Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΚυκλάδες: Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι προβάλλουν τα νησιά μέσω του ΕΟΤ

Κυκλάδες: Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι προβάλλουν τα νησιά μέσω του ΕΟΤ

|

Δημοσιογράφοι από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, θα βρεθούν στην Ελλάδα τον Ιούνιο με πρωτοβουλία του ΕΟΤ – Σκοπός η προβολή κυρίως των λιγότερο γνωστών προορισμών στο κοινό των χωρών τους – Στη Νάξο θα βρεθούν δημοσιογράφοι από Ρουμανία και Ουκρανία – Για πρώτη φορά tour operator της Ρουμανίας  ενέταξε στα προγράμματα του την Πάρο και την Νάξο

Δημοσιογράφοι από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, επισκέπτονται τον Ιούνιο την Ελλάδα  προκειμένου να παρουσιάσουν δημοφιλείς αλλά και λιγότερο γνωστούς ελληνικούς προορισμούς στο κοινό των χωρών τους. Τα δημοσιογραφικά  ταξίδια (Press Trips) σχεδιάζονται από τον ΕΟΤ, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την δυναμική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η  διοργάνωση και η υποστήριξη των ταξιδίων εξοικείωσης γίνονται από τα Υπηρεσίες ΕΟΤ εξωτερικού σε συνεργασία με αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, τις  τοπικές αρχές και τους επαγγελματίες τουρισμού κάθε περιοχής και εντάσσονται στην  πολιτική εξωστρέφειας και ανάδειξης της μεγάλης ποικιλίας των  θεματικών τουριστικών προϊόντων της χώρας μας. 

Συγκεκριμένα:

  • Η στενή συνεργασία της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας με την Austrian Airlines -είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που συνδέει απευθείας 18 ελληνικούς προορισμούς-συνεχίζεται, με τη συνδιοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης δημοσιογράφων (01-08/06/19)  σε Σκιάθο, Σκόπελο, Βόλο και Πήλιο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Ενώσεις Ξενοδόχων των προορισμών επιμελήθηκαν το  πρόγραμμα και τη φιλοξενία της πολυπληθούς αποστολής (12 άτομα), ενώ η Austrian Airlines προσφέρει τα αεροπορικά εισιτήρια δωρεάν. Σημειώνεται ότι το on board magazine  της Austrian Airlines «Sky Lines» κυκλοφορεί (τεύχος Μαΐου – Ιουνίου), με εξώφυλλο και εκτενές αφιέρωμα στην Αθήνα.
  •  Ταξιδιωτική συντάκτρια του περιοδικού Best Magazine  επισκέπτεται την Ελλάδα  (27 Μαΐου έως 03 Ιουνίου 2019)  την Ελλάδα με σκοπό τη συλλογή υλικού για τη συγγραφή αφιερώματος στο δημοφιλές βρετανικό περιοδικό, καθιστώντας την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό για διακοπές κρουαζιέρας στο βρετανικό κοινό. Η συντάκτρια θα πραγματοποιήσει κρουαζιέρα διαδρομής με την εταιρεία Celestyal Cruises και θα επισκεφτεί την Αθήνα, τη Ρόδο, την Κρήτη, τη Μήλο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο.
  • Ένα ταξίδι για δύο (2) άτομα στη Μύκονο και στην Τήνο ήταν το δώρο του ΕΟΤ σε εκδήλωση για δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες, στo πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market 2018 τον περασμένο Νοέμβριο. Νικητής του διαγωνισμού ήταν ο online travel editor της δημοφιλούς βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, ο οποίος, συμφώνησε να καλύψει και δημοσιογραφικά το ταξίδι του (3-9/06/2019),στη διαδικτυακή έκδοση της δημοφιλούς εφημερίδας, προβάλλοντας στο βρετανικό κοινό, την Τήνο και τη Μύκονο ως ιδανικούς high-end προορισμούς. 
  •  Με σκοπό την προβολή των κρασιών της Σαντορίνης βρίσκεται το νησί 29 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2019, Γάλλος δημοσιογράφος που επισκέπτεται τα οινοποιεία του νησιού, θα πάρει συνεντεύξεις από τους επαγγελματίες και να συλλέξει το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό για τη σύνταξη αφιερώματος στο γαλλικό περιοδικό Terres et Vins.
  • Στην Αθήνα βρίσκεται ομάδα Βέλγων τουριστικών πρακτόρων από τον Τ/Ο Transeurope,  03-08 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο της έκδοσης της νέας μπροσούρας αποκλειστικά για την Ελλάδα. Στόχος του ταξιδιού είναι η γνωριμία με τον προορισμό και την αύξηση των πωλήσεων στην Βελγική αγορά και συγκεκριμένα στο ιδιαίτερα δυναμικό φλαμανδόφωνο ταξιδιωτικό κοινό.
  •  Την Αλόννησο επισκέπτονται ένας Γάλλος δημοσιογράφος και καταδύτης φωτογράφος (5-10/06/19), ένας Ιταλός δημοσιογράφος ειδικός σε θέματα καταδυτικού τουρισμού (7-11/06/19), αλλά και ένας Γερμανός δημοσιογράφος, συντάκτης και καταδύτης φωτογράφος (5-10/06/2019) με σκοπό την ανάδειξη του θαλάσσιου ναυαγίου στην Περιστέρα του 5ου αιώνα π.Χ στο Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου, που αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2020 ως υποβρύχιο μουσείο και επισκέψιμος χώρος για κατάδυση. Στόχος τους η  σύνταξη τουριστικών άρθρων με θέμα «Αλόννησος ως καταδυτικός προορισμός», στο εξειδικευμένο ιταλικό περιοδικό  για καταδύσεις Scubazone και στο γερμανικό καταδυτικό περιοδικό Tauchen Magazin, όπως και στο δημοφιλές ταξιδιωτικό blog, Reisedepeschen
  • Τη Σκύρο επισκέπτονται ( 09/06 – 13/06/2019), δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι με σκοπό τη συλλογή ενημερωτικού και φωτογραφικού υλικού και  στόχο τη σύνταξη σχετικών τουριστικών άρθρων για την προβολή του νησιού, σε  ολοσέλιδα άρθρα με φωτογραφίες στις ημερήσιες εφημερίδες Mannheimer Morgen, Westfälischer Anzeiger, Offenbacher Post και  Kreiszeitung / Tageszeitungen.
  • Τη Σίφνο, την Πάρο, τη Νάξο και τη Σύρο επισκέπτονται (5-10 Ιουνίου)  δημοσιογράφος του έντυπου και διαδικτυακού περιοδικού NV Ουκρανίας και  τετραμελής αποστολή από τη Ρουμανία: από τον τηλεοπτικό σταθμό Antena 1 Ρουμανίας, το έντυπο και διαδικτυακό περιοδικό Capital και από τον όμιλο Burda Ρουμανίας (Περιοδικό Auto Motor Sport).  Σκοπός του ταξιδιού είναι η προβολή των εμπειριών του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα του γιώτινγκ, σε κοινό ανώτερων εισοδημάτων, που συνήθως επισκέπτονται τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Την φετινή σεζόν για πρώτη φορά ένας tour operator της Ρουμανίας (Aerotravel)  ενέταξε στα προγράμματα του την Πάρο και την Νάξο.
  • Τέλος την Ίο και την Σύρο επισκέπτονται δύο Ιταλοί δημοσιογράφοι (13-19/06/19) από το Μιλάνο για να συγκεντρώσουν το απαραίτητο δημοσιογραφικό υλικό και να προβάλλουν τα δύο νησιά μέσω του ιταλικού περιοδικού μεγάλης κυκλοφορίας DOVE 

O Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ  κ . Κωνσταντίνος Τσέγας δήλωσε σχετικά με τα δημοσιογραφικά ταξίδια: «Το έργο προβολής της Ελλάδας  από τον ΕΟΤ, είναι πολύπλευρο και διαρκώς εμπλουτιζόμενο. Τα press  trips  είναι μόνο ένα μέρος των δράσεων που οργανώνει κάθε χρόνο η κεντρική υπηρεσία και τα γραφεία εξωτερικού του Οργανισμού, στο πλαίσιο μία συνεχούς προσπάθειας, να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος. Τα τελευταία χρόνια  οι δράσεις μας  έχουν πολλαπλασιαστεί και συνεχίζονται με συνέπεια προσδοκώντας και  φέτος μία νέα χρονιά -ρεκόρ εσόδων και αφίξεων».

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δήμος: Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για τις εργασίες στο αεροδρόμιο

Καθυστερήσεις στις πληρωμές οδήγησαν σε διακοπή εργασιών – Ζητήματα με αγωγούς και κτηριακές υποδομές επισημάνθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το «ζήτημα της Σίφνου» στη χαρτογραφία του Πτολεμαίου

Η υπερβολική απεικόνιση του μεγέθους του νησιού στον χάρτη της Οικουμένης και η ιστορική της σημασία λόγω των ορυχείων αργύρου και μολύβδου.

Ξεκινά η μεγάλη επένδυση των 30 εκατ. ευρώ για την αναβίωση του Ξενία Κύθνου

Με άδεια οικοδομής και σε διαβούλευση η ΜΠΕ, δρομολογείται η ανακαίνιση του ιστορικού συγκροτήματος στα Λουτρά Κύθνου με ορίζοντα ολοκλήρωσης 2-3 ετών.

Iσχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα – Έγινε αισθητός σε Αττική και Κυκλάδες

Αναστάτωση προκάλεσε η νυχτερινή δόνηση, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σοβαρές ζημιές – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι και οι τοπικές αρχές.

Γιατί οι παίκτες επενδύουν σε ακριβές καρέκλες παιχνιδιού;

Εργονομία καρέκλας: Γιατί οι παίκτες ηλεκτρονικών σπορ κάθονται σε θρόνους των 1500 δολαρίων

Ανησυχία στο Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου για το μέλλον της κρουαζιέρας λόγω αυξημένων τελών

Ο Πρόεδρος Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας προειδοποιεί πως τα 20€ ανά επιβάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη απειλούν να μειώσουν τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2026.

Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Νέος Επικουρικός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και τρεις ειδικευόμενοι γιατροί ανέλαβαν καθήκοντα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα μεταγραφή με τον γκαρντ Χρήστο Μαραβέγια

Ο 25χρονος Μαραβέγιας, με πλούσια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες και δυνατό μακρινό σουτ, ενισχύει το ρόστερ του Πανναξιακού ενόψει της National League 2.

Νάξος: Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή στις 10 Σεπτεμβρίου, ο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα έρχεται στο προσκήνιο

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025, στις 12:00 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Δημοτικό Κατάστημα.

Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο 2026

Τερματισμός μίας αδικίας – Ελάφρυνση για πάνω από 1 εκατ. συνδρομητές

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.