Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος: Ο Δήμος εκτελεί και φέτος πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης

Νάξος: Ο Δήμος εκτελεί και φέτος πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης

|

Η Δημοτική  Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει ότι διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά το “πρόγραμμα φύλαξης Παιδιών με δημιουργική απασχόληση (5-12 ετών) και με χρονικό ορίζοντα από τις 24 Ιουνίου έως τις 23 Αυγούστου του 2019  

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση στο πλαίσιο στήριξης της εργαζόμενης μητέρας και γενικότερα του θεσμού της οικογένειας προτίθεται να λειτουργήσει και φέτος πρόγραμμα Καλοκαιρινής Φύλαξης Παιδιών Με Δημιουργική Απασχόληση ηλικίας 5-12 ετών. Κατά τους θερινούς μήνες, ιδιαίτερα μετά τη λήξη της σχολικής περιόδου, υπάρχουν αυξημένες ανάγκες φύλαξης των παιδιών των εργαζόμενων γονέων, ιδιαίτερα στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπου αποτελεί κατ’ εξοχήν πόλο έλξης επισκεπτών.

Οι περισσότεροι γονείς εργάζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς υπάρχει αυξημένη ζήτηση σε εργατικό δυναμικό. Παράλληλα, απουσιάζουν από το Δήμο μας δομές φύλαξης παιδιών νηπιακής και πρωτοσχολικής ηλικίας, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό επίπεδο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι γονείς να μην έχουν κάποια εναλλακτική διέξοδο για την φύλαξη των παιδιών τους κατά τις ώρες εργασίας τους. Ο στόχος μας είναι από τη μία μεριά, να δώσουμε μια ουσιαστική λύση στους εργαζόμενους γονείς που προβληματίζονται για τη φύλαξη των παιδιών τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, και από την άλλη να απασχολήσουμε τα παιδιά με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ποικίλα προγράμματα.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, σε αίθουσες με κύρια χρήση τη διδασκαλία μαθητών. Ως εκ τούτου οι αίθουσες είναι κατάλληλες για την παραμονή και φύλαξη παιδιών σε αυτές.

Το πρόγραμμα θα λειτουργεί καθημερινά από 07:30 –15:30 και με δυνατότητα αποχώρησης του παιδιού και στις 13:30. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά 5–12 ετών τα οποία ανάλογα με την ηλικία θα χωρίζονται σε ομάδες και θα ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα με θεματικές ενότητες, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Για την υλοποίηση του προγράμματος θα προσληφθεί από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση εξειδικευμένο προσωπικό με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνουδιάρκειας 2 μηνών.Οι ειδικότητες και ο αριθμός των ατόμων που θα προσληφθούν θα προσδιοριστούν με μεταγενέστερη απόφαση.

Η καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με Δημιουργική απασχόληση θα ξεκινήσει στις 24-06-2019 και η ημερομηνία λήξης του προγράμματος θα είναι 23-08-2019. Το πρόγραμμα θα είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν και δικαίωμα συμμετοχής έχουν εργαζόμενες μητέρες που είναι κάτοικοι ή δημότες του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Εφόσον υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτήσεων θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα εργαζόμενοι γονείς (μητέρα και πατέρας με απασχόληση) και στη συνέχεια εργαζόμενες μητέρες (απασχόληση μητέρας μόνο). Σε περίπτωση μονογονεικότητας ή πολυτεκνίας, οι εργαζόμενες μητέρες εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα. Παιδιά άνεργων μητέρων θα εξυπηρετηθούν μόνο στην περίπτωση κενών θέσεων και με σειρά προτεραιότητας.

Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται καθημερινά, πρωινές ώρες, στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης που στεγάζονται στο Δημαρχείο. Για την εγγραφή των παιδιών απαιτείται:

α) Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα,

β) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης,

γ) Ιατρική βεβαίωση για την καλή υγεία του μαθητή

δ) Αποδεικτικό εργασίας της μητέρας ή κάρτα ανεργίας

ε) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΤΕ για την απόδειξη τόπου κατοικίας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών για κλοπές άνω των 130.000 ευρώ

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν – Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών από βίλες και τουριστικά καταλύματα

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι