Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤουρισμόςΠΝΑΙ: Μέχρι την Ιορδανία, έφτασε η .... χάρη της Περιφέρειας

ΠΝΑΙ: Μέχρι την Ιορδανία, έφτασε η …. χάρη της Περιφέρειας

|

Το Νότιο Αιγαίο τιμώμενη Περιφέρεια στο 1ο Greek Tourism Workshop, της Ιορδανίας – Εξαιρετικές οι προοπτικές που διαγράφονται για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, λόγω της εγγύτητας του Amman  με τη Ρόδο – Τι δηλώνει η Μαριέτα Παπαβασιλείου 

Με τιμώμενη Περιφέρεια  το Νότιο Αιγαίο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, το 1ο Greek Tourism Workshop, στο Amman της Ιορδανίας, που στόχο έχει την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας στις αγορές τουρισμού πολυτελείας.

Στο workshop που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ,  παραβρέθηκαν ο Issa Gammoh, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού της Ιορδανίας, o Abed  Razza Arabiat, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας ( Jordan Tourism Board), ο Muhammad Samih, Πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ιορδανίας  και ο Awni Kawar, Πρόεδρος της Ένωσης των tour operators της χώρας.

Από ελληνικής πλευράς, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος  Τσέγας και η επιτετραμμένη πρέσβης της Ελλάδας  στην Ιορδανία. Πάνω από εκατό πράκτορες και οι ειδικοί του τουρισμού συμμετείχαν στο workshop, δείχνοντας ειδικότερο ενδιαφέρον για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου,  που αποτελούν το εγγύτερο ευρωπαϊκό έδαφος στην Ιορδανία,  με την Ρόδο σε απευθείας πτήση να απέχει μόνο μιάμιση ώρα.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Greek Tourism Workshop , έγινε παρουσίαση του Νοτίου Αιγαίου  και των επιμέρους τουριστικών προορισμών του σε ένα επιλεγμένο κοινό τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και μέσων μαζικής ενημέρωσης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν  Business to Business επαφές τουριστικών επιχειρήσεων με τους τοπικούς Tour Operators και τουριστικούς πράκτορες.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στο Greek Tourism Workshop της Ιορδανίας, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μαριέτας Παπαβασιλείου, η οποία δήλωσε τα εξής: «Η Ιορδανία αποτελεί μία σημαντική τουριστική αγορά που παρουσιάζει  εξαιρετικές προοπτικές. Συνεχίζοντας να ανοίγουμε νέους ορίζοντες για το τουριστικό προϊόν των νησιών μας, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη συγκεκριμένη αγορά και γενικότερα στις αγορές της Ασίας. Αυτή η προσπάθεια είναι διαρκής και στοχευμένη ώστε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες που υπάρχουν. Η μεγάλη αγάπη των Ιορδανών για τη Ρόδο, που ήταν παλαιότερα από τους βασικούς επισκέπτες του νησιού, αποτελεί εγγύηση για τη θετική έκβαση των ενεργειών μας».

Το Greek Tourism Workshop πραγματοποιείται φέτος για 5η συνεχή χρονιά. Σημειώνεται ότι η επιλογή της Ιορδανίας έγινε με γνώμονα, αφενός την ιδιαίτερη δυναμική και το ενδιαφέρον αυτών των αγορών για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, αφετέρου την επιθυμία σημαντικού αριθμού ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν στην τουριστική αγορά της χώρας, δεδομένης της ραγδαίας ανόδου της αραβικής τουριστικής αγοράς και τις προοπτικές της.

Η Ιορδανία είναι μια πολλά υποσχόμενη τουριστική αγορά για την Ελλάδα. Πριν από 30  περίπου χρόνια,  αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες αγορές του αραβικού κόσμου για τη χώρα μας. Πριν την επιβολή της βίζας Σένγκεν υπήρχαν και πτήσεις τσάρτερ προς την Ελλάδα με προορισμό τη Ρόδο, ενώ ταξίδευε όλο το χρόνο ικανός αριθμός Ιορδανών και προς την Αθήνα. Ακτινογραφώντας τους Ιορδανούς τουρίστες σημειώνεται  ότι διαθέτουν μια κρίσιμη μάζα της τάξης των 200.000-300.000 ταξιδιωτών που επισκέπτεται πολλές φορές το χρόνο την Ευρώπη, την Αίγυπτο και την Τουρκία, ενώ η εγγύτητα με την Ελλάδα και ειδικότερα με τη Ρόδο, διανοίγει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης. Πρόκειται για τουρίστες που δαπανούν στις διακοπές τους, αρέσκονται στο shopping και στη διασκέδαση, ενώ έχουν ιδιαίτερη αγάπη για την πολυτέλεια και τον πολιτισμό, ιδιαίτερα η νέα γενιά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η  αγορά της Ιορδανίας έχει ωριμάσει αφού για πολλές δεκαετίες η χώρα μας δεν έχει προσεγγίσει την εν λόγω αγορά.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

45 βαθμοί στη σκιά: Ο καύσωνας «ψήνει» τη Δυτική Ελλάδα – Ασφυκτική η κατάσταση και στην Αττική (πίνακας)

Από τη Σκάλα Μεσσηνίας έως την Αμφιλοχία, οι θερμοκρασίες σπάνε τα όρια – 24 σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 42°C, σύμφωνα με το meteo.gr – Πού λειτουργεί το μελτέμι ως «καταβάτης»

Εθνική μάχη με τις φλόγες: Σπίτια καίγονται, χωριά εκκενώνονται σε 6 περιοχές της Ελλάδας

Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Κύθηρα, Θεσσαλονίκη και τώρα και η Ήπειρος βρίσκονται στο έλεος της φωτιάς – Εικόνες απόλυτης καταστροφής, αγώνας επιβίωσης από πολίτες και Πυροσβεστική

Η Δονούσα και ο θησαυρός της: Η παραλία Κέδρος στις κορυφαίες παγκοσμίως

Ο Κέδρος της Δονούσας γοητεύει παγκόσμια, κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στις ωραιότερες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με το Forbes — ένας τόπος φυσικής μαγείας, ιστορίας και απόλυτης ηρεμίας.

Σ.Α.Ε.Κ. Νάξου στο Φιλώτι: Γεφυρώνοντας το σχολείο με την αγορά εργασίας

Ανώτερη Επαγγελματική Κατάρτιση στον τόπο μας με ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Νάξου – Μια μοναδική ευκαιρία για νέους και νέες

Αμοργός – Γιορτή Ψημένης Ρακής: Μια νύχτα γεμάτη παράδοση, χορό και αρώματα του νησιού!

Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 στα Κατάπολα η Αμοργός στήνει ένα γλέντι που μυρίζει ψημένη, ακούγεται σαν βιολί και χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η Νάξος έγινε ξανά πανεπιστημιακή πολιτεία, oλοκληρώθηκε το 22ο Θερινό Σχολείο «Μανώλης Μαρμαράς»

Για 22η συνεχή χρονιά, φοιτητές και επιστήμονες συνάντησαν τη γεωγραφία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου Νάξου – Φέτος με αφορμή τα 30 χρόνια του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Νίσυρος – Μήλος – Κίμωλος ενωμένες: Κατηγορηματικό “όχι” στη γεωθερμία υψηλής ενθαλπίας

Με ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, οι νησιωτικές κοινωνίες απαιτούν την εξαίρεση από κάθε σχεδιασμό εξόρυξης λιθίου, επικαλούμενες σοβαρούς κινδύνους για περιβάλλον, τουρισμό και δημόσια υγεία.

Διπλή θαλάσσια εμπειρία για παιδιά από το Naxos Water Sports με κολύμβηση & ιστιοπλοΐα!

Από 28 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου, μικροί Ναξιώτες και επισκέπτες μαθαίνουν τα μυστικά της θάλασσας μέσα από δημιουργικά καλοκαιρινά προγράμματα.

Lennart Neubauer: Η μάχη στη Fuerteventura, ο τραυματισμός και η υπόσχεση επιστροφής

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής από τη Νάξο πάλεψε με πόνο, έγραψε την υψηλότερη βαθμολογία του event και αποχαιρέτησε την Καναρία με ένα μεγάλο “θα επιστρέψω”.

«Ζωολογικός Ήχος»: Παιδιά, τραγούδια και φαντασία στον Πύργο Μπαζαίου με τον Γιώργη Χριστοδούλου

Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους με τα ωραιότερα παιδικά τραγούδια για ζώα στην ελληνική γλώσσα, έρχεται την Τετάρτη 30 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Νάξου.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.