Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου": Επίσκεψη Γλυνού στην Αστυπάλαια

Εκλογές 2019 – “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”: Επίσκεψη Γλυνού στην Αστυπάλαια

|

Ο Μανώλης Γλυνός στην Αστυπάλαια… Οι συναντήσεις με υποψηφίους δημάρχους, η αποχώρηση του δημάρχου Κονταράρου μετά από 20 χρόνια (!!!) και οι κουβέντες με τους κατοίκους του νησιού στα … σύνορα Κυκλάδων – Δωδεκανήσων 

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον υποψήφιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνό, οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Κωνσταντίνο Ζαΐρη, Υπαπαντή Κουλλιά, Μπενέτο Σπύρου και Κωνσταντίνο Σταυλά συνομίλησαν με κατοίκους, εργαζόμενους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αστυπάλαια και αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα καθημερινότητας αλλά και ανάπτυξης του νησιού.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός, αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους για την ιδιαιτέρως θερμή υποδοχή, τους διαβεβαίωσε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας περιφερειακής αρχής θα έχουν «σύμμαχο» την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την προώθηση και επίλυση των ανοικτών ζητημάτων του νησιού και τους διαβεβαίωσε ότι με το ίδιο ενδιαφέρον θα είναι δίπλα τους και ως περιφερειάρχης.

Κατά την παραμονή του στο νησί, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» συναντήθηκε με τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Πανορμίτη Κονταράτο, ο οποίος μετά από 20 χρόνια θητείας, αποφάσισε να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης συνεχάρη τον δήμαρχο Αστυπάλαιας για την επιτυχημένη θητεία του παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και για το έργο που αφήνει πίσω του ως παρακαταθήκη όχι μόνο στην επόμενη δημοτική αρχή αλλά και στις επόμενες γενιές.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», συναντήθηκαν επίσης την υποψήφια δήμαρχο κ. Μαρία Καμπούρη όπως και με τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Κομνηνέα, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους του υποψηφίου δημάρχου Βλάση Λαπατά ο οποίος απουσίαζε εκτός νησιού.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός επεσήμανε στους υποψηφίους δημάρχους πως τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς συνεργασία και συνέργεια με τις δημοτικές αρχές των νησιών και των τοπικών κοινωνιών. «Η βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας και την μετατροπή της σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών από Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης είναι η συνεργασία της περιφερειακής αρχής με τις δημοτικές αρχές και τις τοπικές κοινωνίες. Με νέο ύφος και ήθος διοίκησης, μακριά από στείρες συγκρούσεις και “καπελώματα” μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων, με διάλογο και ανοικτές πόρτες θα καταφέρουμε να βγάλουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την Χειμερία Νάρκη», ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στους υποψηφίους δημάρχους, στους οποίους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Από το Γραφείο Τύπου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

BBC για Σαντορίνη: «Could an almighty eruption destroy a dreamy Greek island?»

Το BBC News πέρασε μια μέρα στο βρετανικό πλοίο Discovery που κάνει έρευνες στην Καλντέρα

Βατικανό: Εκοιμήθη ο Πάπας Φραγκίσκος

Τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πάπας Φραγκίσκος

Σύρος: Άνοιξαν οι εγγραφές για το μοναδικό Stoiximan AegeanBall Festival 2025!

Η αναμονή τελείωσε και η αγαπημένη σου μπασκετική απόδραση βρίσκεται μόνο μερικά κλικ μακριά, από τον προγραμματισμό σου

Πάρος: Έρχεται το 4th Paros Way και θα συναρπάσει!

Στις 24 -25 Μαΐου 2025 η Πάρος φιλοξενεί το 4th Paros Way και αναμένεται να συναρπάσει τους συμμετέχοντες.

ΠΟΕΔΗΝ: Στα ύψη το κόστος στέγασης για τους γιατρούς στα νησιά

Τα νησιά γεμάτα επισκέπτες αλλά άδεια από γιατρούς – Στα ύψη το κόστος στέγασης για υγειονομικούς - Κραυγή αγωνίας από την ΠΟΕΔΗΝ

Ελλάδα: Έρχονται νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου

Τα νομοσχέδια θα θέσουν νέες βάσεις για το καθεστώς που διέπει την καταγραφή και διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Σε απόγνωση οι Ευρωπαϊκές αεροπορικές. Πως η αύξηση των επιβατών δημιουργεί προβλήματα

Το φαινόμενο των αυξανόμενων καθυστερήσεων σε πτήσεις απειλεί να εκτροχιάσει την καλοκαιρινή περίοδο και τις ισολογιστικές επιδόσεις εταιρειών στην Ευρώπη.

Βενετία: Ο φόρος δεν αποθαρρύνει τον υπερτουρισμό

Για δεύτερη χρονιά εφαρμόζεται ο «φόρος εισόδου» στη Βενετία, όμως ούτε οι QR κωδικοί ούτε τα τέλη φαίνεται να φρενάρουν το φαινόμενο του υπερτουρισμού.

Πάσχα στην Ελλάδα: Ταξίδι στα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας

Από τα γνήσια νησιώτικα γλέντια σε Κέα και Όλυμπο Καρπάθου, μέχρι τον Εσπερινό της Αγάπης που ψάλλεται στην Τσακώνικη γλώσσα στο Λεωνίδιο και το ψήσιμο του οβελία στους λάκκους στην Αμφίκλεια

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα