Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομία«European Young Chef Award 2018»: 3ος ο Μυκονιάτης chef Δημοβασίλης

«European Young Chef Award 2018»: 3ος ο Μυκονιάτης chef Δημοβασίλης

|

Την 3η θέση κατέλαβε ο Μυκονιάτης chef Αντώνης Δημοβασίλης στη διάρκεια του διαγωνισμού “European Young Chef  2018” – Ποιος ήταν πρώτος και τι δηλώνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος 

Μια ακόμη σημαντική διάκριση για την  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019. Αναφερόμαστε στην 3η θέση που κατέλαβε  ο νεαρός σεφ από την Μύκονο, Αντώνης Δημοβασίλης, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για την ανάδειξη του “European Young Chef  2018”, που πραγματοποιήθηκε στο Galway της Ιρλανδίας στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2018

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος οι δέκα φιναλίστ από τις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης, παρουσιάζοντας  καινοτομίες  σε παραδοσιακά πιάτα από τις περιφέρειες τους. Την 1η θέση – μετά από έναν “πολύ δύσκολο συναγωνισμό” όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Ιρλανδός JP McMahon – και τον τίτλο του “Ευρωπαίου Νέου Σεφ” για το 2018  κατέκτησε o Chef  Andreas Bjerring  από την Δανία, με το πιάτο ” Παιδικές αναμνήσεις” που μπορεί να ήταν απλό μεν αλλά είχε όλη τη …Κεντρική Δανία στον ουρανίσκο των κριτών. Η επιτροπή αξιολόγησε ιδιαίτερα το εκτεταμένο επίπεδο καινοτομίας, την αφήγηση και τη σύνδεση του πιάτου με την περιοχή. Η εκπληκτική γεύση και η τραγανή υφή ήταν επίσης σημαντικά στοιχεία στην απόφαση. Ο Ιρλανδός δε σεφ (βραβευμένος με αστέρι Michelin) τόνισε ότι όλοι οι συμμετέχοντες πρότειναν ενδιαφέρουσες … αφήγηση που ήρθαν τόσο μέσα από τις παρουσιάσεις τους, όσο και από το μαγείρεμα. Σημείωσε επίτης, πως η πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Βραβείου Νέων Σεφ γιορτάζει την γαστρονομική ποικιλομορφία της Ευρώπης.

Στην 2η θέση βρέθηκε η Chef  Andriuc Andra από το Sibiu της Ρουμανίας με το πιάτο που είχε γεύσεις από την Τρανσυλβανία και στην 3η θέση, ο δικός μας Chef Αντώνης Δημοβασίλης από την Μύκονο με το πιάτο .«Αρχέγονον» (Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς). 

Η συμμετοχή του Αντώνη Δημοβασίλη  στον διαγωνισμό  «European Young Chef  2018»  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στρατηγικό εταίρο της ΠΝΑΙ στον δρόμο για την απόκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Ο Αντώνης Δημοβασίλης, εργάζεται στο SantAnna Luxury Beach Club Restaurant στην Μύκονο με την κατεύθυνση του excecutive  chef  Άκη Αμυρά και την επίβλεψη του master  chef  Χρήστου Αθανασιάδη έκλεψε τις εντυπώσεις με τις γαστρονομικές του ικανότητες με το πιάτο του «Αρχέγονον»  (Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς). Οι νεαροί φιναλίστ παρουσίασαν  τις καινοτομίες τους σε παραδοσιακά πιάτα της πατρίδας τους και διαγωνίστηκαν  για τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ 2018. Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε  το παραδοσιακό πιάτο των διαγωνιζομένων και την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε  η διαγωνιστική διαδικασία, κατά την οποία έπρεπε οι σεφ να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή το ίδιο πιάτο αλλά με νέα καινοτόμα προσέγγιση, διατηρώντας την ίδια ακριβώς γεύση.

Να υπενθυμίσουμε ότι  o  Αντώνης Δημοβασίλης  είναι ο φιναλίστ που προέκυψε από τον τελικό διαγωνισμό στην Σύρο στις 22 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσία της Πρέσβειρας της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 2019 Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Νίκου Χριστοφόρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί ημιτελικοί διαγωνισμοί σε Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο στους οποίους συμμετείχαν πολύ αξιόλογοι νέοι σεφ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι που η νέα γενιά του Νοτίου Αιγαίου συνεχώς αποδεικνύει πως στοχεύει ψηλά. Στη ζωή είναι σημαντικό να θέτουμε στόχους και να τους υπηρετούμε, εργαζόμενοι σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλω να συγχαρώ τον Αντώνη Δημοβασίλη που εκπροσώπησε επάξια τα νησιά μας και διακρίθηκε μέσα στην πρώτη τριάδα, ανάμεσα σε ταλαντούχους εκπροσώπους των έτερων γαστρονομικών περιφερειών της Ευρώπης. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να προβάλει τα νησιά μας ως παγκόσμιους τουριστικού προορισμούς και μέσα από τον γαστρονομικό της πλούτο και σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζεται δίπλα της ανθρώπους με αγάπη για τη δουλειά τους όπως ο Αντώνης Δημοβασίλης.»

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά  πλεονεκτήματα των νησιών μας και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσωπούν στο European Young Chef Award, διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός το 2019, χρονιά που υπηρετεί και τον Τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης  να διεξαχθεί στο Νότιο Αιγαίο.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς