Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - ΕΑΣ: Στις 5 Δεκεμβρίου ανοίγει το εστιατόριο "1926"

Νάξος – ΕΑΣ: Στις 5 Δεκεμβρίου ανοίγει το εστιατόριο “1926”

|

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου φέρνει τη Νάξο μέσα από τα εγκαίνια του “1926” στο πιάτο της Ναξιακής Κοινωνίας (δείτε φωτο) 

«Το κατάστημα, είναι ένα εγχείρημα το οποίο το πραγματοποιούμε για πρώτη φορά και είναι ίσως το μοναδικό μαγαζί σε αυτό το στυλ σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς θα δημιουργεί εδέσματα μόνο με προϊόντα Νάξου. Ένας επισκέπτης δεν θα βρει ζάχαρη, καφέ και ζυμαρικά ότι παράγει η Νάξος θα υπάρχει εδώ και θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο καταναλωτής ότι γευτεί στο εστιατόριο της Ένωσης, θα μπορεί να το αγοράσει για το σπίτι του από το πρατήριο του Συνεταιρισμού μας ή ακόμα και από το e-shop της Ένωσης» . Ποιος τα λέει αυτά και γιατί; Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης κάνοντας αναφορά στο …. 1926. Το νέο εγχείρημα της “Ενωσης”, ενός εστιατορίου – στη παραλία της Νάξου – του οποίου τα πιάτα θα είναι εξολοκλήρου από τοπικά προϊόντα και δημιουργήθηκε στο όμορφο νησί των Κυκλάδων, που έχει να επιδείξει μία μεγάλη γκάμα από ντόπιες λιχουδιές.

Και η ώρα των εγκαινίων έφτασε. Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα τη ΕΑΣ Νάξου στα social Media ”  Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου φέρνει τη Νάξο… στο πιάτο σας! Στην καρδιά της Παραλίας της Χώρας Νάξου, η «Ένωση» ανοίγει το δικό της εστιατόριο, το 1926, όλα, μα όλα, τα καλούδια του οποίου θα είναι φτιαγμένα αποκλειστικά και μόνο από υλικά που θα προέρχονται από την ευλογημένη ναξιώτικη γη!

Γαλατοτυρόπιτα με γλυκιά μυζήθρα, γραβιέρα Νάξου, λευκό τυρί και κεφαλοτύρι Νάξου. Παραδοσιακή βυσσινάδα. Μοσχαρίσιο μπιφτέκι σχάρας γεμιστό με καπνιστή γραβιέρα. Σάντουιτς με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και λιωμένη γραβιέρα. Φρέσκο ναξιώτικο γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι. Βιολογικό τσάι του βουνού. Παραδοσιακό ναξιώτικο Ρόστο (χοιρινό μπούτι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με σκόρδο).

Όλα αυτά, και πόσα άλλα ακόμη, θα σας σερβίρει καθημερινά το εστιατόριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, σε μία γευστική πρόταση που… δεν είναι σαν τις άλλες και έρχεται για να προβάλλει τον γαστριμαργικό πλούτο του νησιού μας και να σας ενθουσιάσει! Αυτό το υπέροχο και… πεντανόστιμο ταξίδι ξεκινά την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου! Σας περιμένουμε στο 1926, να απολαύσουμε το ταξίδι μαζί!”

Εμείς πάντως θα κρατήσουμε την άποψη, του Ναξιώτη σεφ Βαγγέλη Βενιέρη (μαζί με το προσωπικό του σε Κουζίνα και έξω απ αυτήν εδώ και εβδομάδες προετοιμάζονται εντατικά) , ο οποίος υπογραμμίζει ότι το εστιατόριο είναι ιδιαίτερο μιας και τα προϊόντα του νησιού θα μπορούν πλέον να δοκιμάζονται απευθείας από τους ενδιαφερόμενους ενώ τόσο τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται όσο φυσικά και η εκτέλεση των συνταγών θα μπορούν να βρίσκονται στην διάθεση του καταναλωτή.  «Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου καταστήματος είναι ότι δεν θα σερβίρονται προϊόντα τα οποία δεν παράγονται στο νησί. Το κατάστημα θα δουλέψει μόνο με τοπικά προϊόντα Νάξου μικρών και μεγάλων παραγωγών. Παράδειγμα δεν θα έχει καθόλου ζυμαρικά και ρύζι μιας και δεν παράγει το νησί. Μόνο τοπικά προϊόντα πιστοποιημένα, υγιεινά, ποιοτικά και απόλυτα ασφαλή. Το ότι δεν χρησιμοποιούνται όλα τα μπαχαρικά η τα μυρωδικά που έχουμε συνηθίσει δεσμεύει λίγο τον τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων αλλά τα υλικά μας είναι αρκετά και λόγο της ποιότητας τους, η οποία διαφέρει κατά πολύ από την μαζική παραγωγή, όποιος θα δοκιμάσει θα διαπιστώσει ότι το αποτέλεσμα σε ένα πιάτο θα είναι καλύτερο από το συνηθισμένο. Τα πιάτα θα είναι πιο απλά αλλά θα έχει καθαρές γεύσης της Ναξιώτικης γης».

Φωτογραφίες από την προσωπική  ιστοσελίδα της Lia Stai – Interior Design του εστιατορίου 1926


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μ. Κόνσολας: Το πρώτο βήμα για τη συγκράτηση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έγινε

Μάνος Κόνσολας : «Η πρώτη κίνηση για τη συγκράτηση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»

Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ στους γιατρούς του Νοσοκομείου Σύρου

Ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου για τη μηνιαία οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης - Χαρακτηρίζεται ως "γενναία"

Αμοργός: Ετοιμο για λειτουργία ενόψει Πάσχα το Δημοτικό σφαγείο

Οι κτηνοτρόφοι και οι έμποροι κρέατος θα πρέπει να γνωρίζουν μερικά θέματα όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού

Στιγμές Ιστορίας: Το πορτοκαλί “Πάρος” και η σχέση του με την Παροναξία

Το "Πάρος" ήρθε στη γραμμή της Παροναξίας τη δεκαετία του 80 αλλά δεν απέκτησε την .. λάμψη του "Νάξος" - Η ιστορία του έως τη στιγμή που έφτασε στη Τουρκία και διαλύθηκε

Μ. Αεράκης: Η σπουδαία προσωπικότητα του Μανώλη Γλέζου και ο λεβέντης Δημήτρης Ημελλος (video)

Ο Μιχάλης Αεράκης μιλάει στον Νίκο Σκορδιαλό για .. Νάξο. Από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη έως τον Μανώλη Γλέζο και τον Δημήτρη Ημελλο (video)

Πρόταση Ημέρας: Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια

Μία εύκολη στη παρασκευή της ομελέτα στο φούρνο με τα σπαράγγια να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο - δείτε την σχετική συνταγή

Εκτακτο – Νάξος: Κλειστή η οδός Σχοινούσας (κοντά στο Δημαρχείο) λόγω εργασιών

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Σχοινούσας στη πόλη της Νάξου - Ποιος είναι ο λόγος;

Κικίλιας: Μείωση 50% των λιμενικών τελών σε προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά

Β. Κικίλιας: «Η μείωση κατά 50% των λιμενικών τελών, συνεισφέρει στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»

Ευρωπαϊκή Ενωση: Αντίμετρα ύψους 21 δις ευρώ προς Αμερική, εξαίρεση το μπέρμπον

Σε ποια προϊόντα των ΗΠΑ αξίας €21 δισ. βάζει δασμούς η ΕΕ - Τρόφιμα, μέταλλα, μοτοσικλέτες και σκάφη στη λίστα, εξαιρείται το μπέρμπον

Πανναξιακός ΑΟΚ: Παίρνει αύριο (10/04) τη νίκη και πάει .. τελικό

Παίρνει νίκη αύριο (10/04, 14:30) κόντρα στα Μελίσσια και πάει τελικό ο Πανναξιακός ΑΟΚ – Κάλεσμα για ένα γεμάτο ΔΑΚ Νάξου

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

kerras cruises: Προσκυνηματική εκδρομή στην Σχοινούσα, εορτή της Παναγίας Ακαθής

Σάββατο 5 Απριλίου και με την Kerras Crouises υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης στη Σχοινούσα για την εορτή της Παναγίας Ακαθής

SeaJets: Ξεκινάει σήμερα η καθημερινή σύνδεση Πειραιά – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Από σήμερα Παρασκευή 4 Απριλίου ξεκινάει - για πρώτη φορά τόσο νωρίς - με δύο ταχύπλοα η σύνδεση Πειραιάς - Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση του “Blue Star Paros” στη γραμμή Πειραιάς – Νάξος

Πότε θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη δρομολόγηση του Blue Star Paros στη γραμμή Πειραιάς - Πάρου - Νάξου

Square Lime: Η Νάξος κινείται ανοδικά (έως 15%), ζητούνται ξενοδοχεία σε Σύρο – Μήλο

Μπουτίκ ξενοδοχεία: Τα νησιά που κερδίζουν το 2025 – Ο Αύγουστος βγαίνει... εκτός υψηλής σεζόν

Blue Star Naxos: Αλλαγή ημέρας δρομολογίου, επιστρέφει Σάββατο κι όχι Κυριακή

Σάββατο αντί για Κυριακή η επιστροφή του Blue Star Naxos από Αμοργό και Μικρές Κυκλάδες προς Πειραιά

Νάξος: Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία φανέλες για καλό σκοπό

Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία μέσω διαδικτύου φανέλες ερυθρόλευκων παικτών για καλό σκοπό..

Βασ. Φλεριανός: “Περισσότερες από 150 γυναίκες κυρίως στην ορεινή Νάξο έκαναν δωρεάν μαστογραφίες” (video)

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Βασίλης Φλεριανός σε έναν μίνι απολογισμό για την πορεία της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας που βρέθηκε στη Νάξο (video)

Δωδεκάνησα – Αρκιοί: Διώχνουν τους κατοίκους επικαλούμενοι το … Οθωμανικό Δίκαιο

Έγγραφο-ντροπή του Υπουργείου Οικονομικών προς κάτοικο των Αρκιών Δωδεκανήσου αμφισβητεί το 2025 την νομιμότητα αγοραπωλησίας που έγινε το 1991 με αναφορές στον ...Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή

Aegean Air: Προσφέρει δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της απεργίας την 9η Απριλίου

Ευελιξία για τα ταξίδια στις 9/4 μέχρι να οριστικοποιηθεί η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας