Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΝάξος: Το "ευχαριστώ" του Στέφανου Τσάφου σε όσους στάθηκαν δίπλα του στη...

Νάξος: Το “ευχαριστώ” του Στέφανου Τσάφου σε όσους στάθηκαν δίπλα του στη μάχη που δίνει

|

Η ευχαριστήρια ανοιχτή επιστολή του Στέφανου Τσάφου όπου επιθυμεί από καρδιάς να ευχαριστήσει όσους στάθηκαν στο πλευρό του μετά το ατύχημα της 8ης Ιουλίου και όπως σημειώνει ανάμεσα στα άλλα “όμως ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ το Θεό, που με τις πρεσβείες του Αγίου Προκοπίου που γιόρταζε εκείνη την ημέρα, ήταν θέλημά Του να παραταθεί η επίγεια ζωή μου” 

Οσοι έχουν τη τύχη και τη τιμή να γνωρίζουν το Στέφανο Τσάφο ξέρουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που αγαπάει τη ζωή… Χορεύει, διασκεδάζει, απολαμβάνει κάθε στιγμή με χαμόγελο.. Λόγω της εργασίας του είναι άνθρωπος που επικοινωνεί και είναι πάντα πρόσχαρος έστω κι εάν σπάνια τον βλέπει κανείς να χαμογελάει. Εκτός κι όταν χορεύει με το σύλλογο των Φιλωτιτών Νάξου… Η όταν κερδίζει το Φιλώτι στο ποδόσφαιρο ή το βόλεϊ… Το Φιλώτι είναι άλλωστε στη καρδιά του… Στις αρχές Ιουλίου και δη του Αγίου Προκοπίου (8 Ιουλίου) είχε ένα τρομερό ατύχημα στην στροφή του Μανωλά, λίγο έξω από τη Νάξο. Από τότε δίνει μάχη για να μπορέσει να επιστρέψει δυναμικά στην ενεργό δράση… Και σχεδόν εβδομήντα ημέρες μετά εκείνη την ημέρα που  δεν θα την ξεχάσει, προχώρησε σε αποστολή ευχαριστήριας επιστολής προς όλους όσους τον βοήθησαν και στάθηκαν στο πλευρό του… Με τίτλο « Ζω από θαύμα και το οφείλω στο Θεό και σε εσάς» προχωρεί σε απαρίθμηση των ανθρώπων που βρέθηκαν δίπλα σ’ αυτόν και την οικογένειά του… Και τους ευχαριστεί… Εμείς; Απλά περιμένουμε να τον δούμε δυνατό, όρθιο να έχει το πρώτο λόγο στους χορούς, στις δράσεις του Φιλωτίου και του Συλλόγου και βέβαια στο πλευρό της οικογένειάς του, έστω κι εάν χαμογελάει σπάνια…

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Μετά την περιπέτεια της υγείας μου, από το ατύχημα που είχα στη Χώρα της Νάξου στις 8 Ιουλίου 2018,από το οποίο παρολίγον θα έχανα τη ζωή μου, επιθυμώ από καρδιάς να ευχαριστήσω όσους αφανείς- πλην πολύτιμους Ήρωες-  συνετέλεσαν ώστε αυτή τη στιγμή να μπορώ να γράφω αυτή την επιστολή.

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ: Στο πλήρωμα του ασθενοφόρου που με μετέφερε από το σημείο του ατυχήματος, στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου, στον κύριο Ραπτάκη και στο νοσηλευτικό προσωπικό που εφημέρευε εκείνο το μεσημέρι . Ακόμη , ευχαριστώ τους  υπευθύνους και τους υπαλλήλους  της  Διαγνωστικής  Νάξου Α.Ε.

Σημαντικό ρόλο για τη θετική έκβαση της υγείας μου , διαδραμάτισε  η άμεση ανταπόκριση από το ΕΚΑΒ για την αερομεταφορά μου , από  το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου στο Γενικό Θριάσιο Νοσοκομείο. Ευχαριστώ το πλήρωμα του ελικοπτέρου που φρόντισε ώστε η διακομιδή μου να γίνει με τον πιο ασφαλή και άμεσο τρόπο από τη Νάξο στην Αθήνα.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια τους γιατρούς καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Ορθοπεδικής κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου ,οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν για την κατάστασή μου και τον κίνδυνο που διέτρεχα. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ολόψυχα τη Διευθύντρια του Γενικού Θριάσιου Νοσοκομείου κυρία Ρόκα, τους γιατρούς : κύριο  Μπέλτσιο και κύριο Ψαράκη  που με χειρούργησαν καθώς και όσους ιατρούς και μη συνετέλεσαν  στην αίσια έκβαση του χειρουργείου. Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την καρδιολόγο κυρία Κωστάκου.

Κατά το διάστημα της νοσηλείας μου στο Θριάσιο Νοσοκομείο επί 40 ημέρες, όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του Ορθοπεδικού τμήματος  έδειξε αμέριστη συμπαράσταση και ενδιαφέρον δίχως ίχνος ιδιοτέλειας.Toυς ευχαριστώ για την ανθρώπινη προσπάθειά τους και τη φροντίδα που μου έδειξαν.

Επίσης, ευχαριστώ θερμά όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό του Θριασίου Νοσοκομείου, για τη φροντίδα, αγάπη, διακριτικότητα, το χαμόγελο, την ευγένεια και το σεβασμό που επέδειξαν  προς εμένα , τη σύζυγο και την οικογένειά μου. 

Μείζονος σημασίας ήταν η συμβολή του συντοπίτη μου ,βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας , κυρίου Ιωάννη Βρούτση στο συντονισμό και την οργάνωση των ενεργειών που έπρεπε να γίνουν σε πολύ σύντομο χρόνο , από την αερομεταφορά μου μέχρι και τη νοσηλεία μου στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Σημαντική ήταν η άμεση ανταπόκριση του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στην προσφορά μονάδων αίματος που χρειάστηκα κατά την εναέρια διακομιδή και μετέπειτα νοσηλεία μου. Ευχαριστώ όλους ανεξαιρέτως τους  Νάξιους συντοπίτες μου και όχι μόνο για την αγάπη και το ενδιαφέρον που έδειξαν προς το πρόσωπο μου. Ακόμη , συγκινητική ήταν η αμέριστη συμπαράσταση των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφομαι καθημερινά στο χώρο εργασίας μου , στο υπεραστικό ΚΤΕΛ  Νάξου Α.Ε και ειδικότερα η υποστήριξη από τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Πάνω απ’όλα όμως ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ τον Θεό, που με τις πρεσβείες του Αγίου Προκοπίου που γιόρταζε εκείνη την ημέρα, ήταν θέλημά Του να παραταθεί η επίγεια ζωή μου. Πόσα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ να πω στην Παναγιά μας τη Φιλωτίτισσα, την Παναγιά την Κριτόματη στο Κουρουνοχώρι Νάξου, του Βυζαντινού Ναού της οποίας τα θυρανοίξια ,τελούνταν εκείνο το απόγευμα.

         Παράλληλα, οι προσευχές και οι δεήσεις του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου μας κ.Καλλινίκου και των Σεβαστών ιερέων μας , ενίσχυαν την πίστη μου και την ελπίδα μου στον Θεό και με έκαναν να πιστεύω σε ένα θαύμα , το οποίο τελικά συνετελέσθη. Χωρίς τη βοήθεια και την παρουσία του Θεού, της Παναγιάς μας και των Αγίων στη ζωή μας ,όλοι θα ήμασταν αδύναμοι να ανταπεξέλθουμε στις δοκιμασίες.

Με εκτίμηση

Τσάφος Στέφανος”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Νάξος: Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης η πρώτη Ανάσταση (video)

Πρωί Μεγάλου Σαββάτου και η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Νάξου είναι γεγονός (video)

115 αγροτικοί γιατροί θα ενισχύσουν τα νησιά ενόψει του καλοκαιριού

Θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Ποια είναι τα 10 φθηνότερα νησιά σε όλο τον κόσμο; Δυο ελληνικά ανάμεσά τους

oι ειδικοί επί των ταξιδιών μοιράστηκαν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας

Στις 19:00 το απόγευμα αναμένεται το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Από την Αθήνα με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air σε όλη τη χώρα

Καθολική Εκκλησία – Τήνος: Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας

Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας στην Τήνο

Νάξος (Καστράκι) – Κ. Σαλτερής: “Φτιάξαμε έναν Επιτάφιο που αρμόζει στη περιοχή μας” (video)

Ο Κυριάκος Σαλτερής μιλάει στον Γιάννη Κοντόπουλο για τον Επιτάφιο του Καστρακίου (video)

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή την Τετάρτη του Πάσχα (23/04) από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου με την Kerras Crouises

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας: “Ἀναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν λαοί….”

Ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κκ. Καλλίνικου και η Ποιμαντορική Εγκύκλιος επί τη εορτή του Πάσχα 2025

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.