Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - "Δύναμη Δημιουργίας" προς Λιανό: "είναι πράγματι κουραστική η ακατάσχετη ρουσφετολογία"

Νάξος – “Δύναμη Δημιουργίας” προς Λιανό: “είναι πράγματι κουραστική η ακατάσχετη ρουσφετολογία”

|

Και η “Δύναμη Δημιουργίας” προχώρησε σε μία ακόμη ανάρτηση και ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά το κώλυμα εκλογής του κου Σιδερή – υποψήφιος με την παράταξη “Ενωμένοι Μπορούμε” – και τονίζοντας σε προσωπικό επίπεδο προς τον υποψήφιο Δήμαρχο κο Λιανό ” Άλλο κείμενο διαβάσατε ή σας έχει ζαλίσει η ακατάσχετη ρουσφετολογία; Θα πρέπει πράγματι να είναι πολύ κουραστική”.

«Ο νόμος είναι σαφέστατος και μην προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου» είναι μία από τις πλέον βασικές εκφράσεις που συναντάμε σήμερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» του Βασίλη Βρούτση ως ανταπάντηση στο κείμενο της παράταξης «Ενωμένοι Μπορούμε» για το θέμα που ανέκυψε με το κώλυμα συμμετοχής στις εκλογής δύο υποψηφίων, ένας εκ των οποίων είναι της παράταξης του κου Λιανού. Και προσθέτει λίγο πιο κάτω «Συμφωνούμε κύριοι, ότι «ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΦΟΥ ΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ», όπως αναφέρετε, αρκεί βέβαια να μην έχουν κωλύματα εκλογιμότητας, διαφορετικά δεν θα τα προέβλεπε ο Νόμος».

Και σε προσωπικό επίπεδο, η παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» απαντώντας στα όσα αναφέρει ο κος Λιανός για μηνύσεις ως αγαπημένο χαρακτηριστικό της παράταξης», τονίζει «Σε ποιο ακριβώς σημείο του δελτίου τύπου μας καταγγείλαμε τις συμβάσεις; Άλλο κείμενο διαβάσατε ή σας έχει ζαλίσει η ακατάσχετη ρουσφετολογία; Θα πρέπει πράγματι να είναι πολύ κουραστική Όσον αφορά τις μηνύσεις, τις οποίες αναφέρετε, η μοναδική μήνυση που γνωρίζουμε έχει γίνει από εσάς κατά του κ. Βρούτση, την οποία η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νάξου, έθεσε στο αρχείο ως αβάσιμη».

Αναλυτικά, η ανταπάντηση της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» αναφέρει:  

«Κατ’ αρχάς δεν επικαλεστήκαμε ποτέ ότι ο κ. Σιδερής έχει κάποια σχέση με τη διοίκηση της εταιρίας, παρά μόνον ότι είναι μέτοχος όπως αναφέρετε κι εσείς. Το μικρό μερίδιο που λέτε ότι κατέχει, υπερβαίνει σε κάθε περίπτωση το 5% του κεφαλαίου της εταιρείας, ποσοστό αρκετό για να τον εμποδίζει να εκλεγεί.

Λέτε ότι «τα Κ.ΤΕ.Λ ουδόλως αποτελούν ανώνυμες εταιρίες του Ν. 2190/1920». Η αλήθεια, ωστόσο είναι ότι η εταιρεία με την επωνυμία «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Ανώνυμη Εταιρεία» είναι μια αμιγώς ανώνυμη εταιρεία, της οποίας η λειτουργία διέπεται από τους νόμους 2963/2001 και 2190/1920 όπως ρητά αναφέρεται στην παράγραφο 6 του Ν. 2963/1920 («Οι ανώνυμες εταιρίες των προηγούμενων παραγράφων διέπονται από τις διατάξεις του παρόντος και του κ.ν.2190/1920. Στην επωνυμία τους πρέπει να περιέχονται οι λέξεις «Κ.ΤΕ.Λ. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ». Οι μετοχές είναι ονομαστικές.») και όπως βέβαια αναφέρεται ρητά στο καταστατικό της.

Ο νόμος είναι σαφέστατος και μην προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Αναφέρετε ότι ο κ. Βρούτσης καταγγέλλει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για ανάθεση στα ΚΤΕΛ. Σε ποιο ακριβώς σημείο του δελτίου τύπου μας καταγγείλαμε τις συμβάσεις; Άλλο κείμενο διαβάσατε ή σας έχει ζαλίσει η ακατάσχετη ρουσφετολογία; Θα πρέπει πράγματι να είναι πολύ κουραστική.

Όσον αφορά τις μηνύσεις, τις οποίες αναφέρετε, η μοναδική μήνυση που γνωρίζουμε έχει γίνει από εσάς κατά του κ. Βρούτση, την οποία η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νάξου, έθεσε στο αρχείο ως αβάσιμη.

Θεωρούμε τον κ. Σιδερή ως έναν αξιοσέβαστο και ηθικό άνθρωπο και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα ήθελε να λάβει μέρος σε μία εκλογική διαδικασία γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου με όσους σταυρούς προτίμησης και αν τον τιμήσουν οι συμπολίτες μας. Θα ήταν άλλωστε άδικο και για εκείνον και για τους ψηφοφόρους. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο και επειδή δεν είναι νομικός, για να έχει τη δυνατότητα ερμηνείας του νόμου (που βέβαια είναι ξεκάθαρος), τον συμβουλεύουμε να συμβουλευθεί έναν νομικό, που θα του εξηγήσει ότι πράγματι έχει κώλυμα και να μην παρασυρθεί από αυτούς που θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν, αδιαφορώντας αν μετά τις εκλογές εκτεθεί στους ανθρώπους που τον τιμήσουν με τις ψήφους τους σε περίπτωση που λάβει σταυρούς που τον βάζουν στο δημοτικό συμβούλιο.

Συμφωνούμε κύριοι, ότι «ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΦΟΥ ΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ», όπως αναφέρετε, αρκεί βέβαια να μην έχουν κωλύματα εκλογιμότητας, διαφορετικά δεν θα τα προέβλεπε ο Νόμος.

Τέλος, είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε ότι είτε είναι ο κ. Σιδερής στο ψηφοδέλτιό σας, είτε δεν είναι, τούτο δεν είναι ικανό να αποτρέψει τη διαφαινόμενη ήττα σας, απλά εμείς οφείλαμε να σας επισημάνουμε το αναμφισβήτητο κώλυμά του, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής έχουμε καθήκον να προστατέψουμε την ομαλή και δίκαια  για τους υποψηφίους σας διεξαγωγή των εκλογών αλλά να προστατέψουμε και εσάς, σε μία επίδειξη ευγενούς άμιλλας. Για αυτό άλλωστε και πριν βγάλουμε δελτίο τύπου, σας είχαμε ενημερώσει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εμείς οφείλουμε να ενημερώσουμε τους εκλογείς ώστε να είναι σε γνώση τους, ότι και να ψηφίσουν τους δύο υποψηφίους που έχουν κώλυμα, αυτοί μετά βεβαιότητας δεν μπορούν να είναι μέλη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ίος: Εκδήλωση διαβούλευσης για την ανάπτυξη, Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Δήμος Ιητών καλούν τους πολίτες

Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Παπαπέτρου η σημαντική συζήτηση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο – Συμμετοχή με ερωτηματολόγιο και ανοιχτή διαβούλευση.

Σύλληψη ηγούμενου στα Καλάβρυτα για απόπειρα πώλησης βυζαντινών εικόνων και Ευαγγελίων

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε απόπειρα πώλησης 17 εικόνων και δύο Ευαγγελίων έναντι 200.000 ευρώ – Αντικαταστάθηκε το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής

Έφυγε από τη ζωή ο Ρικ Ντέιβις, συνιδρυτής και φωνή των Supertramp (video)

Ο θρυλικός μουσικός πέθανε σε ηλικία 81 ετών μετά από μάχη με το πολλαπλό μυέλωμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Με φόρα από το 5-1 η «γαλανόλευκη» στο Καραϊσκάκης

Η Εθνική Ελλάδας μετά την πεντάρα στη Λευκορωσία υποδέχεται τη Δανία, σε ένα κρίσιμο τεστ για την πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

Ενοικιάζεται ισόγεια κατοικία στο Καστράκι Νάξου με απεριόριστη θέα

Διαθέσιμη από Σεπτέμβριο 2025 έως Ιούνιο 2026 – Δύο υπνοδωμάτια, ενιαίος χώρος, μοναδική τοποθεσία

Νάξος – Πανηγυρίζει η Παναγία Θεοσκέπαστη στο Κάστρο: Μοναδικός ορθόδοξος ναός με ιστορία αιώνων

Η δίκλιτη εκκλησία μέσα στα τείχη του Ενετικού Κάστρου συνδέεται με την οικογένεια του Μάρκου Σανούδου και παραμένει ζωντανό μνημείο πίστης και παράδοσης.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κυκλάδων: Δωρεάν φοίτηση με τμήματα σε Νάξο & Σαντορίνη – Εγγραφές έως 15 Οκτωβρίου

Μια νέα ευκαιρία για ενήλικες που δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση – Σε δύο χρόνια αποκτούν απολυτήριο Γυμνασίου, με δωρεάν φοίτηση και απογευματινά μαθήματα.

Κατερίνα Γιαννακά: «ΔΕΘ χωρίς νησιωτικότητα – Ο Μητσοτάκης θυμάται τα νησιά μόνο στις διακοπές»

Σφοδρή κριτική από το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατίας για την απουσία ουσιαστικών μέτρων για τη νησιωτική Ελλάδα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου για τη νέα σχολική χρονιά

Με πατρική στοργή ο Σεβασμιώτατος απευθύνει ευχές σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, τονίζοντας την αξία της γνώσης, της αγάπης και της συνεργασίας.

Αντώνης Πιτταράς: «Η μείωση ΦΠΑ προσπέρασε ξανά τις Κυκλάδες»

Σφοδρή κριτική του Δημοτικού Συμβούλου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές – «Απουσία πίεσης, απουσία αποτελέσματος»

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.