Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: Πάλεψε αλλά λύγισε, ο ΑΟ Ερμούπολης στον τελικό της ΕΣΚ...

Πανναξιακός ΑΟΝ: Πάλεψε αλλά λύγισε, ο ΑΟ Ερμούπολης στον τελικό της ΕΣΚ Κυκλάδων

|

Την πρόκρισή του στους τελικούς της ΕΣΚ Κυκλάδων σφράγισε έπειτα από τέσσερα χρόνια ο ΑΟ Ερμούπολης και αντιμετωπίζει το άλλο Σάββατο τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια με μειονέκτημα έδρας – Επικράτησε στον 3ο αγώνα του Πανναξιακού ΑΟΝ με 83 – 55 και ο Μαγγιώρος έγραψε τον επίλογο της χρονιάς λέγοντας “Τα βάλαμε με τους πάντες και βγήκαμε κερδισμένοι”. 

Και έχουμε τελικούς… ΑΠΑΣ τα Φανάρια εναντίον ΑΟ Ερμούπολης…. Την πρόκρισή του στους τελικούς του ανδρικού πρωταθλήματος …σφράγισε έπειτα από τέσσερα χρόνια ο ΑΟ Ερμούπολης. Η ομάδα της Σύρου εκμεταλλευόμενη στο έπακρον την έδρα της κι έπειτα από ένα εντυπωσιακό αγώνα νίκησε το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου στο “Δημήτριος Βικέλας” τον Πανναξιακό με σκορ 83-55 και με 2-1 νίκες πήρε την πρόκριση για τον τελική φάση, όπου εκεί τους περιμένει ήδη ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”, με την πρώτη μάχη να ορίζεται εκτός απροόπτου για το επόμενο Σάββατο 25 Μαΐου (σ.σ. ο πρωταθλητής αναδεικνύεται στις δύο νίκες).

Του Ιωάννη Νοταρά (sportcyclades.gr

Τα δύο σωματεία κοντράρονται σε τελική φάση για πρώτη φορά. Τελευταία φορά, πάντως, που αναμετρήθηκαν ήταν το 2014 στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Σαντορίνης όπου στην συνέχεια οι Απεραθείτες κατέκτησαν το πρωτάθλημα στον τελικό με την ΑΕΣ με τη νίκη τους με σκορ 67-69.

Από την άλλη, η ομάδα του Ανδρέα Μαύρου επιστρέφει όπως προαναφέραμε σε τελικούς μετά το 2015 όταν στο φάιναλ φορ της Τήνου είχε καταλάβει την δεύτερη θέση, όπου είχε ηττηθεί από τον Πανναξιακό με σκορ 45-93 και η ομάδα της Νάξου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κυκλάδων πριν πάρει το εισιτήριο στις εθνικές κατηγορίες για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Με …όπλο την πολύ καλή και κυρίως πιεστική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΟ Ερμούπολης έφτασε δίκαια στην κατάκτηση της νίκης. Οι παίκτες του Ανδρέα Μαύρου, έλεγξαν τον ρυθμό, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό, πέτυχαν εύκολα καλάθια και εκμεταλλευόμενοι την δυστοκία των αντιπάλων τους και την έλλειψη των λύσεων η διαφορά όσο περνούσε η ώρα η ψαλίδα συνεχώς άνοιγε.

Η ανάρτηση του Μαγγιώρου 

Με την λήξη του αγώνα, ο Γιάννης Μαγγιώρος, ο πολυτιμότερος παίκτης του Πανναξιακού ΑΟΝ, με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στα social media άφησε τα συναισθήματά του να βγουν στην επιφάνεια για μία πολύ δύσκολη χρονιά… Και όπως ανέφερε ”  Παλέψαμε με θηρία.. Είμασταν σαν τον Δαβίδ και τον Γολιάθ.. Τα βάλαμε με τους πάντες και βγήκαμε κερδισμένοι”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μαγγιώρου : “Μία χρονιά που ξεκίνησε από την αρχή λάθος.. Έξι μεγάλοι να παλεύουν για αυτά τα 7-8 παιδάκια να έχουν ένα μέλλον στο μπάσκετ,για να μην τα παρατήσουν.. Παλέψαμε με θηρία.. Είμασταν σαν τον Δαβίδ και τον Γολιάθ.. Τα βάλαμε με τους πάντες και βγήκαμε κερδισμένοι. Κερδισμένοι από εμπειρίες. Μόνο χαρούμενος μπορώ να είμαι για τους συμπαίκτες μου, περήφανος που τους είχα δίπλα μου σε μία τόσο δύσκολη χρονιά.

Κεφάλι κάτω και βλεπουμε μπροστά.. Πολλοί περίμεναν στα ημιτελικά την Σαντορίνη ή την Πάρο. Αλλά δεν είχαμε πει την τελευταία μας λέξη.. Για μένα είμαστε πρωταθλητές χωρίς τίτλο.. Πρωταθλητές για αυτά τα λίγα άτομα που μας πίστεψαν. Κλείσαμε πολλά στόματα και δείχνουμε με τον τρόπο μας τι αξίζουμε. Όπως είπε και ο «φίλος» μου ο Ιορδάνης ‘’Την αποτυχία μπορώ να την δεχτώ. Όλοι αποτυγχάνουν σε κάτι. Δεν δέχομαι την έλλειψη προσπάθειας’’. Εμείς προσπαθήσαμε.  ..Και πετύχαμε πολλά.. “

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μ. Μαρουδιάς, Αγγ. Σαμοθράκης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-8, 39-30 (ημίχρονο), 62-44, 83-55.

ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδ. Μαύρος): Θεοδωράκης 8, Δίπλαρος 31 (4), Τζώρτζης 2, Γαβιώτης 4, Σαμψωνίδης, Καραμολέγκος 2, Μάνης, Ρούσσος Σ., Χατζηαναγνώστου, Ρούσσος Ι. 16, Αληφραγκής Δ. 6, Αληφραγκής Δ. 14 (1).

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Τ. Βάβουλας): Βόμβας 4, Μαγγιώρος 12 (1), Πιτταράς 4 (1), Αρτσάνος 16 (3), Δέτσης 2, Λιανόπουλος, Σορώκος, Αδελφουλάκος 9 (1), Φλεριανός, Μαστρογιαννόπουλος 8 (1), Βασιλειάδης, Μαυρομμάτης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Άνδρος – Λειψυδρία: Τέσσερις μονάδες αφαλάτωσης και χρηματοδότηση 190.000 ευρώ

Με σχέδιο άμεσης παρέμβασης, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου επιχειρεί να ανακουφίσει το νησί από την οξεία λειψυδρία, μέσα από μονάδες αφαλάτωσης και γεωτρήσεις.

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Beach Party 2025 στον Αμμίτη για καλό σκοπό – Επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ!

Στις 5 Αυγούστου στην Παραλία Αμμίτης – Πολιτιστικοί Σύλλογοι ενώνουν δυνάμεις σε ένα καλοκαιρινό πάρτι με μουσική, φαγητό και φιλανθρωπική διάθεση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 39 Δήμοι της Ελλάδας λόγω λειψυδρίας, SOS από το Αιγαίο και την Κρήτη

Η Ελλάδα «στεγνώνει»: Δήμοι από το Αιγαίο μέχρι τη Θράκη ζητούν βοήθεια – Η ανεπάρκεια νερού γίνεται καθημερινή απειλή για πολίτες, γεωργία και τουρισμό

Νάντια Σαλτερή: «Ο Μητσοτάκης έχασε τους ψηφοφόρους του Κέντρου – Επιστρέφουμε με αίτημα Προανακριτικής»

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. για την κάλυψη Βορίδη – Αυγενάκη και κατήγγειλε πολιτική υποκρισία και θεσμικό ευτελισμό.

Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν το Αιγαίο, στα 100 km/h η ριπή στην Τήνο! (πίνακας)

Το στενό Τήνου – Μυκόνου «πήρε κεφάλι» με ριπές 100 χιλιομέτρων την ώρα – Ποια νησιά ακολούθησαν στην κατάταξη

Περιστατικό με το Hellenic Highspeed στην Αμοργό: Καταπέλτης έπεσε στη θάλασσα (video)

Ακινητοποιήθηκε το πλοίο ανοιχτά των Καταπόλων – Αντικατέστησε το Highspeed 4 στη γραμμή Πειραιά – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Δύο νέα παιδιά από τη Σίφνο πρόσφεραν κατάλυμα στη γιατρό του νησιού

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η δημόσια έκκληση του Δήμου για φιλοξενία της γιατρού βρήκε συγκινητική ανταπόκριση από τον Πέτρο Τσαλά και την Ελένη Καλογήρου

Επανεκκίνηση για τις Διαδρομές Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στη Βόρεια Νάξο

Δύο ιστορικά μονοπάτια με αφετηρία την Κωμιακή επανενεργοποιούνται με στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.