Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαEuropean Young Chef Award 2018: Νικητής ο Μυκωνιάτης Chef Αντώνης Δημοβασίλης

European Young Chef Award 2018: Νικητής ο Μυκωνιάτης Chef Αντώνης Δημοβασίλης

|

Ο  25 χρονος chef Αντώνης Δημοβασίλης από την Μύκονο θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2018, τον Νοέμβριο, στην Ιρλανδία – Εξασφάλισε  το «πρώτο βραβείο» συμμετέχοντας με το πιάτο του “Αρχέγονον”

Ιρλανδία ερχόμαστε… Εχουμε νικητή… Ο λόγος για τον chef Αντώνη Δημοβασίλη από τη Μύκονο, ο οποίος αναδείχθηκε στον τελικό  της Σύρου  για το European Young Chef Award 2018. Ο νεαρός σεφ εργάζεται στο SantAnna Luxury Beach Club Restaurant στη Μύκονο.

Ο τελικός του διαγωνισμού της Περιφέρειας για την ανάδειξη του καλύτερου νεαρού σεφ που θα εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο στον Ευρωπαϊκό υποψηφίου European Young Chef 2018 , που θα διεξαχθεί 25 – 26 Νοεμβρίου 2018 στο Galway, στην Ιρλανδία , πραγματοποιήθηκε στη Σύρο με πολύ μεγάλη επιτυχία.  Ο νικητής του διαγωνισμού  Αντώνης Δημοβασίλης  έκλεψε τις εντυπώσεις με τις γαστρονομικές του ικανότητες με  το πιάτο του  «Αρχέγονον» (Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς)   

Στον τελικό, στην Κριτική Επιτροπή συμμετείχαν  η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου , ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου  και οι σεφ  Ιωάννα Σταμούλου , Κώστας Μπουγιουρης , Νίκος Κουκιάσας  και Δημήτρης Πλυτάς 

Οι διαγωνιζόμενοι στον τελικό της Σύρου που αναδείχθηκαν από τους προκριματικούς διαγωνισμούς σε τέσσερα νησιά της Περιφέρειας ήταν οι:  Αδαμίδης Βασίλης από τη Ρόδο,  Φλάσκος Ηλίας από την Κω, Χρήστος Παπαθανασίου  από τη Νάξο και  Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο

Τα πιάτα του τελικού με τη σειρά παρουσίασης ήταν:

Ρόδος: Γιαπράκι με κολοχτύπα

Νάξος: Μπαρμπούνι σοτέ με σπαγγέτι λαχανικών και σάλτσα saffron

Μύκονος: Σφυρίδα  με πουρέ τοπιναμπούρ  και σούπα κακκαβιάς

Κως :  Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ σε όλα τα επίπεδα,  ξεπέρασαν  κάθε προσδοκία , αφού ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και τα ντόπια προϊόντα των νησιών μας θα ταξιδέψουν για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό για να “μαγέψουν” με τη γεύση και την ποιότητά τους,  τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι   Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά  πλεονεκτήματα των νησιών μας και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσώπησαν στο European Young Chef Award, διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός το 2019 να διεξαχθεί στο Νότιο Αιγαίο.

Για τον διαγωνισμό  ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας  Ζαννετίδης  δήλωσε:

 « Ολοκληρώθηκε και φέτος η διαδικασία της ανάδειξης του σεφ που θα μας εκπροσωπήσει στο Galway στην Ιρλανδία. Είναι μια διαδικασία την οποία η περιφερειακή αρχή έχει κάνει πλέον θεσμό, με σκοπό όχι μόνο να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο των νησιών μας, αλλά παράλληλα και  τα νέα ταλέντα  που μέσω του διαγωνισμού, έχουν την ευκαιρία να διακριθούν διεθνώς και να γίνουν οι κορυφαίοι  σεφ οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές  της γαστρονομίας των νησιών μας και των τοπικών  προϊόντων. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια, σε κάθε τομέα που για το Νότιο Αιγαίο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα»

Ο  πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων,  Νίκος Χριστοφόρου, δήλωσε:

«Το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι πολύ υψηλό. Οι νέοι σεφ χουν μάθει  να πειραματίζονται και να δημιουργούν με τα τοπικά προϊόντα και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον του τόπου και της τοπικής παραγωγής. Η εμπνευσμένη γαστρονομική πρόταση που υποβάλλεται από κάθε υποψήφιο είναι μια σύγχρονη παραλλαγή παραδοσιακού πιάτου με τοπικά προϊόντα».

Υπενθυμίζεται ότι  είναι ο τρίτος διαγωνισμός που οργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ανάδειξη του νέου σεφ που θα την εκπροσωπήσει στον διεθνή διαγωνισμό European Young Chef Award.

Δελτίο Ενημέρωσης 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πένυ Ρόγκα: Ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο και σημειώνει “Η μάχη μόλις ξεκίνησε”

Η λίμπερο του Παναθηναϊκού, Πέννυ Ρόγκα, γνωστοποίησε ότι έχει καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπεία

Πάσχα χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές στη νησιωτική χώρα

Παρά τα όποια κίνητρα που ανακοινώνονται τα νησιά στην Ελλάδα δεν έχουν επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό - Τι φταίει;

Εκτακτο – Κυριακή Πάσχα: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου

Νάξος – Μεγάλη Πέμπτη: Η Κωμιακίτισσα θα κάνει το βάψιμο των αυγών με ρίζες από το Καψάλι

Μικρές ιστορίες από την Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής

Νάξος – Κόρωνος: Τα πασχαλινά έθιμα της «ρουκάνας» και της μεταφοράς των εικόνων

Μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ μεταφέρθηκαν σε όλη την Ελλάδα τα έθιμα της Κορώνου

Νάξος – Μέλανες: Αγία Παρασκευή και οι “Περιφάνες” κάνουν την εμφάνισή τους (video)

Παραδοσιακό δρώμενο «περιφάνες» στις Μέλανες. Μεγάλη Παρασκευή 2 Μαϊου 2024, μετά τον εσπερινό. Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων. Πολιτιστικός Σύλλογος Κοινότητας Μελάνων Νάξου «Κούρος ο Έλληνας»

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

Play Offs: Ε όχι έτσι, να αποκλειστείς από τον τελικό Πανναξιακέ (!!!)

Απίστευτη εξέλιξη στον σημερινό αγώνα με τον Ηλυσιακό... Δέχτηκε σερί 12 -1 στις τελευταίες φάσεις και έχασε 67-65... Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά τα πλέι οφ η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Πάσχα: ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση στη παράδοση της Νάξου

ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση με το Πάσχα στη παράδοση της Νάξου

Πάσχα – Ταξίδι: Στη Νάξο η πληρότητα εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 90%

Που θα τα ταξιδέψουν για το Πάσχα οι Ελληνες; Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση - Τα νησιά και πάλι κέρδισαν τις υπηρωτικές περιοχές

Νάξος: Πρωτομαγιά στη Δημοτική Επιτροπή η …μάχη για την αύξηση των δημοτικών τελών

Συνεδρίαση την Πρωτομαγιά της Δημοτικής Επιτροπής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Βασικό θέμα; Η αύξηση στα δημοτικά τέλη