Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαSantorini Palace: Αναβολή αιτήματος για σύνδεση Κρήτης - Κυκλάδων

Santorini Palace: Αναβολή αιτήματος για σύνδεση Κρήτης – Κυκλάδων

|

Στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών είχαμε αναβολή του αιτήματος για το Santorini Palace τη στιγμή που ο ηγέτης της SeaJets Μάριος Ηλιόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το μέλλον του Ομίλου Attica με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα – Τι συμβαίνει με τη γραμμή Μεστά – Πειραιάς 

Η μάχη της  Χίου όπως ήταν αναμενόμενο κρίθηκε στα ..σημεία. Αναφερόμαστε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών της περασμένης Δευτέρας όπου πέρασε μεν το αίτημα για τη δρομολόγηση του Golden Express στις Κυκλάδες (θα καλύπτει μόλις σε δύο ώρες την διαδρομή Ραφήνα – Σύρος, κάτι που δεν έχει προηγούμενο), είχαμε όμως αναβολή στο αίτημα για δρομολόγηση του Santorini Palace

Όπως διαβάζουμε, το ΣΑΣ ανέβαλε τη συζήτηση για το αίτημα δρομολόγησης του Santorini Palace (πρώην Highspeed 7) το οποίο ανήκει πλέον στα Μινωϊκές γραμμές αφού περιλαμβάνεται στα ανταλλάγματα που δόθηκαν από τον Όμιλο Attica για την εξαγορά της Hellenic Seaways στην οποία ανήκε έως τότε. Όπως είναι γνωστό έχει  ζητήσει δρομολόγια για Ηράκλειο, Σαντορίνη, Ίο, Πάρο, Μύκονο από 23 Απριλίου έως 27 Οκτωβρίου.

Oι Μινωϊκές θεώρησαν ότι θα συζητείτο η αίτηση που είχε καταθέσει για το πλοίο η προηγούμενη πλοιοκτήτρια εταιρεία, η HSW. Όμως το ΣΑΣ έκρινε ότι έπρεπε να κατατεθεί νέο αίτημα από τις Μινωικές στα οποίες ανήκει πλέον. Στη διάρκεια της συνεδρίασης έκανε παρέμβαση ο Μάριος Ηλιόπουλος που εκπροσωπεί την Seajets ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το μέλλον του Ομίλου Attica με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα. Το λόγο πήρε αμέσως ο Διονύσης Θεοδωράτος Επιτελικός Διευθυντής Εμπορικής Εκμετάλλευσης του Ομίλου ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Εμείς θέλουμε, εσείς;

Από εκεί και πέρα, είχαμε μία ακόμη εξέλιξη όσον αφορά το Βόρειο Αιγαίο. Κι αυτό γιατί θετικά ανταποκρίθηκε ο όμιλος Attica Group στο αίτημα των φορέων της Χίου για δρομολόγηση πλοίου μία φορά την εβδομάδα που θα συνδέει τον λιμένα των Μεστών με τον Πειραιά. Στην εισήγησή του ο επιτελικός διευθυντής Εμπορικού του Ομίλου Διονύσης Θεοδωράτος ανέφερε ότι η εταιρεία κάνει αποδεκτό το αίτημα της Χίου με την προϋπόθεση ότι το δρομολόγιο σε πρώτη φάση θα στηριχθεί από την τοπική κοινωνία ώστε να είναι βιώσιμο και το καλοκαίρι και τον χειμώνα.

Προέτρεψε μάλιστα Δήμο και Περιφέρεια να κάνουν όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια του οδικού δικτύου που συνδέει την πόλη της Χίου με τα Μεστά, με σκοπό ο επισκέπτης του νησιού να έχει μία θετική πρώτη άποψη μόλις αποβιβαστεί από το πλοίο. Ο κ. Θεοδωράτος, δεν απέφυγε να σχολιάσει και τα όσα ακούστηκαν από τους φορείς της Χίου περί μονοπωλιακής αντιμετώπισης των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου από τον όμιλο λέγοντας: «Ο εμπορικός μας σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο μετά τη συγχώνευση. Η επιτροπή ανταγωνισμού επέβαλε μία σκληρή αλλά δίκαιη απόφαση η οποία προβλέπει ότι δεν θα μειωθούν τα δρομολόγια προς όλους τους προορισμούς μετά τη συγχώνευση. Έτσι από την πλευρά μας ακολουθούμε κατά γράμμα αυτή την απόφαση. Είναι γεγονός ότι η επιβατική κίνηση στο Βόρειο Αιγαίο μειώνεται διαρκώς. Παρά τη μείωση εμείς συνεχίζουμε να προσφέρουμε εκπτώσεις σε ειδικά φορτία και πέρα από αυτά που προβλέπει το Υπουργείο Ναυτιλίας. Το αν αυτές οι εκπτώσεις καταλήγουν τελικά στον καταναλωτή δεν είναι δική μας δουλειά, όμως το ξεκαθαρίζω ότι δεν ακολουθούμε μονοπωλιακές τακτικές».

Δελτίο Ενημέρωσης (με πληροφορίες από την σελίδα politischios.gr)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ντοματοσαλάτα με παξιμάδι & κρίταμο – Το καλοκαίρι στο πιάτο σας!

Μια δροσερή, χορταστική και υγιεινή σαλάτα που γίνεται… πλήρες γεύμα.

Τζόκερ: 26,5 εκατομμύρια ευρώ, απόψε κληρώνει το μεγαλύτερο τζακπότ στην ιστορία του παιχνιδιού!

Μετά από 41 συνεχόμενα τζακπότ, η σημερινή (14/08) κλήρωση μοιράζει ποσό-ρεκόρ. Η αγωνία κορυφώνεται στις 22:00.

Τι είναι οι «Κρυφοί Γύροι Μπόνους» και γιατί οι περισσότεροι παίκτες οριακά τους προσέχουν

Τι είναι οι «Κρυφοί Γύροι Μπόνους» και γιατί οι περισσότεροι παίκτες οριακά τους προσέχουν

Χίος: στην άσφαλτο πυροσβέστες για λίγα λεπτά ξεκούρασης

Μια φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, αποτυπώνοντας την εξάντληση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Υπουργείο Παιδείας: 10.000 νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, μεγάλη ανάσα

Από σήμερα 13 Αυγούστου ως τις 18 του μήνα, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μόνιμο διορισμό σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή.

Αντίο στη Χρυσούλα Μάνη, μορφή-σύμβολο της Σχοινούσας

Ο σύλλογος Σχοινουσιωτών αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη Χρυσούλα, που με το χαμόγελό της σημάδεψε το νησί.

Κουφονήσια: Μάχη με τον χρόνο για να ξανατρέξει το νερό – Διπλή βλάβη στις μονάδες αφαλάτωσης

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος περιγράφει το θρίλερ των τελευταίων ημερών για την αποκατάσταση των βλαβών και καλεί τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις σε περιορισμό της κατανάλωσης.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: «Πράσινο φως» για ασφαλιστικά μέτρα κατά του συρματοπλέγματος

Η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απομάκρυνση της περίφραξης γύρω από το εμβληματικό μνημείο.

Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού: 15 Αυγούστου και πάλι στις Εγγαρές με νησιώτικο ρυθμό

Το καθιερωμένο συναπάντημα μουσικής, χορού και συγκίνησης επιστρέφει στις Εγγαρές για μια νύχτα που θα μείνει αξέχαστη.

Cycladic Whispers: Όταν η Νάξος μιλά με τη φωνή της τέχνης

Η Katharina Bolesch και ο Alexander Reichardt γιορτάζουν 25 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας στο νησί, μέσα από την έκθεση που φιλοξενείται στην Fish & Olive Gallery στο Χαλκί.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.