Τρίτη, 8 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚρήτη - Ρέθυμνο: Φεύγει το "SuperFerry II", έρχεται το "Olympus (πρώην Elli...

Κρήτη – Ρέθυμνο: Φεύγει το “SuperFerry II”, έρχεται το “Olympus (πρώην Elli T)”

|

Νέα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Κυκλάδων – Κρήτης καθότι αύριο Δευτέρα 13 Μαϊου, η Golden Star Ferries ζητάει από το ΣΑΣ την αποχώρηση του Superferry II από το Ρέθυμνο – Ενεργοποιείται το Champion Jet 2 από Ρέθυμνο με στάση στη Νάξο δύο φορές την εβδομάδα και έχουμε αίτημα δρομολόγησης του Elli T από Ρέθυμνο σε Πειραιά μέσω Μήλου 

Ενα πλοίο φεύγει, ένα άλλο ενδεχομένως να έρθει όσον αφορά τα συμβατικά πλοία με σημείο αναφοράς το Ρέθυμνο της Κρήτης, ενώ έχουμε και την εμφάνιση της Νάξου στο δρομολόγιο του Champion Jet 2… Ολα αυτά βέβαια θα συζητηθούν στην  αυριανή (13/05) συνεδρίαση του ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεν είναι στη … Νάξο, όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.. 

Επιστρέφουμε όμως στις δρομολογήσεις.. .Και όπως ενημερωθήκαμε από ιστοσελίδες της Κρήτης (goodnet.gr) το SuperFerry II της εταιρείας Golden Star Ferries σταματάει τα δύο έξτρα δρομολόγια από το Ρέθυμνο προς Ραφήνα μέσω Κυκλάδων. Μάλιστα, το αίτημά του θα τεθεί αύριο στο τραπέζι, αλλά στο Ρέθυμνο ήδη έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται τους λόγους της αιτίας, όταν μάλιστα η δικαιολογία (σ.σ. πρόβλημα στο λιμάνι) δημιουργεί ακόμη ερωτηματικά. Τι αναφέρει η σχετική ανάρτηση; ” Μόλις πριν λίγες μέρες ξεκίνησε τα δρομολόγια του το πλοίο της Golden star Ferries από το Ρέθυμνο προς τη Ραφήνα με ενδιάμεσους σταθμούς σε Σαντορίνη, Τήνο, Πάρο, Μύκονο και Άνδρο, και οι πληροφορίες λένε πως δεν αποκλείεται το χθεσινό να ήταν το τελευταίο. Τα δρομολόγια ήταν κάθε Τρίτη και Σάββατο (ώρα αναχώρησης στις 07.15 και επιστροφή στις 21.:15) και οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η εταιρεία κατέθεσε αίτημα αποχώρησης από το λιμάνι του Ρεθύμνου επικαλούμενη λόγους ασφαλείας κατά την είσοδο του πλοίου στο λιμάνι λόγω των αβαθή, εξαιτίας των αναφορών του ενός εκ των καπετάνιων. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ρένα Κουτσαλεδάκη, ενώ αρκετοί σχολιάζουν ότι το λιμάνι δεν έχει πρόβλημα και θα μπορούσε να επιλέξει άλλο σημείο της προβλήτας για απιβίβαση ή επιβίβαση οχημάτων και επιβατών… Και δεν λείπουν οι μπηχτές για την κίνηση αυτή από την εταιρεία λόγω απουσίας ενδιαφέροντος από τους επιβάτες. Πάντως, η αίτηση θα εξεταστεί από το ΣΑΣ την ερχόμενη Δευτέρα και για την ώρα τίποτα δεν είναι οριστικό. Η εξέλιξη αυτή ωστόσο δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς το λιμάνι και τα δεδομένα του ήταν γνωστά στην εταιρεία ήδη πριν αποφασίσει την δρομολόγηση του πλοίου”. 

