Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - Νάξος: Μιχάλης Τουλούπης παρών και η πρώτη υποψήφια Δημοτικός...

Εκλογές 2019 – Νάξος: Μιχάλης Τουλούπης παρών και η πρώτη υποψήφια Δημοτικός σύμβουλος

|

Και με τη βούλα, η Δημοτική Παράταξη «Ένας Δήμος, Ένα Κοινό Μέλλον Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» του Μιχάλη Τουλούπη – Πρώτη υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, η 18χρονη Μαρία Ζώρου

Ήταν η 30η Ιανουαρίου του 2019 όταν το … παιχνίδι είχε σκληρύνει. Ο λόγος; Η ανακοίνωση από την πλευρά του Μιχάλη Τουλούπη, ότι θα διεκδικήσει κι αυτός – ο 6ος τότε – τον Δημαρχιακό θώκο της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.. Η ονομασία της Δημοτικής παράταξης; Μέσω των social media «Ένας Δήμος, Ένα Κοινό Μέλλον Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» .. Και το μήνυμα που είχε αποσταλεί εκείνο το απόγευμα ήταν: ” Αν ενδιαφέρεσαι κι εσύ για το νησί σου. Θέλεις να το δεις να αλλάζει και θες να συνεισφέρεις σε αυτή την αλλαγή. Τότε η Παράταξη μας “Ένας Δήμος, Ένα Κοινό Μέλλον Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων” σε προσκαλεί να συμμετέχεις στην αλλαγή του τόπου σου”.  Και ο Μιχάλης Τουλούπης είχε αναφερθεί στη προσπάθειά του αυτή  λέγοντας στην ιστοσελίδα naxospress.gr « ήρθε η ώρα να μαζευτούμε και πάλι. Να γίνουμε μία όμορφη παρέα και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Να πάρουμε και πάλι την τύχη στα χέρια μας. Το μέλλον μας, να το ορίσουμε εμείς. Μακριά από κόμματα και χρώματα. Με χαμόγελο και όμορφη διάθεση. Με βάση τον άνθρωπο και μόνο. Και με στόχο; Να δουλέψουμε έχοντας στο πλευρό μας νέα παιδιά που έχουν διάθεση να προσφέρουν για τον δικό μας δήμο»

Λίγο πριν την Ανάσταση, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και μετά από ένα διάστημα σιγής, ο Μιχάλης Τουλούπης επιστρέφει… Ανανεωμένο lay out στο σήμα του συνδυασμού και πλέον ως 5ος στην μάχη για την είσοδο στο Δημαρχιακό Μέγαρο με δεδομένο ότι εδώ και καιρό έχει αποχωρήσει ο Ιάκωβος Γιακουμής..

Και το πιο εντυπωσιακό; Μας αποκαλύπτει και την πρώτη υποψήφια Δημοτική  σύμβουλο, την 18χρονη Μαρία Ζώρου… Τι αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη Ένας Δήμος, Ένα Κοινό Μέλλον Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»; Σήμερα, ο συνδυασμός μας πήρε «Σάρκα και Οστά». Ξεκινήσαμε να υπογράφουμε τις Υπεύθυνες Δηλώσεις των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων μας. Με χαρά στηρίζουμε την μικρότερη υποψήφια δημοτική σύμβουλο που είναι και η «νονά» του συνδυασμού μας και πλέον ασχολείται με την παρουσίαση του μέσω των social media..  Έχει όρεξη, ενέργεια και καλή θέληση. Τα νησιά μας, χρειάζονται νέα παιδιά, δραστήρια και με νέες ιδέες. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη της και ευχόμαστε «καλή επιτυχία» στην Μαρία Ζώρου»

2291230017604484.jpeg

Όσο για την Μαρία Ζώρου;  Στην παρουσίαση της στο κοινό της Νάξου ανέφερε « Η Νάξος, είναι το νησί που γεννήθηκα, ζω και μεγαλώνω. Καταγωγή μου τα όμορφα χωριά Άγιος και Κόρωνος. Είμαι 18 ετών και φοιτήτρια σε μία από τις σχολές του Υπουργείου Τουρισμού, στον κλάδο των Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας. Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου μέσα στον τουρισμό λόγω οικογενειακών επιχειρήσεων. Αποφάσισα να συμμετέχω στην ομάδα του Μιχαήλ Τουλούπη, γιατί πιστεύω ότι έχει όλα όσα εγώ και η γενιά μου θα θέλαμε από ένα αυτοδιοικητικό συνδυασμό: Γνώση, δράση και αξιοκρατία. Τον ευχαριστώ θερμά, διότι από την πρώτη στιγμή με αγκάλιασε, συζήτησε και μοιράστηκε τις ανησυχίες του μαζί μου.

