Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΚέρκυρα: Καλύτερη Ευρωπαϊκή τοποθεσία για γυρίσματα το 2018

Κέρκυρα: Καλύτερη Ευρωπαϊκή τοποθεσία για γυρίσματα το 2018

|

Το πρώτο βραβείο στον διαδικτυακό διαγωνισμό  Best European Film Location Award 2018, που διοργανώθηκε από το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Κινηματογράφου ((EUFCN) και τον οργανισμό Cineuropa, κέρδισε η Κέρκυρα – Πιο ρόλο έπαιξε η βρετανική τηλεοπτική σειρά «The Durrells», τι δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας (βίντεο) 

Στην Κέρκυρα, τόπο γυρισμάτων της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς των βρετανικών καναλιών ITV και PBS THE DURRELLS, απονεμήθηκε φέτος το EUFCN best European Location Award, βραβείο που απονέμεται στην καλύτερη τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα για το 2018.  Η υποψηφιότητα της Κέρκυρας, που προτάθηκε από την Διεύθυνση Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (EKK), συγκέντρωσε την προτίμηση του κοινού και διακρίθηκε ανάμεσα σε 12 φιναλίστ δημοφιλή locations που διεκδικούσαν το βραβείο,μέσω ψηφοφορίας που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το European Film Commissions Network (EUFCN),δίκτυο που αριθμεί 90 μέλη από 30 χώρες, σε συνεργασία με το Cineuropa.  

O πρόεδρος του EUFCN TrulsKontny δήλωσε μετά την απονομή: «Οργανώσαμε τον διαγωνισμό για το Best European Location Award πέρυσι στο πλαίσιο της 10ης επετείου του European Film Commissions Network. Σκοπός μας ήταν να αναδείξουμε την δουλειά των Film Commissions αλλά και την ποικιλομορφία των Locations στην Ευρώπη. Χαιρόμαστε πολύ που κέρδισε η Κέρκυρα».

Αντίπαλοι στη μάχη;  Η Κέρκυρα επικράτησε μεταξύ άλλων 12 μαγευτικών τοποθεσιών, όπως η λίμνη Καρέτσα της Ιταλίας, το εθνικό πάρκο της Τενερίφης στην Ισπανία, το Ίνσμπρουκ της Αυστρίας και το νησί Vis στην Κροατία, όπου γυρίστηκε η νέα ταινία του Mamma Mia, «Mamma Mia! Here We Go Again». 

Αμέσως μετά την παραλαβή του βραβείου στην έκθεση FOCUS- Meeting Place for International Productionsτου Λονδίνου, όπου το Hellenic Film Commission συμμετείχε με περίπτερο, η Βένια Βέργου, διευθύντρια του Hellenic Film Commission του ΕΚΚ, σημείωσε: «Η βράβευση της Κέρκυρας, της πρότασης του Hellenic Film Commission στον διαγωνισμό Best European Location Award 2018 του European Film Commissions Network (EUFCN), έρχεται αφενός να υπογραμμίσει την συστηματική και στοχευμένη προσπάθειά μας για την προβολή της Ελλάδας ως μια filmfriendly χώρα σε διεθνείς εκθέσεις και αφετέρου να τονίσει την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τις οπτικοακουστικές παραγωγές. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα διότι αυτή η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης FOCUS – The Meeting Place for International Productions στο Λονδίνο, την πρωτεύουσα των Βρετανών οι οποίοι αγάπησαν την Κέρκυρα μέσα από την βρετανική τηλεοπτική σειρά THE DURRELLS. Συγχαρητήρια στον Line Producer Κώστα Ραφτόπουλο, τον LocationManager Νίκο Κουμανταράκη, την AvionFilms που έκανε την εκτέλεση παραγωγής στην Ελλάδα και σε όλα τα μέλη του συνεργείου από την Ελλάδα (55 από την Κέρκυρα, 35 από την Αθήνα) οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία των γυρισμάτων της σειράς THE DURRELLS. Τέλος, ευχαριστούμε την ΕΡΤ για την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα της Κέρκυρας».

Η εξαιρετικά δημοφιλής τηλεοπτική σειρά THEDURRELLS των βρετανικών καναλιών ITV και PBS ολοκλήρωσε 4 κύκλους επεισοδίων με γυρίσματα τόσο στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, ένα από τα προστατευόμενα από την UNESCO μνημεία της Ελλάδας, όσο και στις περιοχές Κοντόκαλι, Κουλούρα, Άγιος Στέφανος, Ερημίτης, Γαστούρι, Μπουκάρι, Παραμόνας, Πουλάδες, Δανίλια, Σκριπερό, Νησάκι, Χαλικούνας, Κουραμάδες και Σιναράδες. «The Durrells» (ή «The Durrells in Corfu» στην αμερικάνικη τηλεόραση) είναι μια κωμωδία – δράμα βρετανικής παραγωγής που βασίζεται στα τρία αυτοβιογραφικά βιβλία του Τζέραλντ Ντάρελ, με θέμα τα τέσσερα χρόνια παραμονής της οικογένειας (1935-1939) στο νησί της Κέρκυρας. Η σειρά αυτή ξεκίνησε να προβάλλεται στην βρετανική τηλεόραση στις 3 Απριλίου 2016 ενώ τα  γυρίσματα έγιναν στην Κέρκυρα και στα Ealing Studios στο Λονδίνο. 

Ο Δήμαρχος της Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος επεσήμανε: «Η επιλογή της Κέρκυρας, ως κορυφαία τοποθεσία στην Ευρώπη για τη φιλοξενία κινηματογραφικών γυρισμάτων, επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για έναν από τους πιο γοητευτικούς τόπους της Ελλάδας και της Ευρώπης, σταυροδρόμι πολιτισμών  ανάμεσα στη δύση και την ανατολή. Ο Δήμος μας αξιοποιεί τα  πλεονεκτήματά της και εργάζεται συστηματικά πάνω σε αυτά: υποδέχεται πάντα φιλόξενα και ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές,  που προβάλλουν την Κέρκυρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είμαστε περήφανοι για την επιλογή της Κέρκυρας και ευχαριστούμε όλους όσοι στήριξαν την ελληνική υποψηφιότητα».

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, έχοντας θέσει στις στρατηγικές του προτεραιότητες την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης HellenicFIlm Commission για την προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών, στηρίζει με την παρουσία του στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου και με τη θεσμική συμμετοχή του σε fora,εκθέσεις και διαγωνισμούς την σταθερή ανέλιξη και προώθηση του ελληνικού κινηματογράφου και της εγχώριας κινηματογραφικής βιομηχανίας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.