Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΠΝΑΙ: Οι "μαμάδες του Αιγαίου" γιόρτασαν με μοναδικό τρόπο την "γιορτή της...

ΠΝΑΙ: Οι “μαμάδες του Αιγαίου” γιόρτασαν με μοναδικό τρόπο την “γιορτή της Μητέρας”

|

Μια μεγάλη γιορτή γαστρονομίας από τις μαμάδες του Αιγαίου για την Ημέρα της Μητέρας, στο κέντρο της Ρόδου – Ποιοι έδωσαν το παρών και ποια ήταν τα πιάτα που μας έκαναν να γλύψουμε τα δάκτυλά μας  

Πλήθος κόσμου απόλαυσε τη γαστρονομική έκρηξη που αποκάλυψε η Ρόδος, μέσα από την πλούσια πολιτιστική παράδοση, το Σάββατο 11 Μαΐου, στις εκδηλώσεις “Aegean mamas know best” & “Aegean Gardeners”, στo πλαίσιο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, Νότιο Αιγαίο 2019» με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων.

Οι δράσεις «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» και «Οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου – Aegean gardeners», αποκάλυψαν τη Ροδίτικη γαστρονομία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική παράδοση και τον λαμπρό πολιτισμό του νησιού στο πέρασμα της ιστορίας, στο πλαίσιο του τίτλου της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, Νότιο Αιγαίο 2019». Πλήθος κόσμου και επισκέπτες του νησιού, απόλαυσαν αυθεντικές γεύσεις και τοπικά προϊόντα, το Σάββατο 11 Μαίου 2019 στον πεζόδρομο Πλαστήρα, δίπλα στο Ακταίον στο Μανδράκι, στις 11 το πρωί. Με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου με άξια πρέσβειρα τη σεφ Αργυρώ Μπαρμαρίγου συνεργάστηκαν μέλη της ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Ρόδου και συναντήθηκαν με τις μαμάδες του Αιγαίου στη χαρούμενη γαστρονομική εκδήλωση.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και έκλεισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Ο Περιφερειάρχης μίλησε στους συμμετέχοντες για τον στόχο που υπηρετεί ο τίτλος της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, που κατέκτησε το Νότιο Αιγαίο και δεν είναι άλλος από την διατήρηση της ιστορίας και της τοπικής γαστρονομίας. Στην επίτευξη του στόχου αυτού, είναι πολύτιμη η συμβολή και συνεισφορά των μαμάδων και των γιαγιάδων του Αιγαίου, που κρατούν ζωντανή την γαστρονομική παράδοση και την περνούν στις νεώτερη γενιά. «Η κουζίνα, των νησιών είναι ένας ζωντανός φορέας της ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού. Στόχος είναι να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

Ποιοι συμμετείχαν και ποια πιάτα έκλεψαν την παράσταση  

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χορούς από το χορευτικό συγκρότημα συλλόγου γυναικών Κοσκινού και την ορχήστρα: βιολί κ. Νεκτάριος Κωνσταντάκης, πλήκτρα κ. Μπάτης Νίκος, λαούτο κ. Αντωναράκης Γιώργος, κρουστά κ. Μοσκιού Βασίλης.

Συμμετείχαν: ο Σύλλογος Γυναικών Κοσκινού με πρόεδρο την κα Σέβα Μαργαρίτη Καταβενάκη με μεγάλη συμμετοχή στη διοργάνωση, ο σύλλογος γυναικών Μασσάρων «οι Μασσαρενές» με πρόεδρο την κα Ευαγγελία Αβδελή, ο συλλογος γυναικών Σορωνής με πρόεδρο την κα Ελένη Θωμάτου, ο σύλλογος γυναικών Ιαλυσού με πρόεδρο την κα Ελένη Τσίκκη, ο πολιτιστικός σύλλογος Έμπωνας με πρόεδρο την κα Μαρία Αντωνάκη, ο σύλλογος πολιτισμού και περιβάλλοντος Αφάντου «Η Παναγία Καθολική» με πρόεδρο τον κ. Σταμάτη Παπανικόλα, οι κυρίες Παρασκευή Λόγγου, και Μάρω Δοντά από τα Αφάντου και το Irene Palace Beach Resort, πολιτιστικός σύλλογος Διμυλιάς, Ελεούσας «το Φουντουκλί» με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Τόππο o πολιτιστικός σύλλογος Μεσαναγρού με πρόεδρο τον κ. Τριαντάφυλλο Γεωργιάδη.

Μαγείρεψαν από το Σύλλογο Γυναικών Κοσκινού, φάβα με σύβραση, σπανακόπιτες κισκινιάτικες τηγανιτές, πληγούρι με χοιρινό, ρεβύθια με κατσίκι, γίγαντες με χοιρινό, φακές με μάτσι, πιτταρούδια, κοσκινιάτικο παξιμάδι, γιαπράκια, τηγανιτά του κεπουλιού, μακούκι -τηγανίτες παραδοσιακές, οι κυρίες: Φαίδρα Βλαστού, Τσαμπίκα Μουστάκα, Σταματία Τριανταφύλλου, Τσαμπίκα Τσοπανάκη, Ηράκλεια Χατζηαντώνη, Ευδοκία Μαργαρίτη, Σέβα Καταβενάκη. Όπως είπαν: «Η μια έβαλε τον πούντο της, η άλλη τη θωριά της κι η τρίτη η μικρότερη την πορπατηξιά της».

Στο Σύλλογο Γυναικών Μασάρων «οι Μασαρενές, ετοίμασαν αριάνους τρουσί, ματσόγαλο, παραδοσιακή σαλάτα με ρέγγα, κατσικάκι στιφάδο, αυγά του φούρνου, ελιές, κάπαρη, κουλούρια με ασκινόκαρπο, οι κυρίες: Αβδελή Ευαγγελία, Ελευθερία Χατζηαντώνη, Θεανώ και Σταματία Κουρτσάκη, Εμμανουέλα Ελιαδάκη.

Ο Σύλλογος Γυναικών Σορωνής, μαγείρεψε κολοκυθοκεφτέδες, σφουγγάτο, καμπαμά, ντολμαδάκια, σκάδια, γλυκά κουταλιού περγαμόντο, νεράτζι, χωριάτικο ψωμί, πασκαλιάτικες κουλούρες, λικέρ ρόδι. Συμμετείχαν οι Παρασκευή Μπέλλου, Αθηνά Διακοσταυριανού, Χρύσα Τομάζου, Σοφία Λαού, Τσαμπίκα Φεσάκη, Σταματία Μαστή, Δέσποινα Μπονιάτη, Βάσω Καραγιάννη, Φαίδρα Φτάκλα και ο κ. Γιώργος Πολεμικός με τη μία κουλούρα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ιαλυσσού ετοίμασε, κουλούρια ανεβατά και βουτυρένια, πίτες με ψαράκια, καραβόλους, φακή με σύβραση, κουκιά με σκορδαλιά, αμμολώχους, ασουρέ, μοσχοπουγγια, αχλαδάκια με αμύγδαλο και ζάχαρη. Μαγείρεψαν οι κυρίες: Καλλιόπη Φαρμακίδη, Νίκη Λεριά, Άννα Καστανάκη, Ειρήνη Βασιλαρά, Κική Μανιά, Βάσω Κλαδίτη, Ελένη Τσίκκη. Η κα Σμαράγδη Μπιλιώτη έδειξε κοπή κρέατος όπως έκαναν παλιά για τα ντολμαδάκια και τα κεφτεδάκια.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έμπωνας μαγείρεψε : Μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, κουλούρια ζυμαρένα, της ώρας και πορτοκαλιού. Πλαστά μακαρόνια με σύβραση, πλαστά μάτσι, μαγγούρες, πιταρούδια, σφογγάτο, κεφτεδάκια, μόπλευρα ομελέτα, σούσουνους ομελέτα, ντολμαδάκια, χορτόπιτες, νεβατές πίτες, λαμπριώτη, τουρλού τουρλού στο τηγάνι, χωριάτικο ψωμί, λαζαράκια,

σκάδια με σησάμι και καρύδια, πιργούρι, τραχανά με κόκορα, κάπαρη, ελιές σπαστές και νερατζάτες, γλυκά του κουταλιού, σταφύλι, κυδώνι, δροσάπι (αχλάδι), κίτρο, πορτοκάλι. Λικέρ από φρούτα και βότανα, μύρτο, λεμόνι, κίτρο. Κρασί, σούμα από το παραδοσιακό αποστακτήριο Μανωλάκη Μιχάλη. Συμμετείχαν: Μαρτάκη Δέσποινα, Κοντουδάκη Μαρία και Παναγιούλα, Σεβδαλλάκη Δέσποινα, Δεληγιαννάκη Δέσποινα, Ζιάκη Γραμματική, Μπάκη Ειρήνη, Μαυρουδή Ιωάννα, Ζιάκη Θάλεια, Μαστροσαββάκη Κατερίνα, Μαρία Αντωνάκη.

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διμυλιάς, Ελεούσας «το Φουντουκλί» ετοίμασε η Μαρία και ο Γιώργος Γιορδαμνής, αρνί με χόνδρο στο φούρνο, πιταρούδια, κατσικάκι με ρεβύθιια, φασολάδα και κουλουρία ζωντανά.

Ο Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Αφάντου «Η Παναγία Καθολική», ετοίμασε παστίτσιο, αρνάκι καπαμά, τηγανίτες «κεφτέδες», ψωμί, κρασάτο κοτόπουλο με πατάτες, κρέας με πατάτες στο φούρνο, γιαπράκια, πιταρούδια και λεντουρίδια, καραβόλοι γιαχνί, ξεροτήγανα, αριάνους σκορδαλιά, γαμοπίλαφο, κατσικάκι με ρεβύθια, φασόλια με κρέας στο φούρνο και διάφορα τηγανικά σκορδαλιά, ελιόψωμα, αλευριά, λόπια, μουσακάς, καραόλοι τηγανιτοί, αγγινάρες σφουγγάτο, γλυκό τριαντάφυλλο και κίτρο, νεράτζι, γλυκό χρυσόμηλο, λικέρ λεμόνι, λεσφακιά, κυδώνι, κεράσι, φράουλα. Μαγείρεψαν οι κυρίες Καθολική Παγκά, Καλογήρου Δέσποινα, Χρυσάνθη Παπασάββα, Κατερίνα Ζαφείρη, Θεοδώρα Σαββάκη, Ντίνα Μουστάκα, Δέσποινα Χρυσοπούλου, Ειρήνη Χαρτερού, Ειρήνη Αρχαγγελίτη, Παρασκευή Ειρήνης, Μανθαλάκη Βαρβάρα, Καπάκα Γεωργία, Ειρήνη Μαννέτα, Μπαρμπαλή Φλώρα, Κουρζάκη Τσαμπίκα, Πολίτη Γεωργία, Δέσποινα Ανθούλα και ο κ. Μανθαιάκης Παναγιώτης. Συμμετείχαν οι κυρίες Παρασκευή Λόγου με τις ελιένες και η Μάρω Δοντά με τα χόρτα σύβραση.

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαναγρού, το μέλος κα Καθολική Καραγιάννη, έδειξε την παρασκευή της κουλουρίας με το άνοιγμα του φύλλου, τσούκα, ξεροτήγανα και κουλουρία.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, συνδιοργανωτής στη δράση με πρόεδρο τον σεφ Νίκο Χριστοφόρου και τα μέλη που μαγείρεψαν για τον κόσμο, σεφ: Ευριπίδη Γκόγκο, Γιωργουδιό Μιχάλη, Μανώλη Γιορδαμή, Αντώνη Γαλανό και την Κατερίνα Καραγιάννη.

Από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Μαριεττάκης.

Σημαντική η συμμετοχή επιχειρήσεων με παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα: Λαδόμυλος, Χειρομύλια, το Φίλεμα που έδειξε την παρασκευή του μελεκουνιού με την αυθεντική συνταγή, το Άρτος και Παράδοση, Natura Rodos.

Χαρούμενη και ουσιαστική η συμμετοχή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, έδωσε την ευκαιρία για ενημέρωση των μικρών κηπουρών του Αιγαίου σχετικά με τα εποχικά φυτά, τους παραδοσιακούς σπόρους, τα αρωματικά και τα βότανα. Πραγματοποιήθηκε φύτεμα και με την ευκαιρία της Εορτής της Μητέρας που ακολούθησε την επόμενη ημέρα, μοιράστηκαν από το Περιφερειακό φυτώριο Νοτίου Αιγαίου, τον διευθυντή κ. Νίκο Ρένεση και την ομάδα του, ανθοφόρα φυτά με ευχές σε όλες τις μαμάδες που παραβρέθηκαν. Τα παιδιά συνέχισαν με το ζυμαράκι τους και έπλασαν με την καθοδήγηση των σεφ τα ελιοψωμάκια τους.

Τη σύνδεση της νησιώτικης κουζίνας με την υγιεινή διατροφή, έκανε η κα Χρύσα Καραγιάννη, πρόεδρος της Ένωσης Διατολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, Παράρτημα Νοτίου Αιγαίου, με την

επιστημονική τεκμηρίωση της αξίας της Αιγαιακής – Μεσογειακής διατροφής που χαρακτηρίζεται από γεύσεις, παράδοση, τοπικά προϊόντα κάθε νησιού. Γίνεται το πρότυπο διατροφής για τα μέγιστα οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό και τη γαστρονομική αξία της. Όλα αυτά αναδεικνύονται μέσα από τον τίτλο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019» που κατέχει το Νότιο Αιγαίο.

Οι «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» και «Οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου – Aegean gardeners», συνέχισαν τη δράση τους σε σχολεία της Ρόδου.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα κατά τόπους επαρχεία και τους τοπικούς κοινωνικούς εταίρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι εκπαιδευτικές δράσεις των «μικρών κηπουρών του Αιγαίου» πραγματοποιούνται από το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου.

Χορηγός είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια και η BMW Σπανός Α.Ε. Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.

Το Γραφείο Τύπου

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στασιμότητα στην επιβατική και οχηματική κίνηση στο λιμάνι Νάξου το πρώτο εξάμηνο του 2025

Οριακή πτώση στους επισκέπτες και τα οχήματα φέτος, με έντονη πτώση τον χειμώνα αλλά θετικά σημάδια από την άνοιξη και μετά (πίνακας)

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Χρυσές βολές και ταχύτητα πανελλήνιας εμβέλειας για τους αθλητές του Πανναξιακού ΑΟ

Εντυπωσιακές εμφανίσεις σε Τρίπολη και Θήβα από τους νέους του Πανναξιακού – Προκρίσεις, ρεκόρ και πρώτες θέσεις για τους αθλητές του συλλόγου

Ανάφη – Μ. Καφούρος: «Η παρουσία του κράτους στα μικρά νησιά είναι αναγκαία»

Σε μια ιστορική ημέρα για την Ανάφη, ο Βουλευτής Κυκλάδων Μάρκος Καφούρος παρευρέθηκε στον Αγιασμό του νέου Λιμενικού Φυλακίου, αναδεικνύοντας τη σημασία ενίσχυσης της κρατικής παρουσίας στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές.

Συνάντηση Φ. Φόρτωμα με τον Υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη: Ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στις Κυκλάδες

Ο Βουλευτής Κυκλάδων έθεσε την ανάγκη για άμεση και μακροπρόθεσμη στήριξη των αστυνομικών υπηρεσιών στα νησιά, ενόψει της τουριστικής αιχμής – «Η ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα».

Τένις: Ένα άθλημα που δεν μένει ποτέ στατικό

Δεν αρκεί να είσαι γρήγορος ή δυνατός. Το τένις απαιτεί ισορροπία. Και αυτή η ισορροπία κρύβεται σε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Καμίνι η Ελλάδα: Στους 41°C η Φθιώτιδα – Πάνω από 35άρια σε Πάρο και Νάξο

Ιούλιος «φωτιά» στην Ελλάδα με ακραίες θερμοκρασίες, θερμική δυσφορία και υψηλές τιμές ακόμη και στο Αιγαίο – Πάνω από 180 σταθμοί με θερμοκρασίες άνω των 37°C - Η εικόνα στη Παροναξία

Κίμωλος: Το νησί με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο, το λένε οι Αμερικανοί

Παγκόσμια διάκριση για την Ελλάδα – Η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο στην κορυφή της λίστας με τις καθαρότερες θάλασσες, αφήνοντας πίσω εξωτικούς προορισμούς

Καθυστερήσεις στο νέο αεροδρόμιο Πάρου λόγω έλλειψης υλικών

Το έργο «Ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου» αντιμετωπίζει καθυστερήσεις λόγω ελλείψεων στα απαραίτητα υλικά, όπως απαντά το Υπουργείο στον Δήμο Πάρου – Κρίσιμο για την τουριστική ανάπτυξη το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Καθολική Εκκλησία αφιερώνεται στην Ιερά Καρδία του Ιησού, iστορική πράξη την Κυριακή 13 Ιουλίου στην Τήνο

Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα αποφάσισε την αφιέρωση της τοπικής Εκκλησίας στην Ιεροτάτη Καρδία του Ιησού, στο πλαίσιο τριπλής επετείου και του Ιωβηλαίου 2025 – Κεντρική Θεία Λειτουργία στο Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας στο Εξώμβουργο Τήνου

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Σίκινος – Β. Μαράκης: “Το λιμάνι που περιμέναμε – Ξεκινά η επέκταση τον Σεπτέμβριο” (video)

Ο Δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης μιλά για την πολυαναμενόμενη επέκταση του λιμανιού και τις εξελίξεις σε βασικά ζητήματα του νησιού

Γ. Καρνέζης: “Οι σκέψεις μου για το μέλλον των Κούρων στη Χώρα της Νάξου”

Και η απάντηση στη δημοσίευση στη Naxos Press της πολιτικού του κόμματος Κίνημα Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Γιαννακά