Ερχεται το … Olympus

Κι ενώ το SuperFerry ΙΙ αναμένεται να … φύγει, έρχεται όπως όλα δείχνουν ένα άλλο συμβατικό, το Olympus, το πρώην Elli T… Το αίτημα θα κατατεθεί και θα συζητηθεί στο αυριανό ΣΑΣ με το πλοίο να έχει ως ενδιάμεσους σταθμούς τη Μήλο και τη Σαντορίνη προς τον Πειραιά.  Ο σημερινός ιδιοκτήτης του πλοίου κ. Θέμης Καραμπέκος, μιλώντας στην ιστοσελίδα rethemnosnews.gr , δήλωσε, ότι το πλοίο βρίσκεται σε φάση επισκευαστική και θα ενταχθεί στην γραμμή Ρέθυμνο – Σαντορίνη – Μήλος – Πειραιάς μόλις κατασταθεί αξιόπλοο, όπως είχε ειπωθεί και στην δημοτική επιτροπή για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, πριν από λίγες εβδομάδες. Το γεγονός αποτελεί θετική έκβαση για το Ρέθυμνο, εφόσον βέβαια αυτό εξελιχθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει διαθέσει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την αξιοπλοΐα του πλοίου. 

Με αφορμή αυτή την προοπτική η Ομάδα Διαχείρισης Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης (ΟΔΙΑΣ) έκανε μία δήλωση, στην οποία αναφέρει: «Θα πρέπει να κάνουμε ορισμένες διευκρινήσεις όσον αφορά την δρομολόγηση του πλοίου OLYMPUS (Πρώην Εlli-t). H ΟΔΙΑΣ είχε έρθει σε επαφή με τον πλοιοκτήτη του συγκεκριμένου πλοίου κ. Θέμη Καραμπέκο εγγράφως και τηλεφωνικά. Η αρχική πρόθεση του ήταν για άλλη γραμμή και τελικά αποφάσισε την συγκεκριμένη. Εμείς είχαμε εκφράσει την αντίθετη άποψη για την προσέγγιση και στη Θήρα κάτι που δεν το αποφάσισε. Θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή συμφέρει το Ρέθυμνο αλλά δεν είναι η απόλυτα επιθυμητή. Όμως ανοίγοντας η πύλη εισόδου θα έρθει και η επιθυμητή για μας γραμμή που δεν είναι άλλη από αυτή του ΡΕΘΥΜΝΟΥ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ. Πάντως είναι και ουσίας θέμα η ετήσια δρομολόγησή του. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για ένα Ρεθυμνιώτικο Καράβι στηρίζοντας και το OLYMPUS».

Και τέλος έχουμε τη Νάξο.. Το ταχύπλοο CHAMPION JET 2 της εταιρείας SEA JET θα εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο Ρέθυμνο – Σαντορίνη -΄Ιο-Νάξο – Μύκονο – Πάρο, με ώρα απόπλου από το Ρέθυμνο στις 08:00 και εκτιμώμενη ώρα επιστροφής του στις 21:30, εξυπηρετώντας πλέον των επιβατών και Φ/Γ και Ι/Χ οχήματα. Το δρομολόγιο του CHAMPION JET 2 θα εκτελείται κάθε Τρίτη και Σάββατο με ώρα αναχώρησης από το λιμάνι μας στις 08:00  καθ΄ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου. Η δρομολόγηση των πλοίων αυτών αναμένεται να προσφέρει πληθώρα επιλογών στους κατοίκους της δυτικής Κρήτης .

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα GOLDEN STAR FERRIES PHOTO FAN CLUB – Λούλης Ρούσσος 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΜΜΕ: Το NaxosPress συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

ΕΣΗΕΑ: Οι δημοσιογράφοι απεργούν την 8η Απριλίου, ποιοι οι λόγοι

Κρήτη – Χανιά: Ο Δήμος μειώνει κατά 60% το λογαριασμό ύδρευσης αρκεί να υιοθετούν αδέσποτα ζώα (!!!)

Δράσεις του Δήμου Χανίων για την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων

Νάξος – Νικόλαος Λάσκαρης: “Ο αρχαιολόγος που διαφύλαξε αρχαιότητες στην Μικρασιατική καταστροφή”

Ο Ναξιώτης αρχαιολόγος Νικόλαος Λάσκαρης που ανήκε στην χρυσή εποχή των πρωτοπόρων στο τομέα της Αρχαιολογίας με το τραγικό τέλος και τη .. μάχη για την υστεροφημία του

Νάξος – Σμύριδα: Οι γραμμές του ουρανού και η ιστορία τους

Ένας θησαυρός κρυμμένος στα βουνά του νησιού αντιστέκεται στο χρόνο - Νάξος - Σμύριδα αλλά για πόσο ακόμη;

ΚΕΔΑΣΥ Νάξου: Εκδήλωση στην Απείρανθο για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο

Εκδήλωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στην Απείρανθο - Ποιοι την διοργανώνουν και πότε θα διεξαχθεί;

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταράς: “Η πρώτη μονάδα αγελάδων με πιστοποίηση για ευζωία ζώων”

Τυροκομείο Πιτταράς "Πρωτοπορώντας, είμαστε η πρώτη μονάδα αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στην Ελλάδα με πιστοποιητικό «COSMOCERT» για την καλή μεταχείριση και την ευζωία των ζώων μας".

Καμπότζη: Αρουραίος μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες, ποιος ο λόγος;

Από το 2021 μέχρι σήμερα, ο αρουραίος, που ακούει στο όνομα Ronin, έχει ανιχνεύσει 109 νάρκες

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Η χορωδία απέδωσε ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας

Εκδήλωση Βυζαντινής Μουσικής στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας - Πότε; Τι συνέβη;

Β. Φλεριανός: “Η παραβατικότητα και η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας δεν έχουν θέση στη Νάξο”

Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Βασίλη Φλεριανού με αφορμή τον βανδαλισμό ξύλινης κατασκευής στο πάρκο της Ελλης .. "Δεν θα αφήσω αυτό που καταστράφηκε απροστάτευτο"

Εκλογές – Νέα Δημοκρατία: Με βάση τα σημερινά δεδομένα χάνει τρεις έδρες στο Νότιο Αιγαίο (!!!)

50 “γαλάζιοι” βουλευτές φλερτάρουν με την έξοδο – Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την έδρα τους και ποιοι “κλειδώνουν” για επανεκλογή - Τι ισχύει στο Νότιο Αιγαίο

Σεισμική Ακολουθία: Η Νάξος μετακινήθηκε κατά 2,8 εκατοστά προς τα βόρεια-βορειοδυτικά

Οι μετακινήσεις των νησιών, οι τέσσερις φάσεις της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη και τα διδάγματα για τους επιστήμονες

Προκρατήσεις περιόδου 2025: Ανοδικά κινούνται νησιά, όπως η Ίος (+38%), και η Νάξος (+14%)

Τουρισμός: Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα – Οι προορισμοί «έκπληξη» που κερδίζουν τους τουρίστες

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Νάξος – Λιμάνι: Οι εργασίες στον προβλήτα καλά κρατούν (photo)

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες στο λιμάνι της Νάξου για την αποκατάσταση του βόρειου τμήματος στον κεντρικό προβλήτα

kerras cruises: Προσκυνηματική εκδρομή στην Σχοινούσα, εορτή της Παναγίας Ακαθής

Σάββατο 5 Απριλίου και με την Kerras Crouises υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης στη Σχοινούσα για την εορτή της Παναγίας Ακαθής

SeaJets: Ξεκινάει σήμερα η καθημερινή σύνδεση Πειραιά – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Από σήμερα Παρασκευή 4 Απριλίου ξεκινάει - για πρώτη φορά τόσο νωρίς - με δύο ταχύπλοα η σύνδεση Πειραιάς - Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση του “Blue Star Paros” στη γραμμή Πειραιάς – Νάξος

Πότε θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη δρομολόγηση του Blue Star Paros στη γραμμή Πειραιάς - Πάρου - Νάξου

Μύκονος: Ηχησε εκ νέου το “112”, έντονη βροχόπτωση

Μύκονος: Μήνυμα από το 112 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος

Blue Star Naxos: Αλλαγή ημέρας δρομολογίου, επιστρέφει Σάββατο κι όχι Κυριακή

Σάββατο αντί για Κυριακή η επιστροφή του Blue Star Naxos από Αμοργό και Μικρές Κυκλάδες προς Πειραιά