Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΣίφνος: Συλλήψεις και εξάρθρωση κυκλώματος μεταφοράς μεταναστών από Τουρκία

Σίφνος: Συλλήψεις και εξάρθρωση κυκλώματος μεταφοράς μεταναστών από Τουρκία

|

Εξαρθρώθηκε, από τον Αστυνομικό Σταθμό Σίφνου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου, εγκληματική ομάδα (τέσσερα μέλη, όλοι αλλοδαποί) που ενέχεται σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Θα ακούν Σίφνο οι διακινητές μεταναστών και θα …τρέχουν μακριά. Όχι, γιατί υπάρχουν τεράστια μέτρα ασφαλείας, αλλά γιατί πολύ απλά, μία φορά έδωσαν το παρών στο νησί των Δυτικών Κυκλάδων και .. .συνελήφθησαν. Και ξέρετε; Μπορεί της φυλακής τα σύνορα να είναι για τους λεβέντες, αλλά κανείς δεν θέλει να είναι … ένοικος.

Την προηγούμενη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου εντοπίστηκε ανοιχτά της Σίφνου, στη περιοχή Γυαλούδια, ιστιοφόρο που μετέφερε 53 μετανάστες. Μεταφέρθηκε για ταυτοποίηση στις Καμάρες και εκεί είχαμε εκπλήξεις. Πενήντα τρεις άνδρες και ένα παιδί ο απολογισμός κι ανάμεσά τους και οι διακινητές…

Αρχικά η μεταφορά στη Λέρο μέσω Μήλου – Σύρου και τώρα έχουμε τις εξελίξεις καθότι συνελήφθησαν χθες το απόγευμα (Τρίτη 23 Οκτωβρίου) οι φερόμενοι  ως διακινητές των μεταναστών που αποβιβάστηκαν την προηγούμενη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στην Σίφνο. Και πλέον οδεύουν προς τη Σύρο και τον Εισαγγελέα.

Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων; “Εξαρθρώθηκε, από τον Αστυνομικό Σταθμό Σίφνου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου, εγκληματική ομάδα που ενέχεται σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Συνελήφθησαν χθες (23 Οκτωβρίου 2018) το βράδυ στη Σίφνο, τέσσερις αλλοδαποί, μελή του κυκλώματος, ηλικίας 25, 25, 30 και 38 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με τον Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, υπόθαλψη εγκληματία και απείθεια.

Όπως διακριβώθηκε από τη σκιαγράφηση της εγκληματικής τους δράσης, οι κατηγορούμενοι είχαν ενταχθεί σε κύκλωμα και με συγκεκριμένους ρόλους (διακινητή-μεταφορέα-υποστηρικτή), υπό την καθοδήγηση αρχηγικού μέλους, προέβαιναν σε παράνομη μεταφορά και είσοδο στην ελληνική επικράτεια υπηκόων τρίτων χωρών, με πλωτά σκάφη μέσω θαλάσσιων οδών, τους οποίους παραλάμβαναν από τα τουρκικά παράλια.

Οι δράστες, εντοπίστηκαν μετά από στοχευμένους ελέγχους στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης αλλοδαπών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

– Ενα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

– επτά (7) κινητά τηλέφωνα

– Επτακόσια (700) ευρώ

– Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σοβαρά τραυματισμένος σε τροχαίο στη Μύκονο ο CEO της Volt, Tom Greenwood

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από ατύχημα με «γουρούνα» στο νησί

Καθολική Εκκλησία Σύρου: Κακουργηματικές διώξεις για σκάνδαλο υπεξαίρεσης 3 εκατ. ευρώ

Δέκα μήνες μετά τις αποκαλύψεις για μεταφορές χρημάτων σε Πατρινό επιχειρηματία, δύο κληρικοί και έξι ιδιώτες στο «κάδρο» – Σεπτέμβριο οι απολογίες.

Αμοργός: Οι ψαράδες πρωτοστατούν στην προστασία του Αιγαίου

Μια μοναδική για την Ελλάδα πρωτοβουλία «από τα κάτω προς τα πάνω» γίνεται νόμος: Το «Αμοργόραμα» θεσπίζει πενταετή απαγόρευση αλιείας και δίνει ελπίδα για την ανάκαμψη των θαλάσσιων πληθυσμών.

Ο Γιάννης Σιδηροηλίας στη Μύκονο – Ενίσχυση στο ρόστερ ενόψει Stoiximan GBL

Ο 23χρονος γκαρντ-φόργουορντ εντάσσεται στο δυναμικό της Μυκόνου για τη σεζόν 2025/26, ενισχύοντας την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου στην ιστορική της πρώτη παρουσία στη Stoiximan Basket League.

Από το Φιλώτι στον Ατρόμητο: Ο Μανώλης Μουστάκης κάνει το μεγάλο βήμα

Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΑΜΣ Φιλωτίου και των Μικτών Κυκλάδων μεταγράφηκε στον Ατρόμητο Αθηνών και εντάσσεται στην ομάδα Κ16 της Super League.

Σύρος: «Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους» έρχονται στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες της κλωστοϋφαντουργίας της Σύρου και στη συλλογική μνήμη του νησιού, την Κυριακή 31 Αυγούστου 2025.

29 λεπτά χωρίς ανάσα, ο Vitomir Maričić έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες (video)

Ο Κροάτης δύτης άντεξε 29 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα χωρίς να αναπνεύσει, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο όριο αντοχής.

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Κέας – Προσβάσιμες παραλίες για άτομα με αναπηρία

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού το έργο για την προσβασιμότητα στις παραλίες της Κέας, με ράμπες, διαδρόμους, αποδυτήρια και συστήματα εισόδου στη θάλασσα για ΑμεΑ.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα συνεργασία με τον προπονητή Γιάννη Κουκή στις ακαδημίες

Με εμπειρία άνω των 30 ετών στην εκπαίδευση και την προπονητική, ο Γιάννης Κουκής ενισχύει το τεχνικό επιτελείο του Πανναξιακού, αναλαμβάνοντας ρόλο στις ακαδημίες του συλλόγου.

Πωλείται σχεδόν καινούρια βάρκα στο Καστράκι

Με βάση την σχετική αγγελία, το σκάφος διαθέτει καμπίνα με πολλά αξεσουάρ. Εχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα (4.95 μ,.) και είναι αφορολόγητη.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.