Για μένα δεν είναι  απλά ένας ακόμη Υποψήφιος, άλλα ένα μέλος της οικογένειας μου. Θεωρώ ότι οι σύγχρονες τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από έξυπνες ιδέες, ταχύτητα και αποτελεσματική διοίκηση. Είμαι μέλος μιας ομάδας που πιστεύω ότι αποτελείται από αυτά τα στοιχεία. Από μικρή ήθελα να συμμετέχω ενεργά στα κοινά. Βλέποντας τις προσπάθειες βελτίωσης των νησιών μας, κατάλαβα πως μέναμε στην επιφάνεια. Κανείς δεν προσπάθησε να πάει πιο βαθιά και να ανακαλύψει την πραγματική ουσία.

Θέλησα λοιπόν να προσπαθήσω, γιατί πιστεύω στα νησιά μας και στην εξέλιξη τους, από τον πρωτογενή έως και τον τουριστικό τομέα.

Ζούμε εδώ και πιστεύουμε στα νησιά μας. Όλοι για τα νησιά μας λοιπόν.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και θα εκτιμούσα την στήριξη σας. Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύμη: Ειδικό τέλος 3 ευρώ για ημερήσιους επισκέπτες ζητά ο Δήμος, αντίδοτο στην υπερτουριστικοποίηση

Πρόταση για θεσμική κατοχύρωση εισιτηρίου 3€ για κάθε ημερήσιο επισκέπτη – Στόχος η ενίσχυση υποδομών και η προστασία του νησιού από τις επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού.

Νάξος (Βίντσι) – Συνάντηση με προοπτική: Ο Γιάννης Βρούτσης με τους νέους ναυταθλητές της Νάξου

Κατά την αναχώρησή του από το νησί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού συνομίλησε με τους μικρούς αθλητές και τους προπονητές του Naxos WaterSports, ενθαρρύνοντας την ίδρυση επίσημου ναυταθλητικού σωματείου.

ΕΛΣΤΑΤ: Τα λιμάνια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ελλάδα, στην κορυφή οι Κυκλάδες

Από το Πέραμα και τη Σαλαμίνα έως την Πάρο, τη Νάξο και τη Μύκονο – Οι πιο πολυσύχναστες γραμμές και οι επιδόσεις των λιμανιών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Πάρος είπε «όχι» στα πλαστικά, oλοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση Plastic Free Greece

Υποθαλάσσιοι και παράκτιοι καθαρισμοί, εμβληματικοί πρεσβευτές και ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ανέδειξαν τη σημασία της συλλογικής δράσης για ένα νησί απαλλαγμένο από πλαστικά.

Πράσινο φως για πλοηγικό σταθμό στη Μύκονο, σε τι δεσμεύτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναγνώρισε την ανάγκη ίδρυσης σταθμού για τα κρουαζιερόπλοια, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση κάλυψης των απωλειών από τα μειωμένα λιμενικά τέλη.

Δυναμική παρουσία του Πανναξιακού AO στο Πανελλήνιο Κ16 – Έρχονται τα «Μηλώσεια 2025»

Σπουδαίες επιδόσεις από τους νεαρούς αθλητές του Πανναξιακού στη Χαλκίδα – Συγχαρητήρια και ευχαριστίες από το Δ.Σ. για τη στήριξη των χορηγών ενόψει των αγώνων «Μηλώσεια 2025» στη Νάξο.

Η κεραμική της Σίφνου: Παράδοση αιώνων, τέχνη ζωντανή

15 εργαστήρια, εκατοντάδες φόρμες και μια πολιτιστική κληρονομιά ενταγμένη στην UNESCO που συνεχίζει να γράφει ιστορία, στο χέρι, στον τροχό, στο καμίνι.

Κέα: Ανακύκλωση ελαστικών με οικολογική συνείδηση και υπευθυνότητα

Ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με την Ecoelastica έδωσε νέα ζωή σε εκατοντάδες παλιά ελαστικά – Μια πράξη περιβαλλοντικής ευθύνης και πρότυπο διαχείρισης αποβλήτων για τα νησιά.

Κάναβα Ρούσσος: Ο Καραγκιόζης και οι Πειρατές κάτω απ’ τα αστέρια της Σαντορίνης

Μια βραδιά γεμάτη φως, γέλιο και μνήμες από τα παλιά στο Οινοποιείο Canava Roussos — εκεί που η παράδοση δεν ξεθωριάζει, αλλά ζει.

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος – Ο προγραμματισμός μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Προγραμματισμένες διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την ΔΕΔΔΗΕ λόγω τεχνικών εργασιών. Το πρόγραμμα μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Golden Plates 2025: Ο chef Νίκος Δημητροκάλης και το Dal Professore σε Νάξο και Αττική έκλεψαν τη παράσταση

Με φόντο τη θάλασσα και πρώτη ύλη την αυθεντικότητα, οι Κυκλάδες σάρωσαν στα φετινά βραβεία γαστρονομίας Golden Plates, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν το διεθνές γευστικό αποτύπωμά τους.

SeaJets: Το “TERA JET 2” ξεκινά τα δρομολόγια του, πρώτη αναχώρηση από Πειραιά στις 11 Ιουλίου

Το νέο ταχύπλοο της SEAJETS φτάνει Νάξο, Πάρο, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά με διπλή επιστροφή – Αναλυτικό πρόγραμμα του πρώτου δρομολογίου

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου