Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠεριβάλλονΠΝΑΙ: Η μάχη για τους δασικούς χάρτες μεταφέρεται στην Αθήνα

ΠΝΑΙ: Η μάχη για τους δασικούς χάρτες μεταφέρεται στην Αθήνα

|

Στην Αθήνα την 21η Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου με μοναδικό θέμα τους δασικούς χάρτες – Εχει κληθεί και ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κος Φάμελλος  

Ενιαίο και αρραγές το μέτωπο για την αποτροπή της απαξίωσης της ιδιωτικής περιουσίας, με τρόπο που ισοδυναμεί με υφαρπαγή και δήμευσή της

Με αποκλειστικό θέμα των συντονισμό δράσεων για την προστασία των ιδιωτικών περιουσιών από τον κίνδυνο κατάρτισης των δασικών χαρτών, με ένταξη σε αυτούς και αγροτικών ή χορτολιβαδικών εκτάσεων, κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την προσεχή Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019.

Η κοινή συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΕΡΜΗΣ» του ΕΒΕΑ και ώρα 10:45 π.μ.

Η πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής, να πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση στην Αθήνα, αποσκοπεί στην όσο το δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τόσο του πολιτικού προσωπικού της χώρας, όσο και της κοινής γνώμης, για τις καταστροφικές επιπτώσεις που επιφέρει στα νησιά, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, η κατάρτιση και ανάρτηση των δασικών χαρτών, με ένταξη σε αυτούς και αγροτικών ή χορτολιβαδικών εκτάσεων, με άμεση συνέπεια την απαξίωση της ιδιωτικής περιουσίας, με τρόπο που ισοδυναμεί με υφαρπαγή και δήμευσή της. Ζητούμενο είναι η αναμόρφωση του ΠΔ 32/2016, με τρόπο λογικό και δίκαιο για τη νησιωτική χώρα, που θα προστατεύει το περιβάλλον και δεν θα θίγει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ιδιωτική περιουσία και δεν θα οδηγεί σε μαρασμό τα νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, έχει αποστείλει επιστολές σε όλους τους δημάρχους του Νοτίου Αιγαίου, να εκφράσουν την κάθετη αντίθεσή τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς περί δασικών χαρτών, με την έκδοση ψηφισμάτων από τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια, παράλληλα με την σύσταση ενός κοινού και αρραγούς μετώπου, που μαζί με τους επιστημονικούς, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, θα κινηθούν σε ενιαία γραμμή πλεύσης, προκειμένου να αποτρέψουν την υφαρπαγή της πατρογονικής περιουσίας των νησιωτών.

Στην κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, έχουν κληθεί να παραστούν:

• Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
• Διονύσης Τεμπονέρας, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
• Κώστας Αγοραστός – Πρόεδρος ΕΝΠΕ
• Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ
• Βουλευτές Κυκλάδων & Δωδεκανήσου
• Πολύκαρπος Πολυχρονάκης, Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
• Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ
• Γεώργιος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ
• Γεώργιος Καρανίκας, Πρόεδρος ΕΣΕΕ
• ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου
• Δήμαρχοι Νοτίου Αιγαίου
• Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων
• ΤΕΕ-Τμήμα Δωδεκανήσου
• Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου
• Δικηγορικοί Σύλλογοι Κω, Ρόδου και Σύρου
• Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Χρήστος Σβάρνας πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού ΑΟΚ

Ο 31χρονος power forward, με εμπειρία σε Προμηθέα, Ραφήνα και Πεύκη, ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τι ανέφερε για τους νησιώτες

Από μηδενικό φόρο στους νέους έως 25 ετών και καταργήσεις ΕΝΦΙΑ στα χωριά, μέχρι μείωση ΦΠΑ 30% στα ακριτικά νησιά – Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.