπων από την Κόρωνο, το Σκαδό και την Κωμιακή για την εκπαίδευση και τη λειτουργία του, όταν παρίσταται ανάγκη. Έτσι οι συγχωριανοί μας θα αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και ένα ακόμη πρόβλημα, που δεν είχαν καν σκεφτεί και θίξει κάποιοι όψιμοι σωτήρες, λύνεται.

Είχαμε προεκλογικά αναφέρει λεπτομερώς τι πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλίες, προτάσεις, πιέσεις και συνεχή, καθημερινό αγώνα. Είμαι παρών και καλώ όλους τους συγχωριανούς και συγχωριανές μας, ανεξάρτητα από κοινωνικές και πολιτικές αφετηρίες και πεποιθήσεις να  συμπορευτούμε, να βρούμε νέες ιδέες και τρόπους δράσης και λύσης των προβλημάτων μας προγραμματισμένα, τεκμηριωμένα, διεκδικητικά, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα.

Όλοι και όλα για την Κόρωνο! Με ανιδιοτέλεια και χωρίς προσωπικές και στενόμυαλες στρατηγικές και μικροσυμφέροντα”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύρος: Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Αλέξη Αθανασίου

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Σύρου – Μηνύματα συμπαράστασης από πολίτες, συνεργάτες και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης

Οι Ολλανδοί ανακαλύπτουν την αυθεντική Κίμωλο, ιδανικός προορισμός για άνοιξη και φθινόπωρο

Ο έγκριτος ταξιδιωτικός ιστότοπος της Ολλανδίας griekenland.net προτείνει την Κίμωλο ως ήσυχο, αυθεντικό νησί για όσους αναζητούν γαλήνη, πεζοπορία και κυκλαδίτικη εμπειρία… εκτός τουριστικής αιχμής.

Naxian on the Beach: Στα 25 πιο στιλάτα παραθαλάσσια ξενοδοχεία της Ελλάδας από τους Times του Λονδίνου

Διεθνής αναγνώριση για το boutique ξενοδοχείο της Νάξου, που προβάλλει παγκοσμίως τη διακριτική γοητεία και την αυθεντικότητα του νησιού

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στα σχολεία της Πάρου: Προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών

Ο Δήμος Πάρου υλοποιεί έργο αποκατάστασης ενανθρακωμένων σκυροδεμάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού – Ολοκλήρωση μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η Σύρος στους ονειρικούς προορισμούς του Travel Dreams Magazine για το 2025

Το διεθνές περιοδικό συμπεριέλαβε τη Σύρο ανάμεσα σε 200 κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς, επιβραβεύοντας τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα του νησι

Σε ισχύ το αυξημένο τέλος επιβατών κρουαζιέρας, τι λέει η CLIA για το νέο μέτρο

Από 21 Ιουλίου εφαρμόζεται νέο τέλος αποβίβασης επιβατών σε λιμάνια της χώρας – Αντιδράσεις από τη διεθνή ένωση κρουαζιέρας για τη διαχείριση των εσόδων και τις επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα.

Τουρισμός: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και στο φθινοπωρινό ταξιδιωτικό τοπίο

Πρώτη στην προσέλκυση νέων ταξιδιωτών και ανάμεσα στους 4 κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης – Ισχυρή ζήτηση και για το φθινόπωρο

Νάξος: Αγγειοχειρουργικό Ιατρείο στο Naxos Medical με τον Καθηγητή Γεώργιο Σφυροέρα

Ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών προσφέρει εξειδικευμένη αγγειοχειρουργική φροντίδα στο νησί – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Καύσωνας σε εξέλιξη: Υψηλός κίνδυνος θερμικής επιβάρυνσης στο Νότιο Αιγαίο

Κάλεσμα σε προσοχή και εφαρμογή μέτρων αυτοπροστασίας – Ιδιαίτερη μέριμνα για παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς

Δύο Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα σε Ιόνιο και Νότιες Κυκλάδες, ξεκινάει νέα εποχή για την προστασία των ελληνικών θαλασσών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο από τις μεγαλύτερες προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου – Μεγάλη η οικολογική σημασία για το Ιόνιο και τις Νότιες Κυκλάδες

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Νάξος: Ψήφισμα του Προοδευτικού Ομίλου Γλινάδου για τον θάνατο του Γεωργίου Δημητροκάλλη

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Προέδρου και ενεργού μέλους του Συλλόγου, Γεωργίου Δημητροκάλλη (Μίχαλου)

Η SEAJETS εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση από και προς Ηρακλειά για όλους τους επιβάτες

Πρωτοβουλία ευθύνης από την εταιρεία και το Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος για τη στήριξη της τουριστικής σύνδεσης με τις Μικρές Κυκλάδες

Ταχύπλοα… για λίγους: Γιατί το ακτοπλοϊκό ταξίδι στις Κυκλάδες έγινε πολυτέλεια

Ακριβά εισιτήρια, περιορισμένες επιλογές και «ταρίφα χωρίς αναλογία» – Η μεγάλη ψαλίδα στις τιμές μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και το παράδοξο των Κυκλάδων