Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΑπίστευτο... Φινλανδός διαιτητής στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Απίστευτο… Φινλανδός διαιτητής στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

|

Ο Φινλανδός Γκεστράνιους – ο καλύτερος διαιτητής στη χώρα του αλλά επιπέδου Europa League – θα  σφυρίξει το πρώτο ελληνικό ντέρμπι της χρονιάς (ΠΑΟΚ – ΑΕΚ) – Αντίθετα, ο καλύτερος Ελληνας διιαιτητής (Σιδηρόπουλος) που μπορεί να παίξει Champions League τιμωρείται για πέναλτι που δεν έδωσε στον αγώνα Ξάνθη – Παναθηναϊκός 

Της Ελλάδας τα παράδοξα…. Ο Σιδηρόπουλος μπορεί να παίζει Μπαρτσελόνα και να είναι καλός σε επίπεδο Champions League αλλά στην Ελλάδα; Τιμωρία.. Και ένας άγνωστος Φινλανδός που δεν περνάει ούτε έξω από την κορυφαία Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική  διοργάνωση, κρίνεται κατάλληλος για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ… Και για να τα κάνουμε λιανά… Η ΚΕΔ όπως αναμένονταν προχώρησε στον ορισμό αλλοδαπών διαιτητών στο πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, κάνοντας το «δεύτερο βήμα» έπειτα από τον ορισμό του Ισπανού Μπορμπαλάν στον περυσινό τελικό Κυπέλλου μεταξύ των ίδιων ομάδων.

Αυτή τη φορά ο εκλεκτός του Βίτορ Μέλο Περέιρα είναι ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους, ο οποίος θεωρείται η κορυφαία σφυρίχτρα στη χώρα του, όμως στην UEFA ανήκει ιεραρχικά στη δεύτερη κατηγορία και μέχρι στιγμής ορίζεται σε αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ.

Υπενθυμίζεται πως ο ορισμός ξένων διαιτητών έχει πλέον περάσει και στον κανονισμό διαιτησίας, επομένως όποτε η ΚΕΔ κρίνει σκόπιμο μπορεί να τους ορίζει κάτι που φέτος αναμένεται να γίνει αρκετές φορές. Ο 40χρονος Γκεστράνιους στο παρελθόν έχει σφυρίξει στην Ευρώπη τόσο την ΑΕΚ (στο 2-2 με τη Ριέκα) όσο και τον ΠΑΟΚ (στο 1-0 επί της Ντόρτμουντ στη Γερμανία και στο 6-1 επί της Ντιναμό Μινσκ). Οι βοηθοί του Γκεστράνιους θα είναι οι συμπατριώτες του Μίκο Αλακάρε και Ρίκου Βιχρεαβουόρι. Τέταρτος ορίστηκε ο Τζήλος, ενώ παρατηρητής θα είναι το μέλος της ΚΕΔ, Χουάν Αντόνιο Μάριν.

Στις εξέδρες της Τούμπας αναμένεται να δώσουν το «παρών» τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βίτορ Περέιρα όσο και ο επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει διορίσει η FIFA στην ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ.

Στους υπόλοιπους αγώνες της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ορίστηκαν οι ακόλουθοι διαιτητές: Αστέρας – Απόλλων: Σέζος, Ξάνθη – ΟΦΗ: Παπαπέτρου, Πανιώνιος – Ολυμπιακός: Σκουλάς, ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης: Γρατσάνης, ΠΑΟ – Λεβαδειακός: Τζοβάρας, Παναιτωλικός – Λαμία: Μανούχος, Ατρόμητος – ΑΕΛ: Βρέσκας.

Από τους ορισμούς προκύπτει ότι οι τρεις διαιτητές που με ανακοίνωσή της η ΚΕΔ έθεσε εκτός ορισμών λόγω κακής απόδοσης στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι οι Κουτσιαύτης (ΠΑΟΚ – Αστέρας), Σιδηρόπουλος (Ξάνθη – ΠΑΟ) και Παπαδόπουλος (Αστέρας – ΑΕΚ).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καθολική Εκκλησία: Το πρώτο παγκάρι με POS είναι γεγονός στην Αθήνα (video)

Το ζήτησαν οι τουρίστες, το έκανε πράξη η Εκκλησία - Σε ποιο ναό τοποθετήθηκε (video)

Νάξος – Λαϊκή Συσπείρωση: Αντιδράσεις για το ΠΔ 129/2025, “Απαξιώνουν τις μικροϊδιοκτησίες στους οικισμούς”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου καταγγέλλει ότι με το νέο Προεδρικό Διάταγμα χιλιάδες ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων χάνουν το δικαίωμα δόμησης, οδηγώντας σε συγκέντρωση γης στα χέρια λίγων

Ακίνητα: Εως το 2026 η έκπτωση φόρου για τις δαπάνες ανακαίνισης

Το μπόνους σε ιδιοκτήτες είναι 3.200 ευρώ τον χρόνο για διάστημα πέντε ετών

Ακτοπλόοι: Μειώστε τον ΦΠΑ και φτιάξτε επιτέλους λιμάνια

Ακτοπλόοι: Σταθερά εισιτήρια παρά την πίεση – Ζητούν μείωση ΦΠΑ και λύσεις για λιμάνια και στόλο

Αμοργός – Πρωτομαγιά στα Θολάρια: Το χωριό που γίνεται σαλόνι… και “εξαφανίζει” πόρτες

Μια Πρωτομαγιά γεμάτη λουλούδια, γέλια, φαγητό και ένα παράξενο νυχτερινό έθιμο στα σοκάκια της Αμοργού: καρέκλες, τραπέζια και… εξώπορτες αλλάζουν θέση κάτω απ’ το φως του φεγγαριού.

Μύκονος: Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης στο παλαιό λιμάνι

Αναβαθμίζεται ο χώρος του παλαιού λιμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση επιβατών κρουαζιέρας – Έκκληση για προσοχή στην κυκλοφορία πεζών και ΑμεΑ.

Φίλ. Φόρτωμας: Φέρνει στη Βουλή το ζήτημα οριοθέτησης των οικισμών των Κυκλάδων

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το ζήτημα οριοθέτησης των οικισμών των Κυκλάδων

Νέο Ψηφιακό Εργαλείο Καρδιολογικής Υποστήριξης για τα Νησιά: Υπογραφή Σύμβασης στη Χάλκη

Η εφαρμογή eCARDIO τίθεται στη διάθεση γιατρών σε απομακρυσμένες νησιωτικές δομές, αναβαθμίζοντας την αντιμετώπιση επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών – με αφετηρία τη Χάλκη και τιμή στον Δημήτρη Κρεμαστινό.

Πρόταση Ημέρας: Σκιουφιχτά με δίκταμο, λουίζα και ελαιόλαδο

Ανοιξη και οι μακαρανόδες έχουν την τιμητική τους.. Απλές γρήγορες και ιδιαίτερα εύγευστες δημιουργούν ένα ποταμό γεύσεων στον ουρανίσκο

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – Φυτεύει το Μέλλον: Συμμετοχή στη Διεθνή Πρωτοβουλία “75UN–75 Trees”

Με δενδροφυτεύσεις και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ο Δήμος ενώνει τις δυνάμεις του με το ΕΚΠΑ, την τοπική κοινωνία και την παγκόσμια προσπάθεια για έναν πιο πράσινο πλανήτη.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – Μέλανες: Πρωτομαγιά με παραδοσιακό γλέντι

Την Πέμπτη 1η Μαΐου 2025, η Νάξος γιορτάζει την άνοιξη με μουσική, χορό και γεύσεις στη σκιά του αρχαίου Κούρου.

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων