Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΑμερική: Εφτασαν αισίως τις 307 μαζικές δολοφονίες μόνο το 2018

Αμερική: Εφτασαν αισίως τις 307 μαζικές δολοφονίες μόνο το 2018

|

Τυφλή, άλογη βία με θύματα φοιτητές που διασκέδαζαν υπό τους ήχους της κάντρι. Για μία ακόμη φορά – την 307η για φέτος – η Αμερική έρχεται αντιμέτωπη με μια μαζική δολοφονία…. Ο τελευταίος απολογισμός; Μία ντουζίνα νεκροί από το χέρι πεζοναύτη 

Επτά μήνες στον πόλεμο του Αφγανιστάν το 2010. Η εμπειρία αυτή ήταν αρκετή για να σημαδέψει για πάντα τη ζωή του 28χρονου δράστη και αυτόχειρα, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης σκόρπισε τον θάνατο σε φοιτητικό μπαρ στο ήσυχο Θάουζεντ Οουκς της Καλιφόρνιας. Δώδεκα νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες του πρώην πεζοναύτη Ιαν Ντέιβιντ Λονγκ, ο οποίος εν συνεχεία αυτοκτόνησε.

Εντεκα από τους νεκρούς ήταν εργαζόμενοι και πελάτες του μπαρ, που φιλοξενούσε βραδιά φοιτητών με μουσική κάντρι, ενώ ο δωδέκατος ήταν ο πρώτος αστυνομικός που έφθασε στον τόπο του φονικού. To αιματοβαμμένο Borderline Bar & Grill, οι πελάτες του οποίου πετούσαν απεγνωσμένα καρέκλες στα παράθυρα για να τα σπάσουν και να πηδήξουν έξω, γράφτηκε στον τραγικό κατάλογο των 307 μαζικών δολοφονιών που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής φέτος στις ΗΠΑ. Ως μαζικές δολοφονίες περιγράφονται οι δολοφονίες τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων στο ίδιο σημείο, ενώ τα περιστατικά αυτά είναι ένα μικρό μέρος των δεκάδων χιλιάδων θανάτων τον χρόνο από πυροβόλα όπλα στη χώρα.

Ο Λονγκ είχε λευκό ποινικό μητρώο στις ΗΠΑ, αν και η θητεία του ως χειριστής πυροβόλου στην αμερικανική δύναμη στο Αφγανιστάν και τα πολυάριθμα παράσημα και διακρίσεις που απέσπασε παραπέμπουν μάλλον σε φρικτές εμπειρίες πολέμου. «Πιθανό μετατραυματικό στρες» ήταν η εξήγηση που έδωσαν για τη συμπεριφορά του και οι αστυνομικοί που εκλήθησαν πριν από λίγους μήνες στο σπίτι του από 70χρονο γείτονα ο οποίος άκουγε φωνές και δυνατούς χτύπους. Ψυχολόγος που τον εξέτασε, εν συνεχεία έκρινε ότι η περίπτωσή του δεν έχριζε περαιτέρω διερεύνησης. Βετεράνοι των πολέμων εμπλέκονται σε περιστατικά ενδοοικογενειακής και άλλης βίας σε δυσανάλογα μεγάλη συχνότητα.

Δεν είναι σαφές πώς περνούσε ο Λονγκ τον χρόνο του αφότου έληξε η πενταετής θητεία του στους πεζοναύτες, το 2013, πέρα από το να ζει με τη μητέρα του στο σπίτι τους στην ευχάριστη περιοχή Νιούμπερι, που απέχει περίπου 6 χιλιόμετρα από το μοιραίο μπαρ. «Δεν έχουμε προσδιορίσει κίνητρο. Προφανώς είχε ζητήματα στο κεφάλι του που τον οδήγησαν να κάνει κάτι τέτοιο», είπε ο σερίφης της κομητείας Βεντούρα Τζοφ Ντιν.

Με πληροφορίες (και φωτο) από την “Καθημερινή” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

20 χρόνια μνήμης για τον Μανώλη Μάκαρη – Το Φιλώτι τιμά, θυμάται και ανανεώνει την υπόσχεση

Ανακαινισμένα αποδυτήρια, συγκίνηση και ένας φιλικός αγώνας που εδώ και δύο δεκαετίες κρατά ζωντανή τη μνήμη του Εμμανουήλ Μάκαρη.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ καλεί τον κόσμο να «πάρει θέση» – Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας 2025-26

Η ομάδα της Νάξου ξεκινά το νέο της ταξίδι στη National League 2 και καλεί τους φιλάθλους να γίνουν ο «13ος παίκτης» μέσω της στήριξης με κάρτα διαρκείας.

Έκτακτη ενημέρωση για την ύδρευση στα Κουφονήσια – Εκτός λειτουργίας η μία Μονάδα Αφαλάτωσης

Πρόβλημα επάρκειας νερού το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Αυγούστου – Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης.

Αποκατάσταση του Ιερού Μονυδρίου Αγίων Τεσσαράκοντα στο Γλινάδο Νάξου

Με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ολοκληρώθηκε η στερέωση, ανακατασκευή και αποκατάσταση του ιστορικού μοναστηριακού συγκροτήματος – Τα θυρανοίξια στις 9 Αυγούστου από τον Μητροπολίτη Καλλίνικο.

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2025: Μαγικές μουσικές βραδιές σε Μύκονο, Σίφνο και Νάξο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων διοργανώνει τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις στις 9 Αυγούστου, με το φως της πανσελήνου να αγκαλιάζει αρχαιολογικούς χώρους και σκηνές.

Η Νάξος στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού – Παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση από τον Σύλλογο Μονιατών «Η Τέχνη»

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, στον Άγιο Δημήτριο, μια αρχαιολογική βραδιά αφιερωμένη στον ρόλο της Νάξου στην προϊστορία της Ελλάδας.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

“HELLENIC HIGHSPEED” – Αμοργός: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, πότε σταματάει για αντικατάσταση καταπέλτη

Το ταχύπλοο συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του έως τις 5 Αυγούστου – Πώς εξελίχθηκε το περιστατικό και πότε προγραμματίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Την Τρίτη 5 Αυγούστου το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Σταμ. Βαλληνδρά

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου, στη Χώρα Νάξου, στις 14:00