Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟ: Μην ευτελίζετε την προσπάθειά μας με ελεημοσύνη (!!!)

Πανναξιακός ΑΟ: Μην ευτελίζετε την προσπάθειά μας με ελεημοσύνη (!!!)

|

Η διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟ προχώρησε σε επίσημη διαμαρτυρία όσον αφορά την επιχορήγηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων –  Σκληρές εκφράσεις με δεδομένο ότι έχουν απόλυτο δίκιο σε ότι αναφέρουν – Ακούστε τι αναφέρουν οι Πλάτων Τομπάς και Πέτρος Μανδηλαράς στην εκπομπή “Carpe Diem” του Aegean Voice 107.5 “Η Φωνή του Αιγαίου”  

«Ευτελισμός», «ελεημοσύνη» Βαριές αν μη τι άλλο κουβέντες. Σκληρές. Από ανθρώπους που καθημερινά παλεύουν να κρατήσουν ένα σωματείο όρθιο. Και να καλύψει γιατί όχι και αδυναμίες του δήμου σε επίπεδο υποδομών και άθλησης των μικρών δημοτών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Οπότε; Όταν ακούν ότι η ετήσια επιχορήγηση είναι της τάξης των 6.500 ευρώ νιώθουν άδειοι. Και χωρίς δύναμη να συνεχίσουν. Η όποια αντίθετη άποψη περί «πρωταθλητισμού» και ίδιων συμφερόντων βρίσκει κενό από τη στιγμή που σε επίπεδο πρωταθλητισμού έχουμε εκατό και πλέον παιδιά σε τμήματα υποδομών που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και με τους καλύτερους δυνατούς προπονητές, ενώ για τα … ίδια συμφέροντα, υπάρχει μία χούφτα άνθρωποι που αιμορραγούν καθημερινά….

Και έτσι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανναξιακός ΑΟ με αφορμή την «ελεημοσύνη» των 6500 ευρώ είναι πέρα για πέρα σωστή. Και βέβαια ακούστε τον Πλάτων Τομπά και τον Πέτρο Μανδηλαρά, οι οποίοι καλεσμένοι στον ραδιοφωνικό σταθμό «Aegan Voice 107.5, τη Φωνή του Αιγαίου» και στην εκπομπή Carpe Diem πρότεινα και τρόπους ώστε να υπάρξει δίκαιη και αντικειμενική αναδιανομή των χρημάτων…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Πανναξιακού ΑΟ (υπογράφεται από τον Μιχάλη Αγγελή, πρόεδρο και Γιώργο Καλημέρη, έφορο στίβου) αναφέρει:

«Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο. διαμαρτύρεται έντονα, διότι αισθάνεται πολύ αδικημένο και δυσαρεστημένο από την εξευτελιστική επιχορήγηση των 6.500 ευρώ η οποία δεν καλύπτει ούτε δύο μετακινήσεις ενός τμήματος της ομάδος μας !!!!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο σύλλογός μας διαθέτει δύο ισχυρότατα και πολυπληθέστατα τμήματα ποδοσφαίρου και στίβου. Για μεν το ποδόσφαιρο ο Πανναξιακός, είναι το μοναδικό ναξιώτικο σωματείο των Κυκλάδων το οποίο διεκδικεί φέτος με αξιώσεις την άνοδό του στη Γ’ Εθνική, με πρωταγωνιστές εγνωσμένης αξίας προπονητές, όπως ο Νόνι Λίμα και διαθέτει τμήματα ακαδημιών όλων των κατηγοριών ( Κ12, Κ14, Κ18 ), απασχολώντας και αντίστοιχους προπονητές. Το δε τμήμα στίβου είναι γνωστό πανελληνίως ότι αποτελεί μια από τις ισχυρότερες ομάδες στίβου στην Ελλάδα, κατέχοντας περίοπτη θέση στη γενική πανελλήνια κατάταξη των συλλόγων και διαθέτει παγκοσμίου και πανευρωπαϊκής εμβέλειας πρωταθλητές, όπως ενδεικτικά τους πρωταθλητές Μαρία Μπελιμπασάκη Δημήτριο Χονδροκούκη, Ανδρέα Δημητράκη Μιχάλη Σταματογιάννη και άλλους. Επίσης διαθέτει τμήμα ακαδημιών με 100 περίπου παιδιά, όλων των κατηγοριών και απασχολεί αντίστοιχα 4 προπονητές στη Νάξο και έναν στην Αθήνα.

Επιπλέον είναι μεγάλη η διαφορά στις ομάδες παμπαίδων, παγκορασίδων παίδων και κορασίδων από τις υπόλοιπες ομάδες των Κυκλάδων και μάλιστα έχει να παρουσιάσει αθλητές με χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, όπως ενδεικτικά τον άλτη του ύψους Γιώργο Μανδηλαρά, την πρωταθλήτρια των 100 μετ’ εμποδίων Ελίνα Ανέστη αλλά και μέλη της Εθνικής ομάδος, όπως η Μαρία Καβαλιέρου, η Ιωάννα Μάλλη, η Ελίνα Ανέστη και άλλους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι μετακινήσεις τόσο των τμημάτων ποδοσφαίρου για την επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Γ’ Εθνική, στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων όσο και οι μετακινήσεις των τμημάτων στίβου ανά την ελληνική επικράτεια συνεπάγονται πολύ υψηλά κόστη για την κάλυψη των εξόδων διατροφής των αθλητών, εισιτηρίων και διαμονής. Γι’ αυτό και οι οικονομικές θυσίες των μελών του Δ.Σ., των χορηγών της ομάδος και των απλών Ναξιωτών πολιτών που είναι κοντά στο σύλλογο και δίνουν από το υστέρημά τους, είναι ευνόητο ότι δεν επαρκούν σε καμμία περίπτωση.

Προς τι λοιπόν η απαξίωση και ο ευτελισμός της μεγάλης αυτής προσπάθειας με μια «ελεημοσύνη» των 6.500 ευρώ; Μετά και από αυτόν τον εμπαιγμό και την ταπείνωση της ομάδας μας πως Θα βρούμε το κουράγιο να συνεχίσουμε, την ώρα που ο ίδιος ο Δήμος Νάξου που έπρεπε πρωτίστως να ενδιαφέρεται και να μεριμνά για τον αθλητισμό της Νάξου εν γένει, μας υποτιμά και μας αναγκάζει να παραιτηθούμε από τις προσπάθειές μας;

Τελειώνοντας λοιπόν και επειδή δεν έχουμε συνηθίσει να μεμψιμοιρούμε αλλά να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη του ναξιώτικου αθλητισμού και την προβολή του νησιού μας είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε φάκελλο με αναλυτική παρουσίαση της ιστορίας, των τμημάτων, των επιτυχιών και της μελλοντικής προοπτικής του συλλόγου μας, προκειμένου επιτέλους να αντιληφθείτε την πραγματικότητα, τα αντικειμενικά δεδομένα της λειτουργίας του συλλόγου μας καθώς και τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις για την ίδια την επιβίωσή του και να προχωρήσετε άμεσα στη ποιοτική και ποσοτική διόρθωση του σφάλματος που κάνατε, επιχορηγώντας μας με αυτό το ευτελές ποσό.

Διότι πρέπει, εκτός των άλλων, να γνωρίζετε ότι το ίδιο αδικημένοι και δυσαρεστημένοι με μας, αισθάνονται και οι γονείς των αθλητών, οι ίδιοι οι αθλητές καθώς και η μεγαλύτερη μερίδα του ναξιακού λαού που είναι στο πλευρό της ομάδας μας.

ΜΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΖΗΤΟΥΜΕ:

Α) ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

ΚΑΙ Β) ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧQΡΗΓΗΣΕΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΑΞΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καπετάν Μήτσος Σκοπελίτης: Ο θρύλος των Μικρών Κυκλάδων που ένωνε θάλασσες και καρδιές

Μια ζωή με τα χέρια στο τιμόνι και την ψυχή του δοσμένη στα νησιά – Ο άνθρωπος που δεν φοβήθηκε ποτέ τη φουρτούνα και έγινε σύμβολο αγάπης και προσφοράς για τους νησιώτες

Το ζητήσατε… το επαναλαμβάνουν – Εργαστήριο καλαθοπλεκτικής στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» (video)

Μετά τη μεγάλη συμμετοχή του Ιουλίου, το εργαστήριο καλαθοπλεκτικής διοργανώνεται ξανά στις 9 & 10 Αυγούστου 2025, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά μια παραδοσιακή τέχνη της Σαντορίνης

«Δεν μεγαλώσαμε παίζοντας»: Μνήμες από τις στοές της Σερίφου

Παιδιά που μπήκαν στις «στοές του θανάτου» για να ζήσουν. Μεταλλωρύχοι που διεκδίκησαν αξιοπρέπεια με αίμα. Μαρτυρίες που δεν πρέπει να χαθούν. Η Αλεξάνδρα Χριστακάκη και ο Νίκος Μπελαβίλας ζωντανεύουν την ιστορία της Σερίφου

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία…» – Η Νάξος γίνεται μια χορευτική αλυσίδα!

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί κατοίκους και επισκέπτες να ενώσουν τα βήματά τους στον παραδοσιακό Συρτό, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

“HELLENIC HIGHSPEED” – Αμοργός: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, πότε σταματάει για αντικατάσταση καταπέλτη

Το ταχύπλοο συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του έως τις 5 Αυγούστου – Πώς εξελίχθηκε το περιστατικό και πότε προγραμματίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα διεκδικήσω τρίτη θητεία – Δεν κάνω πίσω στην αυτοδυναμία»

Ο Πρωθυπουργός μιλά εφ’ όλης της ύλης στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» για την πολιτική, την οικονομία, τα σκάνδαλα, αλλά και την προσωπική του ζωή.

Symi On The Rocks: Το σπιτάκι του ψαρά που έγινε viral φαντασίωση του ελληνικού καλοκαιριού

Ένα λευκό σπίτι πάνω στα βράχια στη Σύμη έγινε παγκόσμια φαντασίωση – από τους influencers του Instagram μέχρι τους ρομαντικούς ταξιδιώτες που αναζητούν γαλήνη.

Η λαβή Χάιμλιχ μπορεί να σώσει μια ζωή – Δες πώς (video)

Μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκπαιδεύουν το κοινό στη σωστή εφαρμογή της λαβής Χάιμλιχ – Μαθήματα και οδηγίες διαθέσιμα στο www.samarites.gr

Attica Group: Εκπτώσεις για τους νέους φοιτητές – Ταξίδια με έκπτωση έως 50% για την πρώτη μετακίνηση

Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2025, ο Όμιλος Attica στηρίζει τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών με σημαντικές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Ισχύει και για τους συνοδούς τους.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.