Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠεριφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Χατζημάρκος: " Δικά μου τα λεφτά, δεν δίνω...

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Χατζημάρκος: ” Δικά μου τα λεφτά, δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν”

|

Ο Γιώργος Χατζημάρκος με το καλημέρα της επόμενης ημέρας των εκλογών αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις, τα ταξίδια και ξεκαθάρισε ότι «Δεν κηρύσσω εκεχειρία γιατί δεν κήρυξα ποτέ τον πόλεμο»

 

Την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και απαντήσεις στους επικριτές του έδωσε χτες, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους μετά την αναμέτρηση της κάλπης της 26ης Μαΐου 2019, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. «Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την Περιφέρειά μας και για τα νησιά, στο Νότιο Αιγαίο. Είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη και με μεγαλύτερο βάρος –υπό την έννοια της ευθύνης- γιατί ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά εμπιστοσύνης, δόθηκε χτες από τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου στην παράταξή μας και στην περιφερειακή αρχή. Θέλω να πω σε όλους τους πολίτες ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί τα μηνύματα ήταν πράγματι συγκινητικά, όπως και τα ποσοστά σε όλα τα νησιά. Είναι αυτό όμως, που μας δίνει το κουράγιο για τη συνέχεια και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε κατά την θητεία μας –και θα βρούμε, φυσικά μπροστά μας. Θέλω να πω ότι οι εκλογές τελειώνουν και σχεδόν πάντα αφήνουν τραύματα.

Αυτές οι εκλογές άφησαν πάρα πολλά γιατί ήταν πολύ τοξικές με πολύ χαμηλό επίπεδο. Αλλά, τα ξεχνάμε, προχωράμε και μόνο μπροστά –με απόφαση που ανήκει στους πολίτες. Για πολλούς μήνες μιλούσαν οι παράγοντες της πολιτικής ζωής. Κάθε 4-5 χρόνια όμως, υπάρχει μια μέρα που μιλούν οι πολίτες. Και απέναντι σε αυτή την ετυμηγορία οφείλουμε όλοι να στεκόμαστε με πάρα πολύ σεβασμό –με τον οποίο σταθήκαμε σε όλη την θητεία μας και γι αυτό τύχαμε αυτής της εξαιρετικής τιμής και αποδοχής. Με τον ίδιο σεβασμό θα συνεχίσουμε. Όλα αυτά τα οποία πέτυχαν τα νησιά κατά την πρώτη θητεία μας είναι πολύ σημαντικές νίκες σε όλα τα επίπεδα: κοινωνικές, οικονομικές αλλά και πολιτικές. Το να κάνεις πολιτική στην χώρα μας μόνο με αλήθειες, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είχα αταλάντευτη πορεία σε αυτό και χαίρομαι διότι αυτό το πείραμα επιβραβεύτηκε και έληξε με αυτό το αποτέλεσμα», υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας τους νησιώτες πως «όλες αυτές τις κορυφές που κατακτήσαμε, θα τις διατηρήσουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας σε όλα τα πολιτικά θέματα τα οποία προκύπτουν».

Από Σεπτέμβριο, το νέο σχήμα
Ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε πάντως ότι «έως τις 31 Αυγούστου θα παραμείνει το σημερινό διοικητικό σχήμα. Από την 1η Σεπτεμβρίου, για εμάς δεν υπάρχουν χρονικά ορόσημα. Υπάρχουν μόνο έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες και στόχοι οι οποίοι έχουν συνέχεια. Δεν υπάρχουν στην ομάδα ‘αρχηγίσκοι’ ή ‘φατρίες’. Η ομάδα θα συνεχίσει από την 1η Σεπτεμβρίου με άλλη σύνθεση. Το 2017 πήρα την απόφαση να κρατηθώ πολύ μακριά από την πεπατημένη του παλαιού πολιτικού συστήματος με έναν τρόπο που είχε… αιμορραγία –αλλά δεν με πτόησε ποτέ. Τον Μάρτιο του 2017 μετά τον ανασχηματισμό ξεκίνησαν τα υποτιθέμενα προβλήματά μου –προβλήματα στα μάτια… τρίτων και προβλήματα – ευκαιρίες στα μάτια κάποιων που έψαχναν ευκαιρία να χτυπήσουν ή να πλήξουν. Όταν όμως αγαπάς αυτό που κάνεις με καθαρό τρόπο και δεν φοβάσαι έλεγχο, συνεχίζεις με ψηλά το κεφάλι και προχωράς». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην στρατηγική που ακολούθησε:
«Είχαμε την απλούστερη στρατηγική σε αυτές τις εκλογές. Διάβαζα απίθανες τοποθετήσεις ή προσπάθειες ερμηνείας ή ανάλυσης. Μόνο οι πολίτες είναι συνομιλητές μας και κανένας άλλος. Και προφανώς, αυτό ενόχλησε διότι οι παράγοντες που ήθελαν να είναι συνομιλητές δεν έγιναν και δεν θα γίνουν ποτέ! Είπαμε αλήθειες σε όλα, κοιτάζαμε τον κόσμο στα μάτια και προχωρήσαμε μπροστά».
Επιπλέον είπε πως «δεν υπάρχει νέο πρόγραμμα, αλλά η συνέχιση του σχεδίου της περιφερειακής αρχής που είναι σε εξέλιξη».
Επιπλέον, ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για όλη την δουλειά που έκαναν, τους συνεργάτες του στο ψηφοδέλτιο, δηλώνοντας περήφανος γι αυτούς. «Ήταν πάντα αμυνόμενοι, ποτέ επιτιθέμενοι», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τα ΜΜΕ.

Η ‘εκεχειρία’
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα κηρύξει ‘εκεχειρία’, ο κ. Χατζημάρκος είπε: «Δεν κηρύσσω εκεχειρία, διότι δεν κήρυξα ποτέ τον πόλεμο. Δεν ήμουν επιτιθέμενος. Ήμουν αμυνόμενος όπως και οι συνεργάτες μου. Για μένα οι εκλογές τελείωσαν και σε ό,τι αφορά την νέα σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου, θα απευθύνω μια ανοιχτή πρόσκληση να δουλέψουμε όλοι μαζί για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Αν είναι αληθής η πίστη κάποιων εξ αυτών η συνεργασία, θα τους δοθεί η δυνατότητα να το αποδείξουν –αν και περιμένω ακόμη το τηλεφώνημα του κ. Γλυνού… Μάλλον θα περιμένω πολύ… Προφανώς, έμειναν από μπαταρία… τα τηλέφωνα» σχολίασε.

Δημοσκοπήσεις 

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις είπε: «Οι δημοσκοπήσεις είναι μια αποτύπωση της στιγμής, μιας πολιτικής πραγματικότητας. Από τον Δεκέμβριο κι έπειτα είδα πέντε δημοσκοπήσεις τεσσάρων διαφορετικών εταιρειών. Στις 4 από τις 5 ήταν μπροστά η παράταξή μας με σημαντικά ποσοστά. Ούτε δήλωση έκανα, ούτε πανηγύρισα. Σε μία από αυτές ήμασταν πίσω. Οποτεδήποτε έβγαινε μια δημοσκόπηση που ήμασταν μπροστά ακολουθούσαν σχόλια ότι ήταν ‘στημένες’ από μένα και fake. Υπήρξε αυτή η υστερία. Με ποια στοιχεία βγαίνεις και λες τέτοια πράγματα; Χωρίς επιχειρήματα, χωρίς τίποτα. Τα ΜΜΕ έκαναν μετρήσεις για όλη την Ελλάδα και με κατηγόρησαν ότι ήταν στημένες από μένα στο Νότιο Αιγαίο. Τόση παρακμή; Θυμίζω ότι το 2014 πάλι με έφερναν 17 μονάδες πίσω αλλά τελικά δεν ήταν έτσι».
Ερωτηθείς ειδικά για το αποτέλεσμα της Ρόδου, δήλωσε: «Το νησί της Ρόδου δεν είναι εύκολο. Είναι μεγάλο νησί, πολύ δυσκολότερα ‘μαζεύεται’ πολιτικά με την έννοια να καταφέρεις να πιάσεις το 50% και δη την α’ Κυριακή. Το αποτέλεσμα, είναι πάρα πολύ αισιόδοξο για εμάς γιατί στη Ρόδο δεχτήκαμε την μεγαλύτερη πολεμική. Είναι πολύ ευχάριστο το ό,τι επιβεβαιώνεται η πολιτική που γίνεται στην βάση επιχειρημάτων. Έχω αποδείξεις γι αυτά που λέω. Η Ρόδος είναι το πιο δύσκολο νησί και είναι το πιο σημαντικό αποτέλεσμα και αποδεικνύει ότι το μήνυμά μας, πέρασε σε όλους αφού ήταν καθαρό». Για το αποτέλεσμα της α’ Κυριακής στον Δήμο Ρόδου, είπε: «Η κοινωνία μιλάει, την σέβεσαι, την ακούς και είναι ένα μήνυμα που δεν είναι δύσκολο να το αποκωδικοποιήσεις».

Το περιβόητο…  ελικόπτερο  και το ταξίδι  στη Νέα Υόρκη

Κληθείς να σχολιάσει το περιβόητο… ελικόπτερο το οποίο χρησιμοποίησε και κατηγορήθηκε για το ποιος το πλήρωσε καθώς και το ταξίδι που έκανε στη Νέα Υόρκη, ο κ. Χατζημάρκος ήταν κατηγορηματικός: «Η χυδαιότητα όλης αυτής της προεκλογικής περιόδου, πάνω σε αυτό βασίστηκε. Δικά μου λεφτά, ούτε ένα ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. Όσο δεν πληρώνει το ελληνικό δημόσιο δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν. Όσο χυδαίος κι αν είναι. και την φωτογραφία στο ελικόπτερο, την βγάλαμε μόνοι μας. πληρώνουμε νόμιμα, ανεβάζουμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τον λογαριασμό των μετακινήσεών μας. Όσοι θέλουν ν’ ασχοληθούν με μετακινήσεις, είχε άλλον υποψήφιο, ο οποίος καταδικάστηκε, γιατί έκλεβε χρήματα του δημοσίου για τις μετακινήσεις του! Εκεί.. τσιμουδιά, οι καθηγητές της ηθικής περί μετακινήσεων!!! Ο κ. Χατζημάρκος έχει τιμολόγιο για την μετακίνησή του και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Έχω κάνει εκατοντάδες ταξίδια ως περιφερειάρχης. Δεκάδες από αυτά τα πληρώνω από την τσέπη μου. Όπως και για το ταξίδι στη Νέα Υόρκη, πήγα καλεσμένος του Προέδρου των ΗΠΑ ως περιφερειάρχης, ήμουν υποχρεωμένος να το χρεώσω στην Περιφέρεια και δεν το έκανα. Οι υποκριτές… ούτε την αλήθεια αγαπούν, ούτε το δημόσιο χρήμα…», κατέληξε ο κ. Γ. Χατζημάρκος, κρατώντας την οργή του σε θεμιτά όρια και μη παρασυρόμενος σε ακρότητες.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ζωντανεύει η ξερολιθιά στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Με ντοκιμαντέρ, αφηγήσεις και πεζοπορία, ο Δήμος Κάσου αναδεικνύει μια παραδοσιακή τέχνη που ενώνει παρελθόν και παρόν

Αναβαθμίζεται σε τριτοβάθμια επεξεργασία ο βιολογικός καθαρισμός Νάξου

Ένα σημαντικό έργο για την αγροτική οικονομία και το περιβάλλον προχωρά από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με επίκεντρο το Λιβάδι.

Νάξος: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου λόγω έργων

Στο πλαίσιο του έργου “Βελτίωση Αγροτικής Οδού από δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου έως όριο οικισμού Αγίας Άννας”, λόγω των εργασιών ασφαλτόστρωσης

Eurovision 2025: Προγνωστικά για την συμμετοχή της Ελλάδας στον δεύτερο ημιτελικό

Eurovision 2025: Τι λένε τα προγνωστικά για την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό - Ποια η σειρά συμμετοχής (πίνακας)

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Συνάντηση Φόρτωμα – Χριστόπουλου για ένα “έξυπνο” νησιωτικό μέλλον

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ψηφιακών υπηρεσιών και υποδομών στα νησιά των Κυκλάδων.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Πανναξιακός ΑΟK: Κέρδισε με ψυχή και τα παίζει όλα για όλα στη Νίκαια την Κυριακή

Ο Πανναξιακός με ψυχή και συγκέντρωση έστειλε τη σειρά των τελικών σε 5ο ματς, επικρατώντας του Ιωνικού στη Νάξο με 82-74 – Όλα θα κριθούν στη Νίκαια για την άνοδο στην National League 2

Νάξος: Το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου «σέρβιρε» γαλλική παράδοση με… κρέπες!

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Φιλωτίου Νάξου τίμησαν το γαλλικό έθιμο της Chandeleur φτιάχνοντας γλυκές και αλμυρές κρέπες – ένα μάθημα πολιτισμού και νοστιμιάς!

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.