Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - Πάρος: Βάπτισμα ...πυρός Φίλιππα Φόρτωμα με αναφορά στη Νησιωτικότητα

Εκλογές 2019 – Πάρος: Βάπτισμα …πυρός Φίλιππα Φόρτωμα με αναφορά στη Νησιωτικότητα

|

Από τη Πάρο ξεκίνησε ουσιαστικά την προεκλογική του πορεία, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας – Ποιους συνάντησε, τα θέματα που βρέθηκαν στην ατζέντα συζήτησης

«Ξεκινώντας από την Πάρο, δυνατά κ μαχητικά!!! Η Πάρος, η Αντίπαρος, οι Κυκλάδες μας, θα πρέπει να γίνουν κοινωνίες των 365 ημερών με ανταγωνιστικές δραστηριότητες και μια μοναδική ποιότητα ζωής, βασισμένα στο μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό της περιβάλλον». Αυτό είναι το κείμενο που μπορεί κάποιος όταν επισκέπτεται την προσωπική σελίδα του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία, Φίλιππου Φόρτωμα.. Ένα κείμενο που σηματοδοτεί και την επίσημη δράση του ως υποψηφίου το χώρο των Κυκλάδων… Και κάνει αναφορά στο δελτίο Τύπου που έχει στείλει για τις επαφές και συζητήσεις που είχε με κατοίκους της Πάρου την 19η Απριλίου. Παράλληλα, αναφέρει ότι μετέφερε τις εντυπώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν βρέθηκε στην Παροναξία την 10η Απριλίου… Βασικά θέματα; Υγεία (υπόσχεση για το θέμα των νεφροπαθών της Πάρου), Υποδομές και νησιωτικότητα…

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης….

Την Πάρο επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας. Μίλησε για συγκεκριμένες αναπτυξιακές πολιτικές στις Κυκλάδες και τονίσε ότι η Πάρος, και τα Κυκλαδονήσια γενικά, θα πρέπει να γίνουν κοινωνίες των 365 ημερών με ανταγωνιστικές δραστηριότητες και μια μοναδική ποιότητα ζωής, βασισμένα στο μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό της περιβάλλον.

Ο κ. Φόρτωμας παρουσία αρκετού κόσμου μίλησε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Nikolas στην Παροικία το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου κατόπιν προσφώνησής του από την Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου – Αντιπάρου κας. Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου.  Μάλιστα στην αίθουσα βρίσκονταν (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία) πρώην πρόεδροι της Τοπικής Οργάνωσης, οι Ρίτα Γκίκα & Λουίζο Κοντό.

57561065_397581860969033_3870913879101931520_n.jpg

Ο υποψήφιος βουλευτής, αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της Ν.Δ. για τα νησιά κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενός νέου ξεκινήματος και μιας νέας πορείας για τις Κυκλάδες. Εστιάστηκε στο πρωταγωνιστικό ρόλο των νησιών στην τουριστική ανάπτυξη σε αντίστιξη με την υποβαθμισμένη ζωή των νησιωτών σε σχέση με την ιατρική φροντίδα και την παροχή υπηρεσιών, προβλήματα που όπως επισήμανε, απορρέουν από τον νησιωτικό χαρακτήρα της περιοχής.

Ο κ. Φόρτωμας έκανε αναφορά σε συγκεκριμένες αναπτυξιακές πολιτικές για τις Κυκλάδες προτείνοντας μια σειρά δράσεων όπως η ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών με μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση και τη διαμονή, η ενίσχυση των λιμενικών υποδομών και των θαλάσσιων μεταφορών και συγκοινωνιών και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση των λιμενικών υποδομών στα νησιά μας.  Παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Αλιέων Δημήτρης Σκιαδάς για τα θέματα αλιείας

Τόνισε επίσης την σημασία της λειτουργικής διασύνδεσης των νησιών και της ενίσχυσης των ακτοπλοϊκών ενδο – νησιωτικών συνδέσεων καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους προτείνοντας παράλληλα την αναβάθμιση των θαλάσσιων συγκοινωνιών με νέα μέσα μεταφοράς.  

Ο κ. Φόρτωμας, εξειδικεύοντας την ομιλία του στο νησί της Πάρου, αναφέρθηκε στην εμπειρία που είχε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί (10 – 4 – 2019) όπου κατά τη μετάβασή του στη Νάξο με το πλοίο της γραμμής, συνομίλησε με παριανούς νεφροπαθείς και άκουσε ο ίδιος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ελλείψει Μονάδας Υποστήριξης Νεφροπαθών στην Πάρο, υποσχόμενος ότι μόλις η Ν.Δ. αναλάβει κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξεύρει λύση στο πρόβλημα.

Όσον αφορά στο αεροδρόμιο του νησιού, ο υποψήφιος βουλευτής επισήμανε την ανάγκη επέκτασης του αεροδιαδρόμου και των κτηριακών εγκαταστάσεων, κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί και ο κ. Μητσοτάκης όταν επισκέφθηκε το νησί.

Ο κ. Φόρτωμας μετά το πέρας της ομιλίας του, συνομίλησε με τον κόσμο που παραβρέθηκε στην αίθουσα και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με ζητήματα που αφορούν την Πάρο αλλά και τις Κυκλάδες.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: 35η συνάντηση «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου», συμπαράσταση, Απόλλωνας, υπογραφές Avaaz

Στη Γρόττα (14/09/2025, 12:15–13:45) οι πολίτες έθεσαν ζητήματα αποβλήτων, πρόσβασης σε ακτές και προστασίας χελωνών και αποφάσισαν ενέργειες ενημέρωσης & συστράτευσης.

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Αμοργός: Τι αλλάζει στην αλιεία με το Π.Δ. 73/2025, το “Αμοργόραμα” γίνεται πραγματικότητα

Δημοσιεύτηκε το Π.Δ. 73/2025 (ΦΕΚ 148/Α’/18.08.2025) με 5ετές πλαίσιο για την προστασία ιχθυαποθεμάτων: παύση αλιείας την άνοιξη, μόνιμες ζώνες και ειδικές άδειες.

Γ.Α.Κ. Νάξου: Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία 2025–2026 — ιστορία, έρευνα & ενεργητική μάθηση

Το Τμήμα Γ.Α.Κ. Νάξου συνεργάζεται με Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια για δράσεις μέσα στο αρχείο ή στην τάξη, καλλιεργώντας δεξιότητες έρευνας και ομαδικότητας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Σύρος–Ερμούπολη: Συνάντηση Δήμου με Πολιτιστικούς Συλλόγους για τα 200 χρόνια της Ερμούπολης

Συντονισμός δράσεων για την ιστορική επέτειο — ενότητα, συνέργειες και προτάσεις για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Πανναξιακός AOK: Ο Νίκος Αρτσάνος συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά και ενεργός ρόλος στις ακαδημίες

Ο γηγενής γκαρντ μένει πιστός στην ομάδα της Νάξου και συνεχίζει να προσφέρει μέσα στο παρκέ και ως προπονητής στην ακαδημία.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

Iron Maiden: Επιστρέφουν στην Αθήνα το 2026 για τα 50 χρόνια τους

Στις 23 Μαΐου οι θρυλικοί Iron Maiden ξεκινούν το ευρωπαϊκό σκέλος της «Run For Your Lives World Tour» από το ΟΑΚΑ – Μια μοναδική συναυλία που υπόσχεται το πιο εντυπωσιακό show της καριέρας τους.

Ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Παλαιά Βουλή: «Σε ποιον ανήκει η τέχνη;»

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Debate House διοργανώνει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου χωρίς πολιτικούς, αλλά με ακαδημαϊκούς και ειδικούς που θα εκθέσουν τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της επιστροφής των Γλυπτών.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ – Αυστηρότερες ποινές και εισαγωγή της έννοιας της υποτροπής

Από σήμερα εφαρμόζεται ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – Τι αλλάζει για κινητό, κράνος, ζώνη, ταχύτητα και αλκοόλ

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.