Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ: Επίσκεψη Χατζημάρκου σε Σέριφο, Κύθνο και το εκμέκ της κας Κούλας

ΠΝΑΙ: Επίσκεψη Χατζημάρκου σε Σέριφο, Κύθνο και το εκμέκ της κας Κούλας

|

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου (μαζί με τους αρμόδιους φορείς) στα έργα που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί σε Σέριφο, Κύθνο και προγραμματισμός νέων  Τι δήλωσε ο κος Χατζημάρκος έχοντας επαφή με ανθρώπους των δύο νησιών στις Δυτικές Κυκλάδες  

“Το να προσπαθείς να δουλέψεις στη Κύθνο, δεν είναι εύκολο αφού οι άνθρωποι της σε βάζουν συνεχώς σε πειρασμούς. O μεγαλύτερος βέβαια, είναι το εκμέκ της κυρίας Κούλας στη Δρυοπίδα.
Αφού καταναλώθηκε το γλυκό, επισκεφθήκαμε τα εργοτάξια στο οδικό δίκτυο, στο αρχαιολογικό μουσείο και στο γήπεδο”.
Αχ αυτοί οι περιορισμοί… Ο λόγος για τον Γιώργο Χατζημάρκο, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος βρίσκεται και πάλι στις Κυκλάδες και δη στις Δυτικές…  

Και όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ” Συνεχίζοντας την περιοδεία του στα νησιά του Κυκλάδων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, επισκέφθηκε την Κύθνο και τη Σέριφο, προκειμένου να δει τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια, την πορεία αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε συνεργασία με τους δημάρχους των νησιών, αλλά και μέσα από τις επαφές με τους κατοίκους, να γίνει ο προγραμματισμών νέων έργων που θα απαντήσουν στις ανάγκες των νησιωτών.

Ειδικότερα, στη Κύθνο, ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Κέας – Κύθνου, Παναγιώτη Βιτάλη, τον Δήμαρχο του νησιού, Σταμάτη Γαρδέρη και συνεργάτες του, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο που φτιάχνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, με χρηματοδότηση ύψους 750.000 ευρώ, από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας,  του ΕΣΠΑ 2014-2020,  καθώς με απόφαση του Περιφερειάρχη, το έργο έχει ενταχθεί  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο”.  Το Μουσείο στεγάζεται  στο νεοκλασικό κτήριο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου, σε κεντρικό σημείο στην Χώρα το οποίο παραχωρήθηκε από τον Δήμο το ΥΠΠΟ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό, σε ένα νησί με ιδιαίτερη πολιτισμική και ιστορική ταυτότητα,  όπως η Κύθνος, έχει σημαντικά στοιχεία πρωτοπορίας και καινοτομίας, που μπορεί να αποτελέσει “μοντέλο” για τα κτήρια, που χρησιμοποιούνται ως Μουσεία, ιδιαίτερα σε περιοχές με μικρή αρχιτεκτονική κλίμακα, που δεν «χωρούν» ογκώδη οικοδομήματα , όπως είναι ο νησιωτικός χώρος.

Ο κ. Χατζημάρκος και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν στη συνέχεια το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κύθνου, στο οποίο χρηματοδοτήθηκε νέος εξοπλισμός, με χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και το γήπεδο, για το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο η δημοπράτηση της ανακατασκευής του,  με προσθήκη χλοοτάπητα από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Ακολούθησε επίσκεψη σε δυο εργοτάξια στο οδικό δίκτυο του νησιού,  στο οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη  εργολαβία συντήρησης του, καθώς και στο σχολείο στο οποίο εκτελέστηκαν εργασίες συντήρησης μέσα από το ειδικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποκλειστικά για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων στα νησιά της.

Στην διάρκεια της επίσκεψης του Περιφερειάρχη στην Κύθνο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  στο Δημαρχείο  για ένα ακόμη σημαντικό έργο για το νησί,  της ανάδειξης του σπηλαίου της Δρυοπίδας, ενός από τα σημαντικότερα σπήλαια της νησιωτικής Ελλάδας,   που με απόφαση του κ. Χατζημάρκου εντάχθηκε προ μερικών ημερών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με προϋπολογισμό  417.353,85 ευρώ. Ο Περιφερειάρχης με τους συνεργάτες του ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κύθνο με επισκέψεις στη Δρυοπίδα, τη Χώρα και τον Μέριχα.

Στη Σέριφο, ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο του νησιού Αντώνη Αντωνάκη και τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Γεροντάρη. Έγινε συζήτηση για ένα κρίσιμο έργο υποδομής, τη διαχείριση λυμάτων Σερίφου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,4 εκ €. και βρίσκεται στην διαδικασία ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”, καθώς είχε αρχικά ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013 και απεντάχθηκε. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο για το νησί που περιλαμβάνει την  κατασκευή νέων αλλά και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών διαχείρισης λυμάτων στη Σέριφο”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανώνυμη δωρεά-ανάσα στην Κω: 2 εκατ. ευρώ για στέγαση γιατρών αν δεν βρεθεί κρατική χρηματοδότηση

Όταν η έλλειψη στέγης στα νησιά γίνεται πρόβλημα ζωής, η προσφορά ενός συμπολίτη φέρνει ελπίδα

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι αναχωρήσεις από τα λιμάνια της Αττικής – Άνοδος 3,99% σε σχέση με πέρυσι

Μικρή αύξηση στην ακτοπλοϊκή κίνηση το φετινό καλοκαίρι – Η μεγαλύτερη άνοδος στον Αργοσαρωνικό

Κυκλάδες – Αστυνομικό δελτίο: Συλλήψεις σε Σαντορίνη, Νάξο και Μύκονο, βιασμός, παραβάσεις και κλοπές

Σειρά συλλήψεων από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες των Κυκλάδων για σοβαρά και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα

Νάξος (Φιλώτι): 20 χρόνια μνήμης και ποδοσφαίρου, το τουρνουά «Μανώλης Μάκαρης» μας συγκίνησε ξανά

Με επετειακό χαρακτήρα, το φετινό τουρνουά τίμησε τη μνήμη του Μανώλη Μάκαρη, συνδυάζοντας αθλητισμό, συγκίνηση και την παρουσία μικρών παιδιών που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Κακολύρι: Το νέο μαρτυρικό χωριό της Ελλάδας, δικαίωση μνήμης και ιστορίας

Μετά από χρόνια αγώνων, το Κακολύρι Εύβοιας εντάσσεται επίσημα στο δίκτυο μαρτυρικών χωριών, τιμώντας τη θυσία των 30 εκτελεσθέντων κατοίκων στις 24 Μαΐου 1944.

Γιώργος Αγγελόπουλος στη Νάξο, στα «Palatia» της Αγίας Άννας για αξώτικες γεύσεις και ερυθρόλευκες στιγμές

Ο πρόεδρος του μπασκετικού Ολυμπιακού επιστρέφει για ακόμη ένα καλοκαίρι στο "νησί-φρούριο" των ερυθρόλευκων, μοιράζοντας χαμόγελα και φωτογραφίες με φίλους και οπαδούς.

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου καλωσορίζει τον 18χρονο Γιάννη Νικολάου!

Ο νεαρός αθλητής ύψους 2,02 μ. ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας – Προέρχεται από την ΑΕΚ με εμπειρία στη Stoiximan GBL.

Αιγαίο: Εκτακτα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 αύριο Τετάρτη (13/08)

Έκτακτα δρομολόγια HIGHSPEED 3 & 4 στις 13 Αυγούστου μετά την άρση απαγορευτικού - Αναλυτικά οι ώρες αναχώρησης και άφιξης για την εξυπηρέτηση των νησιών

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες