Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - Β. Βρούτσης: "Ηρθε η ώρα να απαιτήσουμε τη ζωή...

Εκλογές 2019 – Β. Βρούτσης: “Ηρθε η ώρα να απαιτήσουμε τη ζωή και όχι απλά την επιβίωση”

|

Ο Βασίλης Βρούτσης καταθέτει με κάθε επισημότητα την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – Με απλά λόγια εξηγεί το γιατί θα είναι υποψήφιος με απλά και κατανοητά λόγια αφήνοντας στην άκρη τα παχιά με μεγάλα… Αλλωστε όπως αναφέρει ” Δε χρειάζεται να σας ανακοινώσω τίποτα, έτσι και αλλιώς δεν έφτασα στο νησί εχθές για να συστηθώ. Όλοι αισθανόμαστε σήμερα, τι είναι αναγκαίο να γίνει”.

Ο Βασίλης Βρούτσης ποτέ δεν κρύφτηκε… Από τη πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρος… Και έτσι σήμερα δεν ξάφνιασε κανέναν με την κίνησή του. Ίσως να ξαφνιάστηκαν αυτοί που περίμεναν ότι δεν θα έκανε … κίνηση. Όμως, ο άνθρωπος που επί δύο χρόνια τουλάχιστον σήκωσε το βάρος της αντιπολίτευσης και ένιωσε απαξίωση (σ.σ. αναφορά στο θέμα της ηλικίας του) από τους πολιτικούς του αντιπάλους και δη αυτούς της Δημοτικής Αρχής, σήμερα Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου προχώρησε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για να διεκδικήσει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Και όπως σημειώνει «χωρίς παχιά λόγια…» Με στόχο τι άλλο από την ζωή και όχι την επιβίωση…  Κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν πάει άλλο.  Μακριά από κομματικούς πάτρωνες και «νεόπλουτους» της πολιτικής, αλλά με τη στήριξη μιας ολόκληρης κοινωνίας που ψάχνει για ένα ξέφωτο. Και είναι ευκαιρία….

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του επικεφαλής των «Πολιτών για τα Νησιά μας» Βασίλη Βρούτση έχει ως εξής:

«Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Δεν υπάρχουν πιο ύπουλα λόγια από τα όμορφα λόγια, δεν υπάρχουν μεγαλύτερες απογοητεύσεις από τις ευχές, δεν υπάρχει χειρότερος τύραννος από τον αυτόκλητο προστάτη. Δε θα σας πω, λοιπόν ούτε όμορφα λόγια, ούτε θα ευχηθώ, ούτε θα σας παραστήσω τον σωτήρα. Δεν το έκανα ποτέ άλλωστε.

Αυτά που ζούμε στο Δήμο μας δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας κατάρας. Η τωρινή πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα πράξεων ανθρωπίνων, είναι φτιαγμένη από πράγματα που αποφασίστηκαν μέσα σε κλειστά γραφεία, ψηφίστηκαν και υπογράφηκαν από ανθρώπους και έγιναν πράξη από τους ίδιους.

Η σημερινή κατάσταση είναι διαμορφωμένη από πολιτικές αποφάσεις που παρουσιάζονται ως το κοινό καλό. Ε, λοιπόν δεν υπάρχει κοινό καλό αν δε το περιγράψουμε. Οι λέξεις είναι κενές αν δεν πούμε συγκεκριμένα τι είναι καλό για έναν μας που μένει στον Απόλλωνα, τι είναι καλό για μία από εμάς που μένει στη Χώρα, τι είναι τελικά καλό για ένα παιδί που μεγαλώνει στη Δονούσα, στη Μέση, στο Σκαδό, στο Αγερσανί, οπουδήποτε σε αυτόν τον τόπο. Εδώ δε ζούνε μέσοι-όροι. Εδώ ζούνε άνθρωποι, εδώ υπάρχουν οι κοινωνίες των ανθρώπων μας, που θέλουν να δουλέψουν, να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο και να γίνουν καλά όταν αρρωστήσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσα αμέτρητα χρόνια το μόνο που μας ρωτούν οι «άρχοντες» είναι για το πότε θα πλακοστρώσουν και πότε θα φυτέψουν καμιά κολώνα και τίποτα παραπάνω.

Στέκομαι μπροστά σας και δε σας προσφέρω τίποτα, αντίθετα σας ζητώ να σταθούμε όρθιοι μπροστά στην εποχή μας, να σταθούμε στα πόδια μας γερά και να κοιτάξουμε στα μάτια τη ζωή μας σε αυτόν εδώ τον τόπο, μέσα σε αυτό εδώ το πέλαγος και να απαιτήσουμε να ζήσουμε και όχι απλά να επιβιώσουμε.

Δε χρειάζεται να σας ανακοινώσω τίποτα, έτσι και αλλιώς δεν έφτασα στο νησί εχθές για να συστηθώ. Όλοι αισθανόμαστε σήμερα, τι είναι αναγκαίο να γίνει. Στις τοπικές εκλογές θα κατέλθω ως υποψήφιος Δήμαρχος, με ανθρώπους, με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες έγνοιες και αγωνίες. Που εργαζόμαστε και αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα μαζί και άλλους που βρεθήκαμε πρόσφατα, αλλά και με αυτούς που θα βρεθούμε στο μέλλον. Με πολίτες που εργάζονται και ζουν τις οικογένειές τους εδώ, με τους οποίους έχουμε κοινή σκέψη, όραμα και διάθεση να σχεδιάσουμε, να μελετήσουμε, να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε μαζί τα αυτονόητα, αλλά κυρίως για να βάλουμε τα θεμέλια σε εκείνα, που μας λένε ότι δε γίνονται. Μακριά από κομματικούς πάτρωνες και «νεόπλουτους» της πολιτικής, αλλά με τη στήριξη μιας ολόκληρης κοινωνίας που ψάχνει για ένα ξέφωτο. Που θέλει και μπορεί να στηρίξει επιτέλους τον ίδιο της τον εαυτό. Που πρέπει επιτέλους η ίδια να δώσει το χρίσμα στον εαυτό της.

Έχουμε την ιστορική ευκαιρία, τώρα που έπεσαν οι μάσκες, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Έχουμε υποχρέωση ο ένας πλάι στον άλλο να εργαστούμε για τα κοινά, να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο, ένα πολιτικό σχέδιο δημιουργίας αλλά και δυναμικών διεκδικήσεων, που θα αλλάξει σελίδα στην ιστορία του τόπου μας. Μαζί, εδώ και τώρα!

Νάξος, 06 Δεκεμβρίου 2018

Με ευθύνη και τιμή,

Βασίλης Σ. Βρούτσης


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Τιμώντας την Παναγία και τους Ήρωες της Κινάρου

Η Αμοργός γιορτάζει με τέχνη, μουσική και μνήμη — Ένα τριήμερο πολιτιστικής συγκίνησης από 7 έως 9 Ιουνίου

«Το Μυστικό του Αρχιπελάγους»: Ιστορικό μυθιστόρημα με την υπογραφή του Γ. Καστελλάνου

Μια πρώτη συγγραφική εμφάνιση που εντυπωσιάζει με ιστορικό βάθος και λογοτεχνική ωριμότητα

«Το Γλέντι»… αλλιώς! ONIRAMA & Νίκος Οικονομίδης ενώνουν κόσμο, βιολί και καλοκαίρι (video)

Η πιο feel-good διασκευή του καλοκαιριού είναι εδώ: Νησιώτικο βιολί, ηλεκτρική ενέργεια και ρυθμός που δεν κάθεται ποτέ

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας

Ο Μικρός Πρίγκιπας ζωντανεύει στη Θήρα μέσα από τα μάτια των παιδιών

Το προσχολικό θεατρικό τμήμα «Εν Οδώ» παρουσιάζει μια παράσταση-ύμνο στην αγάπη και τη φαντασία, την Κυριακή 8 Ιουνίου στη Μεσαριά

Γιάννης Βρούτσης: Ταξίδι στην Κύθνο για τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού τιμά την Πολιούχο της Χώρας Κύθνου και συναντά αθλητικούς και τοπικούς φορείς, συνοδευόμενος από Θάνου και Παυλακάκη

Πρόταση Ημέρας: Αλμύρα τσιγαριαστή με αυγό μάτι και φέτα

Η αλμύρα — ένα από τα πιο νόστιμα χόρτα της άνοιξης και του καλοκαιριού — δεν είναι μόνο για σαλάτα. Η πρόταση της ημέρας από τον "Γαστρονόμο"

Αμοργός: Δημόσια παρουσίαση του Τοπικού Πολεοδομικού σχεδίου, ο λόγος στους πολίτες

Την Τρίτη 10 Ιουνίου στην Αιγιάλη παρουσιάζονται τα πρώτα εναλλακτικά σενάρια του ΤΠΣ του Δήμου Αμοργού – Ανοίγει η διαδικτυακή πλατφόρμα συμμετοχής για όλους τους πολίτες

Όταν οι τοίχοι μιλάνε στη Σχοινούσα, μιλούν με ρυθμό και παράδοση (video)

Μια νέα τοιχογραφία εμπνευσμένη από το πανηγύρι και τη συλλογική μνήμη του νησιού μάς καλωσορίζει στην καρδιά της Σχοινούσας — με την Αναπτυξιακή Κυκλάδων να καλεί κι άλλους καλλιτέχνες να γεμίσουν τα νησιά με φωνή και χρώμα

6 + 1 ταινίες που μας θυμίζουν τι σημαίνει “Πατέρας”

Με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα, επτά συγκινητικές, τρυφερές και ανθρώπινες ιστορίες για τον ρόλο του πατέρα στη ζωή μας — στη μεγάλη οθόνη και στην καρδιά μας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις