Εκδήλωση στη Β’ Αθηνών (10/02) με ομιλητές τους κ. Μανώλη Γραφάκο Υποψήφιο Βουλευτή της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα και Γιάννη Τζανετή Μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ – “Οι προκλήσεις της επόμενης τετραετίας. Ο ρόλος της τεχνολογίας στην ανάπτυξη και την βελτίωση των υπηρεσιών του Κράτους προς τους πολίτες”.
Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στην αίθουσα ΤΥΠΕΤ στα Βριλήσσια, ομιλία του Μανώλη Γραφάκου Υποψήφιου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας και του Γιάννη Τζανετή (με καταγωγή από τη Παροναξία) μέλους του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, Τομέας Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ σε φίλους της Νέας Δημοκρατίας των Βριλησσίων.
Ο Μανώλης Γραφάκος αναφέρθηκε στα αίτια της οικονομικής κρίσης, ενώ ανέλυσε απλά και παραστατικά τη λειτουργία της οικονομίας. Σημείωσε ότι η χώρα έχει υποστεί μείωση του εθνικού της πλούτου, μετά την αδυναμία της να δανειστεί από τις ξένες αγορές για να καλύπτει τα ελλείμματά της. Αυτή την απώλεια πρέπει να την αντισταθμίσει σήμερα με νέες επενδύσεις, εξαγωγές και τουρισμό. Έτσι η στροφή της χώρας προς στην εξωστρέφεια και τον εξαγωγικό προσανατολισμό, αποτελεί τη μόνη διέξοδο για αύξηση του ΑΕΠ και κατ’ επέκταση την ευημερία των πολιτών.
Παράλληλα επεσήμανε τον αρνητικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, τα τελευταία χρόνια ο κρατισμός. Τέλος ο Μανώλης Γραφάκος παρουσίασε συνοπτικά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συνταξιοδοτικό. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ισχυρός κεφαλαιοποιητικός πυλώνας στο σημερινό αναδιανεμητικό σύστημα. «Η συζήτηση για το συνταξιοδοτικό, αφορά τους νέους εργαζομένους και την ανάπτυξη», σημείωσε ο Μανώλης Γραφάκος και είναι βασική προϋπόθεση για να πάρει ξανά η οικονομία εμπρός.
Ο Γιάννης Τζανετής ανέλυσε τη σημασία της τεχνολογίας στην επίτευξη του εθνικού στόχου της οικονομικής ανάπτυξης όσο και στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει ο Δημόσιος τομέας στους πολίτες.
Παρουσίασε την ταχύτατη πορεία που ακολούθησαν χώρες με παρόμοιο προφίλ και κατάφεραν μέσα σε μία δεκαετία να αναπτύξουν μια ακμάζουσα οικονομία με αιχμή την τεχνολογία. Παραδείγματα όπως η επιτυχημένη πορεία του Ισραήλ αποδεικνύουν πως με φιλοεπιχειρηματικούς θεσμούς και σταθερό φορολογικό πλαίσιο μπορεί μια χώρα να μεταμορφωθεί σε ελάχιστο χρόνο και να γίνει πλούσια και ισχυρή. Η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο καθώς διαθέτει τον κρισιμότερο παράγοντα επιτυχίας, την καλύτερα καταρτισμένη νέα γενιά που είχε ποτέ.
Τέλος παρουσίασε παραδείγματα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που αξιοποίησαν τις νέες τεχνολογίες και απλοποίησαν τον τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου τομέα παρέχοντας με ηλεκτρονικό τρόπο υπηρεσίες όπως: Απόκτηση Ταυτότητας, Απογραφή Πληθυσμού, Ψηφοφορία, Ίδρυση Εταιρείας, Διατήρηση Ιατρικού Ιστορικού, Αρχείο Δικαστικών Αποφάσεων, Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο κτλ.
Αν η Ελλάδα παρείχε τέτοιου είδους υπηρεσίες στους πολίτες θα είχε συντελεστεί μια μικρή επανάσταση στον τρόπο που αλληλεπιδρά ο πολίτης με το κράτος με θετικές επιπτώσεις στο κόστος λειτουργίας του κράτους προς όφελος του έλληνα φορολογούμενου.
Ακολούθησε ζωντανός διάλογος με το κοινό για κρίσιμα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. Παρόμοιες εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας.