Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτική"Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" - Αμοργός: Τι είδε, με ποιους μίλησε ο Μανώλης...

“Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” – Αμοργός: Τι είδε, με ποιους μίλησε ο Μανώλης Γλυνός

|

Συμβόλαιο συνεργασίας… υπέγραψε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” με τους κατοίκους της Αμοργού 

Η Αμοργός ήταν ο επόμενος σταθμός του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνού, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στις Κυκλάδες. Συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», Ελευθέριο Βεκρή και Αντώνη Χατζηιωάννου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου, τους οικισμούς της Αμοργού και άκουσε τα αιτήματα των κατοίκων και των επαγγελματιών του νησιού. Κατά την συνάντηση με τον δήμαρχο Αμοργού κ. Νίκο Φωστιέρη συζητήθηκαν θέματα για την αυτοδιοίκηση, για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής αλλά και για τις περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης της Αμοργού.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στα Κατάπολα όπου ο κ. Μανώλης Γλυνός, είχε συνάντηση με τον επικεφαλής νέας δημοτικής κίνησης για την Αμοργό κ. Ελευθέριο Καραΐσκο. Κατά την συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας και συνέργειας μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την περιφερειακή αρχή να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των νησιών, σχηματίζοντας αρραγές μέτωπο για τις διεκδικήσεις λύσεων και την αντιμετώπιση προβλημάτων των νησιών μας.

Κατά την επίσκεψή του στην Λαγκάδα, ο επικεφαλής της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής που του έθεσαν μια σειρά από ζητήματα που τους απασχολούν, όπως τα προβλήματα του τομέα υγείας, των θαλάσσιων μεταφορών, της εκπαίδευσης κ.ά.

Ο κ. Γλυνός ανέφερε πως και η Αμοργός, την επόμενη ημέρα των εκλογών θα έχει «σύμμαχο» την νέα περιφερειακή αρχή ώστε μαζί, να δρομολογήσουν τις λύσεις, με τους πολίτες κυρίαρχους στην λήψη των αποφάσεων. «Σας θέλουμε κοινωνούς της προσπάθειάς μας. Οι αποφάσεις θα είναι συμμετοχικές κι εσείς, οι πολίτες, θα έχετε φωνή στη δική μας περιφερειακή αρχή. Ακούμε, προτείνουμε, συναποφασίζουμε, υλοποιούμε, με εσάς ενεργούς σε όλη αυτή τη διαδικασία. Σε εσάς λογοδοτούμε και σε εσάς απευθυνόμαστε τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Κατά τις επαφές που είχε με κατοίκους και καταστηματάρχες στους οικισμούς της Αμοργού, ανέφερε ότι το «συμβόλαιο συνεργασίας» με τους πολίτες θα έχει ισχύ από την  επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών «γιατί η δική μας περιφερειακή αρχή θα αναλάβει την ευθύνη της αντιστοιχίας των λόγων και των πράξεών της».

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Μανώλη Γλυνού είναι η Ίος.

Γραφείο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Fast Ferries – “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ”: Αναχώρηση από Πειραιά στις 12:00

Η Fast Ferries ανακοίνωσε αλλαγές στο σημερινό δρομολόγιο του πλοίου λόγω της πρωινής απαγόρευσης απόπλου – Ενημερώνονται οι επιβάτες για τη νέα ώρα αναχώρησης και τις προσεγγίσεις.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Αριάδνη & Ματίνα: Οι θαλάσσιες χελώνες της Νάξου που γύρισαν… σπίτι (video)

Δύο ιστορίες διάσωσης και ελπίδας από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου με happy end στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου

Βίντσι, Απόλλωνας, ΒΙΟΚΑ: Η Νάξος ζητά προστασία, όχι εγκατάλειψη (video)

Το κίνημα "Σώστε τις Παραλίες της Νάξου" επανέρχεται με αποκαλυπτικά ευρήματα και αιτήματα για τον υποβαθμισμένο υγρότοπο στον Απόλλωνα (video)

Φιλώτι: Εγκαίνια παρουσία Γιάννη Βρούτση, ποδόσφαιρο και τιμή στη μνήμη του “Εμμανουήλ Μάκαρη”

Μια σπουδαία βραδιά για τον αθλητισμό και τη συλλογική μνήμη στο Δημοτικό Γήπεδο "Γιάγκος Γρατσίας" με παρόντα τον Γ. Βρούτση

Νάξος – ΑΠΑΣ Νάξου: Φραγκούλης και Τζουγκαράκης «δένουν» το παρόν και το μέλλον των Φαναριών

Ο ΑΠΑΣ συνεχίζει τον σχεδιασμό του ενόψει της νέας σεζόν με νεανικό ταλέντο και έμπειρο ηγέτη στη ρακέτα

Φεστιβάλ Νάξου: Αναβάλλεται η συναυλία του Ορφέα Περίδη στη Νάξο – Νέα ημερομηνία η Κυριακή 10 Αυγούστου

Η συναυλία της Παρασκευής 8/8 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω απαγορευτικού απόπλου – Τα εισιτήρια ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η κόρη του Αντώνη Σαμαρά, Λένα, σε ηλικία 34 ετών

Η νεαρή πολιτικός μηχανικός υπέστη ανακοπή καρδιάς μετά από επιληπτικό επεισόδιο – Μάταιες οι προσπάθειες των γιατρών στον Ευαγγελισμό

Νάξος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή, τί αλλάζει από Παρασκευή έως Κυριακή

Από 8 έως 10 Αυγούστου αυστηροί περιορισμοί στην παραλιακή της Χώρας για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης λόγω αυξημένης επιβατικής κίνησης στο λιμάνι.

Νάξος: Γεύσεις, μουσική και ηλιοβασίλεμα, κάθε Παρασκευή στο “Ψαράκι” της Πλάκας

Το “Psaraki Meze by Tohu” σάς προσκαλεί σε μια αυθεντική νησιωτική εμπειρία γεμάτη παράδοση, γεύση και ατμόσφαιρα

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.