Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΝ. Χουντής για Νοσοκομείο Νίκαιας: "Προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας"

Ν. Χουντής για Νοσοκομείο Νίκαιας: “Προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας”

|

Η επίσκεψη του Ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκου Χουντή το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, οι επαφές που είχε με γιατρούς και ασθενείς αλλά και συγγενείς τους σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και νοσηλείας – Χουντής: «Προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας» (φωτογραφίες) 

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής, μαζί με κλιμάκιο του κόμματος επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου συνομίλησαν με το μέλος του ΔΣ της ΟΕΝΓΕ Πάνο Παπανικολάου (Γιατρό Νευροχειρουργό του Νοσοκομείου), με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων και με προσωπικό του Νοσοκομείου.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας το κλιμάκιο της ΛΑΕ συνομίλησε με τοιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και συγγενείς ασθενών. Και διαπιστώθηκε η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο της Νίκαιας, τα τεράστια εργασιακά προβλήματα του προσωπικού και την ζοφερή κατάσταση νοσηλείας ασθενών σε θαλάμους 17 ατόμων.

Διάδρομοι και δωμάτια-αποθήκες που έχουν μετατραπεί σε χώροι μόνιμης Νοσηλείας, ελλείψεις σε καθημερινά αναλώσιμα, ελλείψεις στην ασφάλεια του Νοσοκομείου, απουσία νέου οργανογράμματος με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες του Νοσοκομείου, προβλήματα στελέχωσης με ικανό αριθμό και μόνιμο προσωπικό σε πολλά τμήματα.

Η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου έχει ως αποτέλεσμα η κρατική επιχορήγηση να μην επαρκεί να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες ούτε για τα αναλώσιμα και τις επείγουσες ανάγκες.

Το θέαμα των ράντζων και η κοινή νοσηλεία σε θαλάμους αντρών και γυναικών στις ημέρες εφημερίας , απλώς αναδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο.
Απαράδεκτη τόσο για τους εργαζομένους, για τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να λειτουργήσουν , όσο και για τους ασθενείς, για τις συνθήκες νοσηλείας τους.

Το κλείσιμο και η υπολειτουργία των μικρών νοσοκομείων (Λοιμωδών) όπως και η απουσία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καθώς και Δομών για χρόνια περιστατικά, ακόμα και τα προβλήματα του ΕΚΑΒ και οι ελλείψεις σε ασθενοφόρα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την δύσκολη κατάσταση του Νοσοκομείου.

Οι επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις και μαγκιές δεν μπορούν να κρύψουν την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου, τις μνημονιακές πολιτικές των περικοπών των δημοσίων κοινωνικών δαπανών για την δημιουργία αιματηρών πλεονασμάτων, την πολιτική και διοικητική ανεπάρκεια, και την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιος αεροσυνοδού που σκοτώθηκε την 11η Σεπτεμβρίου έλαβε επιστολή της μητέρας του μετά από 24 χρόνια

Η αεροσυνοδός ΣιΣι Λάιλς είχε σκοτωθεί το 2001· το σημείωμα διασώθηκε και δόθηκε σήμερα στον 30χρονο Τζέβον Καστρίγιο

Βρούτσης στην Πάρο με Γιάννακη–Αϊνδιλή–Καγιαλή: «Νησιωτικότητα & Αθλητισμός» στο επίκεντρο

Τετάρτη 24/9, 12:30, αίθουσα «Αθηνά» (Paros Agnanti Resort & Spa): κεντρική ομιλία του Υπουργού Αθλητισμού με παρουσία κορυφαίων Ελλήνων Ολυμπιονικών και ανοικτή συζήτηση με τα σωματεία των Κυκλάδων.

Ευρωπαϊκός Δείκτης Οινοτουρισμού: Πέμπτη η Ελλάδα, πρώτη η Γαλλία

Γαλλία πρώτη, ακολουθούν Ιταλία και Ισπανία· νεότεροι ταξιδιώτες «οδηγούν» τη ζήτηση για κρασί, γαστρονομία και πολιτισμό

Επαναπατρισμός 86 ελληνικών αρχαιοτήτων – και πρωτοκυκλαδικής περιόδου – από ιδιωτική συλλογή του εξωτερικού

Οικειοθελής επιστροφή σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ – Από νεολιθικά ειδώλια έως χρυσά στεφάνια ελληνιστικών χρόνων

Δήμος Θήρας: Νέα χρονιά για το Κοινωνικό Φροντιστήριο – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Εκπαιδευτική ενίσχυση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου · Έναρξη 13 Οκτωβρίου, συμμετοχή εθελοντών εκπαιδευτικών

Θεόκτιστα και χειροποίητα: Η νομική προστασία του αγροτικού πολιτιστικού τοπίου των Κυκλάδων

Εκδήλωση στο Ιωνικό Κέντρο (26/9) με ειδικούς και φορείς, για τη διαφύλαξη της ξερολιθιάς, των παραδοσιακών κτισμάτων και του φυσικού πλούτου των νησιών

Πρώτο κουδούνι για τους… πιο μικρούς: Αγιασμός στους Παιδικούς Σταθμούς της Νάξου

Στον Αγιασμό και ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας Φιλωτίου – Παρών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Φώτης Μαυρομμάτης

«Σχολικές Γέφυρες στο Αιγαίο»: Η Humanity Greece στηρίζει 192 μαθητές σε ακριτικά νησιά

Με την αιγίδα του ΠτΔ, σχολικά πακέτα φτάνουν σε Ψέριμο, Ηρακλειά, Δονούσα, Λειψούς και Άγιο Ευστράτιο για μια ισότιμη νέα χρονιά

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Εδώ πλέον ντράπηκε και η ντροπή»

"Γόνοι και κληρονόμοι πλούτου και εξουσίας προκαλούν και κουνάνε το δάχτυλο στους νησιώτες για το στεγαστικό πρόβλημα "

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης γύρω από το Κλειστό Γυμναστήριο Νάξου

Τι αλλάζει στην πρόσβαση – είσοδος μόνο για πεζούς αθλούμενους και φιλάθλους όσον αφορά το Κλειστό Γυμναστήριο

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ο Νίκος Σιδερής ορίστηκε πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμωτής

Σιδερής Νίκος η επιλογή του Δημάρχου – Αποχές και ενστάσεις από Κορρέ και Χατζηανδρέου

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.