Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος: Ενα γευστικό "Ραντεβού" με ποιότητα και υπογραφή

Νάξος: Ενα γευστικό “Ραντεβού” με ποιότητα και υπογραφή

|

Δύο αδέλφια, ο Δημήτρης και ο Γιάννης Παπαδόπουλος συνεχίζουν τη παράδοση του μπαμπά Βαγγέλη και ανανεώνουν καθημερινά μέσα από δύο καταστήματα το ραντεβού τους με την ποιότητα και την ξεχωριστή γεύση των δημιουργημάτων τους

Δεκαετία του 80 και στη μέση της παραλίας κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά το … Panteboy. Τουλάχιστον το λέγαμε εμείς οι μικρότεροι που παλεύαμε να διαβάσουμε την πινακίδα «Ραντεβού» που έδινε το στίγμα της νέας άφιξης στο χώρο της εστίασης για τη Νάξο…

Όχι, δεν ήταν νέα επιχείρηση. Απλά αναβαθμίζονταν χρόνο με το χρόνο.. Ο πατέρας Βαγγέλης που ήταν στους λουκουμάδες και οι γιοί του Δημήτρης και Γιάννης που είχαν αναλάβει το σέρβις σιγά σιγά αναλάμβαναν τα ηνία της επιχείρησης… Και το ζαχαροπλαστείο – αρτοποιό «Ραντεβού» έβαλε μία ξεχωριστή σφραγίδα στη ζωή της Νάξου όσον αφορά την εστίαση…

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα greekgastronomyguide.gr του Γιώργου Πίττα «δραστήριοι και οι δυο τους, έχουν στην παραλία της Νάξου το κατάστημά τους όπου σερβίρουν γλυκά και σάντουιτς (το περίφημο σάντουιτς με την ναξιώτικη γραβιέρα και το ναξιώτικο ζαμπόνι) και στο δεύτερο κατάστημά τους, απέναντι από το σινεμά, βρίσκεται και το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής.

Τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον γνώρισα πριν 10 χρόνια, το 2007 όταν κι οι δυο μας αναμέναμε από τις εκδόσεις Ίνδικτος, να εκδοθούν τα βιβλία μας “Οι ξερολιθιές της Γεύσης” του Δημήτρη και τα δικά μου “Σημάδια του Αιγαίου”.

Γέννημα-θρέμμα Ναξιώτης ο Δημήτρης από μικρός μαγεύτηκε από τα σπιτικά μαγειρέματα της μάνας του και της γιαγιάς του, που όπως έγραφε στην εισαγωγή του βιβλίου του “κρατώντας το «μαγικό ραβδί» μετέτρεπαν τις πρώτες ύλες σε μοσχομυριστές νοστιμιές”. Αυτό τον έκανε να αποκτήσει μια ξεχωριστή σχέση με τη «γαστρονομία». Το βιβλίο του είναι πολύ σημαντικό, γιατί καταγράφει τις γεύσεις και διατροφικές συνήθειες του νησιού του, με τα ήθη και τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων του τόπου του. Χάρη στο πλούσιο υλικό με τις 100 ντόπιες συνταγές και την πλούσια εικονογράφηση του βιβλίου αποτυπώθηκε ο γαστρονομικός πλούτος της Νάξου και έγινε ένα πεδίο αναφοράς της γαστρονομίας του νησιού.

Ο Δημήτρης γεννημένος στη Νάξο το 1965, αρχίζει σε ηλικία 16 ετών την επαγγελματική του ενασχόληση στο οικογενειακό εστιατόριο «Συμπόσιο». Δύο χρόνια αργότερα πάει στην Αθήνα και στο ζαχαροπλαστείο «Dolce» του Κολωνακίου μαθαίνει τη ζαχαροπλαστική.

Το 1990 βραβεύτηκε στην τουριστική έκθεση «Φιλοξένια» της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας την παραδοσιακή κουζίνα της Νάξου.

Το 2002 δημιουργείται στην επιχείρηση «Ραντεβού» οργανωμένο catering με δυνατότητα εξυπηρέτησης 1.000 ατόμων και είναι ο ίδιος ο Executive Chef, έχοντας δημιουργήσει πολλά μενού σε ξενοδοχεία της Νάξου.

Από το 2009 είναι τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και πιστοποιημένος Executive Chef.

Ο Δημήτρης είναι ένας κοινωνικός άνθρωπος με χαρωπή και φιλόξενη πάντα διάθεση, γενναιόδωρος και παθιασμένος με την ναξιώτικη κουζίνα που δεν χάνει ευκαιρίες να την προβάλει και στα ΜΜΕ, παρουσιάζοντάς την σε τηλεοπτικές εκπομπές. Πλάι του ο γιός του Βαγγέλης, ακολουθεί τα χνάρια του». Και δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια ο Βαγγέλης να είναι ο επόμενος της «δυναστείας» που θα μας χαρίζει όμορφα πιάτα με τις δημιουργίες του

 

Info

Παλαιά Χώρα, Νάξος 84300

Τηλ: 22850 22266

Νάξος


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιράν: Συνετρίβη το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου, το Ισραήλ αναφέρει ότι σκοτώθηκε (!!!)

Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι «εξακολουθούμε να ελπίζουμε, αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από το σημείο της συντριβής είναι πολύ ανησυχητικές»

Μεσόγειος: Εκπέμπει σήμα κινδύνου ελέω της λειψυδρίας

Η συνεχής αύξηση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τις μειωμένες βροχοπτώσεις αποτελούν τους βασικούς λόγους ανησυχίας των επιστημόνων για τη διαθεσιμότητα των υδάτινων πόρων

Γενοκτονία των Ποντίων: 105 χρόνια μετά ο Ερντογάν προκαλεί

Προκλητικός ο Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Συγχαίρω τον εορτασμό για τον Ατατούρκ»

ΕΠΣ Κυκλάδων (Κ – 14): Πρωταθλητής Κυκλάδων στο κατάμεστο ΔΑΚ ο ΠΑΣ Νάξου

Πρωταθλητής Κυκλάδων στο κατάμεστο ΔΑΚ ο ΠΑΣ Νάξου - Κέρδισε με 3-0 τον ΑΟ Μυκόνου

Δωδεκάνησα: Τι αλλάζει στις αντικειμενικές τιμών 4 δήμων;

«Ψαλίδι» στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων διεκδικούν 12 δήμοι της χώρας, οι οποίοι πέρασαν στην επόμενη φάση της επανεξέτασης από τους ιδιώτες εκτιμητές του υπουργείου Οικονομικών

Νάξος (Τυροκομείο) Ν. Πιτταράς σε Κελέτση: “Θέλετε τις υγιείς και σοβαρές επιχειρήσεις; Αποδείξτε το…” (Photos)

Επίσκεψη Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Κελέτση στο Τυροκομείο Πιτταράς... Τι του είπαν οι Νίκος και Στάθης Πιτταράς (photos)

ΑΑΔΕ: “Σαφάρι” θερινών ελέγχων ξεκινάει σε όλη την επικράτεια, στόχος 65 δις έσοδα (!!!)

Ξεκινάει «σαφάρι» θερινών ελέγχων σε όλη την επικράτεια – Οι τρεις άξονες και ο στόχος των 65 δις ευρώ (!!!)

Αμοργός: Ψηφιοποιείται το αρχείο του Υποθηκοφυλακείου

Ψηφιοποιείται το αρχείο του Υποθηκοφυλακείου Αμοργού και θα λειτουργεί ως Αρχειοφυλάκειο

ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης από την Αυστραλία σε Αμοργό και Σαντορίνη

ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης (19-30 Μαϊου) από την Αυστραλία σε Αθήνα, Αμοργό και Σαντορίνη

Χατζηανδρέου προς Προέδρους Κοινοτήτων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: “επιβεβλημένη η παρουσία σας στη συνεδρίαση”.

Ανοιχτή Πρόσκληση του Λεονάδρου Χατζηανδρέου στους προέδρους των Κοινοτήτων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ώστε να παραστούν στην αυριανή (13/05) συνεδρίαση για την αύξηση των δημοτικών τελών

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση”

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση" (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Γλινάδο: Εκπαιδευτική εκδρομή σε Δήλο – Τήνο, χρονοδιάγραμμα

Εκπαιδευτική Εκδρομή από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γλινάδου "Ιωάννης Ν. Βενιέρης" .. Χρονοδιάγραμμα

Νάξος – Ταβέρνα η Αξιώτισσα: “Τα Καλά στοιχειά” του chef Γιάννη Βάσιλα αποκαλύπτονται (και μετά μουσικής)

Στην "Ταβέρνα η Αξιώτισσα" παρουσιάζεται απόψε (18/05) το δεύτερο βιβλίο του chef Γιάννη Βάσιλα - Τι αναφέρει η πρόσκληση

Νάξος – Χαλκί: Η έκλειψη Σελήνης το 1692, η αναβολή της συντέλειας ελέω ιερομόναχου Χρύσανθου

Ορεινός Αξώτης: 1692 μεγάλος πανικός στο Χαλκί Νάξου εξ αφορμής της εκλείψεως της Σελήνης

Νάξος – ΓΕΛ Νάξου “Μανώλης Γλέζος”: Συμμετοχή εκπαιδευτικών στο “Teachers Academy” (photos)

Συμμετοχή πέντε εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» σε εκπαιδευτικά κέντρα του "Teachers Academy" (Photos)

Νάξος – Κελέτσης: “Έχει εκτελεστεί το 45% του έργου στο φράγμα του Τσικαλαριού, θα τελειώσει γιατί υπάρχει η βούληση”.

Τι είπε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Καλέτσης για το φράγμα Τσικαλαριού - Η τοποθέτηση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού και του Επάρχου Ιωάννη Μαργαρίτη

Νάξος: Δράσεις από το Δήμο για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 - Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα

Νάξος: Στον αστερισμό των νοσηλευτών – τριών του 51ου Πανελλήνιου Συνεδρίου

Η Νάξος καλωσορίζει τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες που έφτασαν σήμερα στο νησί μας για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 51ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Σ.Ν.Ε.)

Νάξος – Συνέδριο Νοσηλευτών: Φέρνει πεζοδρόμηση στη παραλιακή οδό

Με βάση ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου,, η χερσαία ζώνη το απόγευμα της Τετάρτης (15/05) θα γίνει ένας τεράστιος πεζόδρομος