Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΜπροστά το Νότιο Αιγαίο: Στο πλευρό Χατζημάρκου η Δικαία Μαραβέλια

Μπροστά το Νότιο Αιγαίο: Στο πλευρό Χατζημάρκου η Δικαία Μαραβέλια

|

Τη συστράτευση της Δικαίας Μαραβέλια, από τη Σύμη, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Τη συστράτευση της Δικαίας Μαραβέλια, από τη Σύμη, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Στην δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της, να συμπορευτεί με την παράταξη του κ. Χατζημάρκου,  η Δικαία Μαραβάλια αναφέρει τα εξής:

“Όταν σε ξανακαλεί ο πιο δραστήριος Περιφερειάρχης των τελευταίων ετών να είσαι μέρος της ομάδας του, δεν μπορείς να αρνηθείς.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι βλέπεις έμπρακτα, πόσα έργα έγιναν και γίνονται στο νησί σου.

Όμως ο βασικός λόγος είναι πως θαυμάζω τέτοιους ανθρώπους, που θα πουν “όχι” εκεί που πρέπει, “ναι” εκεί που μπορούν και το μεγαλύτερο και πεισματάρικο “ναι”, εκεί που επιβάλλεται.

Αγαπώ το νησί μου όπως οι περισσότεροι, θέλω να ξέρω ότι τα παιδιά μου και όλα τα παιδιά του νησιού, θα συνεχίσουν να ονειρεύονται και να ζουν, σε μια Σύμη που θα τα κάνει να νιώθουν μόνο υπερήφανα.

Επιλέγω την ομάδα του Γιώργου Χατζημάρκου, γιατί αυτά που είπε προεκλογικά έγιναν και αυτά που θα πει, θα γίνουν.

Χωρίς πολλά λόγια.

Μόνο έργα.

Με γραφείο το μπλε του Αιγαίου που τόσο αγαπά και αγαπάμε!

Με το βλέμμα στραμμένο μπροστά… στα μεγάλα που έρχονται!

ΥΓ. Δεν ξέρω να γράφω πολιτικούς λόγους. Γράφω από την καρδιά μου!”

 Βιογραφικό

Η  Δικαία Μαραβέλια γεννήθηκε και ζει στην όμορφη Σύμη, όπου έχει δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια. Εκτός από τα καθήκοντά της ως μητέρα τριών παιδιών, έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στις οικογενειακές επιχειρήσεις που διατηρεί από κοινού με τον σύζυγό της επιτυχώς στο νησί της Σύμης. Μια δραστήρια γυναίκα της οποίας τα ενδιαφέροντα δεν σταματούν εκεί.

Με την προτροπή ενός φίλου, η Δικαία απέκτησε ένα νέο ενδιαφέρον: τη συγγραφή.

Αρθρογραφώντας κατ’ αρχάς σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και παρακολουθώντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής,  σήμερα μετρά στη συγγραφική της συλλογή ένα μυθιστόρημα, ενώ ήδη προετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο της βιβλίο «Αγνή».

Η αγάπη της για την οικογένειά της, η απόδειξη αυτής μέσα από τη ζεστασιά και το μεράκι του καθημερινού οικογενειακού τραπεζιού και η έμπρακτη υπο- στήριξή της στο νησί της ως μόνιμη κάτοικος και επιχειρηματίας, ήταν οι λόγοι που χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχτηκε την πρόσκληση- πρόκληση και τη συνεργασία με τον Εμμανουήλ Κ. Μοράρη, για τη συγγραφή του βιβλίου “Εκύλησε το τέτζερι κι ηβρε το καππάκι”.

Με το μολύβι της και τις αναμνήσεις της ως όπλα, είναι εκείνη που δίνει μια «νοστιμιά» στο βιβλίο, ξεδιπλώνοντας κάθε θύμηση και συναίσθημά της, ώστε να μην μιλάμε πια για ένα τυπικό βιβλίο συνταγών, αλλά ένα μικρό γευστικό ημερολόγιο.

Όλες οι δραστηριότητες της ανερχόμενης συγγραφέως σχετίζονται με τη Σύμη, αποδεικνύοντας έτσι το ενδιαφέρον και την αγάπη της για τον τόπο καταγωγής της.

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Τιμώντας την Παναγία και τους Ήρωες της Κινάρου

Η Αμοργός γιορτάζει με τέχνη, μουσική και μνήμη — Ένα τριήμερο πολιτιστικής συγκίνησης από 7 έως 9 Ιουνίου

«Το Μυστικό του Αρχιπελάγους»: Ιστορικό μυθιστόρημα με την υπογραφή του Γ. Καστελλάνου

Μια πρώτη συγγραφική εμφάνιση που εντυπωσιάζει με ιστορικό βάθος και λογοτεχνική ωριμότητα

«Το Γλέντι»… αλλιώς! ONIRAMA & Νίκος Οικονομίδης ενώνουν κόσμο, βιολί και καλοκαίρι (video)

Η πιο feel-good διασκευή του καλοκαιριού είναι εδώ: Νησιώτικο βιολί, ηλεκτρική ενέργεια και ρυθμός που δεν κάθεται ποτέ

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας

Ο Μικρός Πρίγκιπας ζωντανεύει στη Θήρα μέσα από τα μάτια των παιδιών

Το προσχολικό θεατρικό τμήμα «Εν Οδώ» παρουσιάζει μια παράσταση-ύμνο στην αγάπη και τη φαντασία, την Κυριακή 8 Ιουνίου στη Μεσαριά

Γιάννης Βρούτσης: Ταξίδι στην Κύθνο για τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού τιμά την Πολιούχο της Χώρας Κύθνου και συναντά αθλητικούς και τοπικούς φορείς, συνοδευόμενος από Θάνου και Παυλακάκη

Πρόταση Ημέρας: Αλμύρα τσιγαριαστή με αυγό μάτι και φέτα

Η αλμύρα — ένα από τα πιο νόστιμα χόρτα της άνοιξης και του καλοκαιριού — δεν είναι μόνο για σαλάτα. Η πρόταση της ημέρας από τον "Γαστρονόμο"

Αμοργός: Δημόσια παρουσίαση του Τοπικού Πολεοδομικού σχεδίου, ο λόγος στους πολίτες

Την Τρίτη 10 Ιουνίου στην Αιγιάλη παρουσιάζονται τα πρώτα εναλλακτικά σενάρια του ΤΠΣ του Δήμου Αμοργού – Ανοίγει η διαδικτυακή πλατφόρμα συμμετοχής για όλους τους πολίτες

Όταν οι τοίχοι μιλάνε στη Σχοινούσα, μιλούν με ρυθμό και παράδοση (video)

Μια νέα τοιχογραφία εμπνευσμένη από το πανηγύρι και τη συλλογική μνήμη του νησιού μάς καλωσορίζει στην καρδιά της Σχοινούσας — με την Αναπτυξιακή Κυκλάδων να καλεί κι άλλους καλλιτέχνες να γεμίσουν τα νησιά με φωνή και χρώμα

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.