Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - Κ. Δοκιμάκης: "Ωρα ευθύνης, ώρα Μητσοτάκη"

Εκλογές 2019 – Κ. Δοκιμάκης: “Ωρα ευθύνης, ώρα Μητσοτάκη”

|

Ο Κώστας Δοκιμάκης – πολιτευτής Κυκλάδων – βρέθηκε στο 12ο συνέδριο της  Νέας Δημοκρατίας και καταθέτει την άποψή του – Τι αναφέρει για τα βασικά προβλήματα των Κυκλάδων

Δωδέκατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το περασμένο Σαββατοκύριακο και μετά από μία σειρά ομιλιών αναδείχτηκαν οι προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά την κοινωνική πολιτική… Και τέθηκαν οι προτεραιότητες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και δη της μεσαίας τάξης που δέχτηκε και τη μεγαλύτερη πίεση στα χρόνια της κρίσης… Παρών και ο Κώστας Δοκιμάκης, ο οποίος προέρχεται από την Σύρο καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας και με βάση τους τίτλους της ομιλίας, οι βασικές αρχές: νησιωτικότητα, ακτοπλοϊκό, μεταφορικό ισοδύναμο, παιδεία, υγεία και τα αεροδρόμια.

Αναλυτικά:

«Κυρίες και Κύριοι,

Έρχομαι από τις όμορφες Κυκλάδες και θέλω να σας μεταφέρω τον παλμό της νησιωτικής Ελλάδας. Μιας ζωντανής, δημιουργικής, πολλά υποσχόμενης, αλλά και παραμελημένης Ελλάδας.

Να σας επιστήσω την προσοχή για τα αδιέξοδα, τα λάθη και τις παραλείψεις που δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε μπροστά.

Για την καθημερινότητα που βιώνουμε και για όλα όσα πρέπει να αλλάξουμε και να διορθώσουμε, αύριο ως ισχυρή κυβέρνηση, αξιοποιώντας τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που έχουν τα νησιά μας.

Θα ξεκινήσω με το μείζον θέμα της νησιωτικότητας.

Δυστυχώς, το μοναδικό μέτρο νησιωτικότητας που είχε απομείνει σ’ αυτήν την χώρα, αποτελεί και αυτό πλέον παρελθόν.

Το τελευταίο “κεκτημένο” που είχαν οι νησιώτες λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητάς τους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους το κατήργησε.

Το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ έκανε τα νησιά του Αιγαίου πιο ανταγωνιστικά και πιο ελκυστικά σε σχέση με άλλους Μεσογειακούς τουριστικούς προορισμούς και παράλληλα συγκράτησε – έστω και περιορισμένα – το επίπεδο των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών στα νησιά μας.

Η προσπάθεια από την κυβέρνηση να συσχετίσει το ζήτημα αυτό, με αυτό της φοροδιαφυγής -και μάλιστα επιλεκτικά σε κάποια νησιά- ήταν για να δημιουργήσει επικοινωνιακά το απαιτούμενο άλλοθι στην κοινή γνώμη.

Στην πράξη όμως -και σας διαβεβαιώνω-, το μέτρο αυτό έχει επιφέρει σοβαρότατο πλήγμα στη νησιωτική επιχειρηματικότητα και έχει εκτινάξει το κόστος ζωής συμπολιτών μου.

Ακτοπλοϊκό

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έκανε πράξη καμία από τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Υποσχέθηκε δημόσιο φορέα ακτοπλοΐας για την εξυπηρέτηση των νησιών και αντί γι’ αυτό κατήργησε τις περισσότερες ακτοπλοϊκές γραμμές της ενδοεπικοινωνίας στο Αιγαίο, μειώνοντας ταυτόχρονα τον προϋπολογισμό για τις λεγόμενες “άγονες γραμμές”.

Με αποτέλεσμα μάλιστα πολλά νησιά να έχουν κακή ακτοπλοϊκή διασύνδεση ακόμα και τη θερινή περίοδο.

Μεταφορικό Ισοδύναμο

Ακόμη ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Στην πράξη το μέτρο αυτό δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη, παρά τις όποιες εξαγγελίες έχουν γίνει και ξαναγίνει κατ’ επανάληψη -εδώ και μήνες-, όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει αντιστάθμισμα στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.

Υγεία

Στον τομέα της υγείας του κ. Πολάκη τα πράγματα οδεύουν προς το χειρότερο. Η κατάσταση στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας των νησιών μας είναι απελπιστική.

Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των Κυκλάδων αποτελούν τον διαχρονικό «ασθενή» ενός καθημαγμένου συστήματος υγείας. Ενός εγκαταλελειμμένου συστήματος που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων, πόσο μάλλον των τουριστών και επισκεπτών των νησιών που αυξάνονται κατά χιλιάδες, ιδίως τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό όχι απλά δεν παρέχεται στο επίπεδο που πρέπει, αλλά γίνεται επιζήμιο για τον ίδιο τον τουρισμό και την οικονομία μας.

Ωστόσο σημαντικές είναι οι ελλείψεις στους αγροτικούς ιατρούς, αλλά και σε συγκεκριμένες ειδικότητες, ακόμα και σε μονάδες υγείας που ενώ είναι εξοπλισμένες απουσιάζουν ειδικευμένοι γιατροί και τεχνικοί.

Όπως αντιλαμβάνεστε, πάγιο αίτημα των νησιών μας είναι η άμεση στελέχωση των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων.

Όχι μόνο με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την έννοια και τις βαθύτερες προεκτάσεις της νησιωτικότητας.

Εξάλλου, η υγεία αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης των νησιών μας και χωρίς την ουσιαστική της εξασφάλισή δεν μπορούμε να μιλάμε, ούτε για τουριστική ούτε για οικονομική ανάπτυξη.

Παιδεία

Στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας και των εκπαιδευτικών αναγκών, που αντικατοπτρίζει ευθέως θα λέγαμε την εικόνα της σημερινής κυβέρνησης, η βαθμολογία είναι κάτω από τη βάση.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και εκπαιδευτικούς που παρουσιάζουν τα σχολεία των Κυκλάδων είναι σημαντικές.

Στα περισσότερα νησιά υπάρχει έλλειψη υποστηρικτικών δομών για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς (όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, υποστηρικτικά κέντρα κ.α.) με εξαίρεση τη Σύρο, αλλά και ελάχιστες σε Νάξο και Σαντορίνη.

Οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στα τουριστικά κυρίως νησιά, στη διαμονή τους και στο υψηλό κόστος αυτής, γι’ αυτό κρίνεται αναγκαία η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από τα νησιά με την ταυτόχρονη υποστήριξη αυτών των εκπαιδευτικών.

Δε θα κουραστούμε να το λέμε και να το ξαναλέμε.

Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Απαιτείται βελτίωση και ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στο νησιώτικο χώρο, αλλά και μια καθολική και οριζόντια υποστήριξη του Δημόσιου Σχολείου, αναλογιζόμενοι με το τι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων

Ό,τι κατηγορούσε η κυβέρνηση προεκλογικά,

τότε που αντιδρούσε στις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων προσπαθώντας να ξεσηκώσει τις τοπικές κοινωνίες, τώρα έρχεται και το εφαρμόζει.

Ας δούμε και την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης 23 αεροδρομίων (4 των Κυκλάδων) για λόγους δημοσίου συμφέροντος, που συνδέονται με την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και την αύξηση του Α.Ε.Π.

 

Φίλες και Φίλοι, αγαπητοί σύνεδροι, Δε θα σταθώ στα προβλήματα.

 

Αυτό που ενδιαφέρει τους συμπολίτες μας είναι η προοπτική της Ανατροπής της εικόνας της μιζέριας και της στασιμότητας.

Και ο μόνος πολιτικός φορέας που διαχρονικά έχει αποδείξει ότι μπορεί να βάζει πλάτη στα δύσκολα είναι η ΝΔ.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια για να αλλάξουμε ότι μας πήγε πίσω και να δημιουργήσουμε τη Νέα Ελλάδα δηλώνω παρών.

Είμαι εδώ, στο πλευρό του Νεοδημοκράτη και της Νεοδημοκράτισσας που ξέρει να μάχεται και να κερδίζει.

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές θα είναι νίκη της πλειονότητας των Ελλήνων απέναντι στη δημαγωγία και στο διχασμό.

Νίκη για την ανασύσταση μιας υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας που θα σέβεται τους Έλληνες και θα κοιτάει κατάματα τη νέα γενιά.

Θα είναι το έναυσμα για μια νέα εποχή κανονικότητας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μια εποχή πραγματικής και υγιούς ανάπτυξης για τα νησιά μας, για τους νησιώτες, για την Πατρίδα μας.

Με έναν Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων.

Με ικανότητες, αποτελεσματικότητα, προσήλωση στο έργο του και ενωτικό λόγο.

Ήρθε η ώρα της Νέας Δημοκρατίας.

Ήρθε η Ώρα του Κυριάκου.

Ήρθε η Ώρα της Ευθύνης.

Καλή δύναμη στους αγώνες μας.»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

The Guardian: Δονούσα, η φετινή επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές

Το ελληνικό νησί που προτείνει ο Guardian για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι ένας από τους ανέγγιχτους φυσικούς παραδείσους της άγονης γραμμής του Αιγαίου.

Γαλάζιες Σημαίες: Χρήματα στο παραπέντε, τι θα γίνει με τους ναυαγοσώστες

Κονδύλια για ναυαγοσώστες στο παρά 5, ενώ αυξάνονται οι πνιγμοί – Κίνδυνος να χαθούν «γαλάζιες σημαίες»

Τουρκία – Κωνσταντινούπολη: Από σήμερα (06/05) η “Μονή της Χώρας” λειτουργεί ως τζαμί (!!!)

Ως τζαμί θα λειτουργεί από σήμερα η Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη - Παρέμβαση Ερντογάν

Αντώνης Τουρκογιώργης: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα του Πάσχα

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ιστορικού ροκ συγκροτήματος «Socrates Drank the Conium», στο οποίο ήταν μπασίστας και τραγουδιστής

Πανελλήνιες 2024: Αποζημίωση για τους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις εκτός έδρας (!!!)

Πανελλήνιες 2024: Για μία ακόμη χρονιά, αποζημίωση για όσους μαθητές δώσουν εξετάσεις μακριά από τα σπίτια τους

ΕεεεΚ Νάξου: Μία κίνηση αγάπης (μέσω ΛΕ.ΜΟ.Ν.) από την Ολγα Κομνηνού (photos)

Γ. Πρωτοπαπαδάκης για την δωρεά στο ΕΕΕΕΚ Νάξου: “Θερμά, ευχαριστούμε την κα Κομνηνού” (video)

Νάξος – Τραγαία: Πιστοί στο ραντεβού για τους αγαπημένους “Νίκους” που έφυγαν νωρίς (video)

Μεγάλο Σάββατο και για μία ακόμη χρονιά η Νάξος και δη οι άνθρωποι της Τραγαίας τίμησαν τους Νίκο Βλησίδη και Νίκο Βλακό που έφυγαν νωρίς (video)

Κυριακή Πάσχα: Στις 8.30 το βράδυ το “Blue Star Naxos” θα αφήσει τον Πειραιά για Σύρο – Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Ημέρες γιορτής και το Blue Star Naxos θα κινηθεί με τροποποιημένο δρομολόγιο στο δρομολόγιο της άγονης

Ευρωπαϊκή Ενωση: Μάχη για το ντονέρ μετά τη πρόκληση των Τούρκων

Οργή από τους Ευρωπαίους εστιάτορες για τις προτάσεις των Τούρκων να υποχρεωθούν όλες οι φέτες ντονέρ να κόβονται «οριζόντια... με πάχος 3 έως 5 χιλιοστά»

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

ΕεεεΚ Νάξου: Μία κίνηση αγάπης (μέσω ΛΕ.ΜΟ.Ν.) από την Ολγα Κομνηνού (photos)

Γ. Πρωτοπαπαδάκης για την δωρεά στο ΕΕΕΕΚ Νάξου: “Θερμά, ευχαριστούμε την κα Κομνηνού” (video)

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Εκτακτο – Κυριακή Πάσχα: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες