Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΔονούσα: Αυλή meets Grigoris και μία γευστική συνάντηση στο Αιγαίο

Δονούσα: Αυλή meets Grigoris και μία γευστική συνάντηση στο Αιγαίο

|

Τετάρτη 3 Ιουλίου στο εστιατόριο «Αυλή», στην πανέμορφη Δονούσα, Έλληνες και Ιταλοί μετρ της γαστρονομίας θα φτιάξουν πίτσες, συνδυάζοντας την ιταλική ζύμη με λαχανικά που φυτρώνουν στον ελληνικό κήπο, με κυκλαδίτικα τυριά και αλλαντικά. 

Μία ιδιαίτερη συνάντηση αναμένεται στις αρχές Ιουλίου στην πανέμορφη Δονούσα… Εκεί όπου ο ερωτευμένος Διόνυσος άρπαξε από τον Θησέα και έκρυψε εκεί την Αριάδνη. Στο νησί με τις πολύ όμορφες, αν και ορισμένες δύσβατες παραλίες, με την Φωκοσπηλιά, τη γεωλογική σχισμή στα βράχια όπου κατοικούσαν φώκιες, αλλά κρύβονταν παλαιότερα και πειρατές. Στο νησί όπου τα απομεινάρια του βυθισμένου αντιτορπιλικού «Ωρίων» αποτελούν, ύστερα από 74 χρόνια, μέρος του ρηχού βυθού. Στο νησί που, σύμφωνα με την επιγραφή στο λιμάνι, «δεν θα σας ανακαλύψει κανείς»

Κι εάν μπερδευτήκατε, τότε να το κάνουμε πιο …λιανά. Στις 3 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, στο εστιατόριο “Αυλή” Έλληνες και Ιταλοί μετρ της γαστρονομίας θα συνεργαστούν αρμονικά και θα φτιάξουν πίτσες, συνδυάζοντας την ιταλική ζύμη με λαχανικά που φυτρώνουν στον ελληνικό κήπο, με κυκλαδίτικα τυριά και αλλαντικά.

Και όπως διαβάζουμε στην πρόσκληση..  Αυλή meets Grigoris…  Από το Μέστρε της Βενετίας στη Δονούσα των Κυκλάδων. Το εστιατόριο Αυλή στη Δονούσα και η pizzeria Grigoris από το Μέστρε της Βενετίας, συν-μαγειρεύουν για ένα βράδυ.

Η απλότητα με την ποιότητα έρχονται πρώτα, οι τέλειες λεπτομέρειες ακολουθούν. ‘Ενα ανατρεπτικό μενού φτιαγμένο με πολύ απλά αλλά εξαιρετικής ποικιλίας προϊόντα, τα οποία χαρακτηρίζονται από ένα συνδυασμό γεύσης, ποιότητας και μοναδικότητας, ετοιμάζεται να σας ταξιδέψει σε ένα υπέροχο ταξίδι γεύσεων.

Από τη μια η Iταλική φινέτσα και από την άλλη η Αιγαιοπελαγίτικη ένταση και ποιότητα. Γεύσεις πολύπλοκες και αυθεντικές αλλά συνάμα ξεκάθαρες. Επιλεγμένα κρασιά, μπύρες και αναψυκτικά από εκλεκτούς παραγωγούς του Αιγαίου, που αξιοποιούν την πατροπαράδοτη εμπειρία με τη σύγχρονη γνώση, θα συνοδεύσουν τα πιάτα.

Σκοπός μας να αναδείξουμε την ντόπια γαστρονομική κουλτούρα και κληρονομιά και να τη συνδυάσουμε με τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

—————————————————————-

From Venice Mestre to Donousa Cyclades. Donousa’s Avli restaurant and Grigoris pizzeria from Mestre, Venice cooking together for one night. Simplicity and quality comes first, great details are just beneath.

Preparation is underway for a memorable culinary journey. An intriguing menu offering a combination of distinctive flavours extracted from a variety of the region’s finest ingredients.  Italian finesse at one end, Aegean Sea intensity and quality at the other end.

Complex and authentic unambiguous flavours. To accompany your meal our wine list, beer and soft drinks are procured from select Aegean producers known for their traditional expertise and modern skills.

Our aim is to highlight our local gastronomy culture and heritage in combination with cultural tourism.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εληξε σήμερα η προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων: Από 16 Ιουνίου ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει την υποχρέωση καθαρισμού και απομάκρυνσης υπολειμμάτων – «Ευθύνη όλων η προστασία ζωών και περιουσιών»

Μύκονος: Δις ισόβια σε 50χρονο για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό των ανήλικων διδύμων κορών του

Απόφαση-σοκ από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σάμου – Ο δράστης κακοποιούσε τα ίδια του τα παιδιά για χρόνια, σύμφωνα με τις καταθέσεις

Θεσσαλονίκη–Σύρος: Sold out η νέα πτήση της Aegean και σκέψεις παράτασης

Πολύ πάνω από τις προσδοκίες οι κρατήσεις στη νέα αεροπορική σύνδεση – Σκέψεις για παράταση πέραν του Σεπτεμβρίου

25 χρόνια Φεστιβάλ Νάξου: Τέχνη, Επιστήμη και Περιβάλλον ενώνονται στον Πύργο Μπαζαίου

Μια επετειακή διοργάνωση με εικαστικά, επιστημονικές διημερίδες, μουσική, χορό και θέατρο, τιμά την πολιτιστική ψυχή της Νάξου από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2025

Κιάτο, ώρα γάμου: 550 κιλά ρύζι και ένας φορτωτής… αγάπης! (video)

Ξέχνα τις χούφτες – Στον γάμο της χρονιάς έπεσε ρύζι με τον τόνο. Κυριολεκτικά. (video)

Γ. Χατζημάρκος: “Με σχέδιο και επιμονή προχωρά η διαχείριση απορριμμάτων στο Νότιο Αιγαίο”

Η Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ επιβεβαίωσε την πρόοδο, τις δυσκολίες και τη συνέχεια του έργου για ένα καθαρότερο και πιο υπεύθυνο μέλλον στα νησιά

Δύο φανέλες, μία φιλία, Όταν τα παιδιά μας θυμίζουν τι σημαίνει πραγματικός αθλητισμός

Σε μια περίοδο που οι τελικοί Ολυμπιακού–Παναθηναϊκού στιγματίστηκαν από ένταση και προσωπικές επιθέσεις, μια εικόνα από τις εξέδρες στη Μύκονο, μάς διδάσκει το αυτονόητο: το μπάσκετ είναι γιορτή, όχι πεδίο μίσους.

Taste Atlas – Κυκλάδες: Στην παγκόσμια πεντάδα της Γαστρονομίας για το 2025 (πίνακας)

Σύμφωνα με τον διεθνή οδηγό Taste Atlas, οι Κυκλάδες αναδεικνύονται ως ο 5ος καλύτερος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο — ψηλότερα από τη Σικελία, τη Νορμανδία και τη Βουργουνδία.

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Η γραβιέρα της Νάξου που κέρδισε Ελλάδα και “Γαστρονόμο”

Ο Νικόλας Πιτταράς από το Κουρουνοχώρι (Μέλανες) και το τυροκομείο που αναδεικνύει τη δύναμη της παράδοσης, της γης και της αγάπης για τα ζώα

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Μυρίση: Εκεί που η παράδοση ανασαίνει, Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στην Κωμιακή

Στο λαγκάδι του Μυρίση, ανάμεσα στο πράσινο και τις αναμνήσεις, οι άνθρωποι ξανασμίγουν στη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, κρατώντας ζωντανή την ψυχή του τόπου.