Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαAegean Air... Και αύξηση στους επιβάτες και αίτημα παράτασης τουριστικής σεζόν

Aegean Air… Και αύξηση στους επιβάτες και αίτημα παράτασης τουριστικής σεζόν

|

Aegean Air και 18% αύξηση στην κίνηση εξωτερικού το Νοέμβριο – Η αύξηση προήλθε αποκλειστικά από το δίκτυο εξωτερικού, όπου ταξίδεψαν 555 χιλ. επιβάτες

Αύξηση 10% σημείωσε η συνολική επιβατική κίνηση της AEGEAN (φωτογραφία wikipedia.org) και της Olympic Air τον Νοέμβριο του 2018, μεταφέροντας 969 χιλ. επιβάτες. Η αύξηση προήλθε αποκλειστικά από το δίκτυο εξωτερικού, όπου ταξίδεψαν 555 χιλ. επιβάτες, 18% περισσότεροι από το Νοέμβριο του 2017.

Στο δίκτυο εσωτερικού πάρα τη δραστηριοποίηση συνολικά άλλων πέντε αεροπορικών εταιρειών, τριών ελληνικών και δυο ξένων, η AEGEAN κατάφερε να κρατήσει σταθερή την κίνηση, με προσφορές ναύλων, αλλά και περισσοτέρους μετεπιβαζόμενους επιβάτες εξωτερικού προς το εσωτερικό.

Η αύξηση στο δίκτυο εξωτερικού από την Αθήνα ανήλθε σε 15%, με τη διατήρηση για πρώτη φορά και στην αρχή της χειμερινής περιόδου, περισσοτέρων πτήσεων και προορισμών κυρίως στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμάνια (π.χ. Νίκαια, Μασσαλία, Μπολόνια, Βασιλεία, Βενετία, Κατάνια) μια επένδυση από την πλευρά της AEGEAN για τη στήριξη της επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση στις περιφερειακές βάσεις της τάξεως του 30% για τον Νοέμβριο, με την AEGEAN να εκτελεί για δεύτερη χρονιά στη χειμερινή περίοδο απευθείας πτήσεις από το Ηράκλειο της Κρήτης προς 11 προορισμούς σε Γερμάνια, Γαλλία, Αυστρία, Σουηδία, Νορβηγία σε συνεργασία με Γερμανούς tour operators, που θα συνεχιστούν και πάλι μέχρι τον Απρίλιο του 2019.

 

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ AEGEAN

Εσωτερικού

413,842

409,204

1%

Εξωτερικού από Αθήνα

447,935

389,325

15%

Εξωτερικού από Λοιπές βάσεις

107,037

82,432

30%

Σύνολο Εξωτερικού

554,972

471,757

18%

Σύνολο Δικτύου

968,814

880,961

10%

Συντελεστής Πληρότητας

Σύνολο Δικτύου

84%

83%

+1

 

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, δήλωσε: «Η επέκταση της τουριστικής περιόδου της χώρας μας είναι απαραίτητη για τις σημαντικές επενδύσεις που πρέπει να γίνουν σε υπηρεσίες, καταλύματα και υποδομές, όπως φυσικά και για την αύξηση της απασχόλησης. Η AEGEAN συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή, αναλαμβάνοντας το κόστος της επέκτασης του δικτύου της το χειμώνα. Οι προσπάθειες φυσικά για να έχουν αυξημένη αποτελεσματικότητα απαιτούν τη σύμπραξη όλων των φορέων και της Πολιτείας».

Δελτίο Ενημέρωσης 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κέα: Όταν η ανακύκλωση γίνεται παιχνίδι. Η Κορησσία υποδέχθηκε το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης»

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι.

Η Μύκονος… πετάει στην Α1 με τον Πελεκάνο στο τιμόνι (!!!)

Η ομάδα μπάσκετ της Μυκόνου γράφει ιστορία, προσλαμβάνει τον Μιχάλη Πελεκάνο ως προπονητή και υπόσχεται… απογειωτικές πτήσεις και νέες πτήσεις από το λιμάνι.

Εκπαίδευση χωρίς σύνορα: Η Πλαίσιο και η +πλεύση φέρνουν ελπίδα στα σχολεία των ακριτικών νησιών (video)

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα εθελοντών «Πλάι σου» στηρίζει με υλικά, τεχνολογία και δράσεις δημιουργικότητας τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των νησιών του Αιγαίου.

Αναφορά στη Βουλή από την Κατερίνα Μονογυιού για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μήλου

Η πρωτοβουλία αυτή στηρίχθηκε στην ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μήλου

Μάρκος Καφούρος: Αναγκαία η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου

Παρέμβαση με κατάθεση ερώτησης του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας

Καθολική Αρχιεπισκοπή: Τέσσερα χρόνια ποιμαντορίας, επέτειος Αρχιερατικής Χειροτονίας του Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Εξώμβουργο της Τήνου την Παρασκευή 23 Μαΐου 2025, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη χειροτονία του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ Πρίντεζη.

Η χρυσή ντομάτα της Σαντορίνης: Από τη γη του ηφαιστείου στο μουσείο των αναμνήσεων

Στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», η ιστορία της σαντορινιάς ντομάτας και των ανθρώπων της αναβιώνει μέσα από βιώματα, μηχανές και αρώματα μιας εποχής που σημάδεψε το νησί

12η Γιορτή Φάβας στη Σχοινούσα: Η παράδοση, η γεύση και η μουσική ξανασμίγουν στο Αιγαίο

Στις 27 και 28 Ιουνίου 2025 το νησί της Σχοινούσας γιορτάζει το τοπικό του προϊόν με ένα διήμερο γεμάτο γεύσεις, μουσική και αυθεντική κυκλαδίτικη φιλοξενία.

Νάξος – Tooth Care: Φροντίδα με χαμόγελο για τους μικρούς μας φίλους

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον παιδοδοντίατρο Κωνσταντίνο Κατσάνο για τη σημασία της πρόληψης, της σωστής φροντίδας και της σύγχρονης προσέγγισης στην παιδική οδοντιατρική φροντίδα, από την καρδιά της Νάξου.

Ελλάδα – Στοίχημα: Ντέρμπι στη Λειβαδιά με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας.. Λεβαδειακός - Βόλος: «Ταμείο» με combo διπλασιασμού!

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Κυκλάδες και “Γαλάζιες Σημαίες 2025”: 28 βραβευμένες παραλίες, απούσα η Νάξος (πίνακας)

Η Ελλάδα διατηρεί τη 2η θέση παγκοσμίως, οι Κυκλάδες βραβεύονται με 28 παραλίες, αλλά η Νάξος παραμένει εκτός λίστας παρά την ομορφιά και την καθαρότητα των ακτών της