Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΠΝΑΙ: Με «γιαπράκια κολοκτύπα» έχουμε νικητή στο διαγωνισμό από Ρόδο για τοEuropean...

ΠΝΑΙ: Με «γιαπράκια κολοκτύπα» έχουμε νικητή στο διαγωνισμό από Ρόδο για τοEuropean Young Chef 2018

|

Εχουμε τον πρώτο φιναλίστ από τη Ρόδο στο πρόσωπο του Βασίλη Αδαμίδη όσον αφορά τον διαγωνισμό από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ,  European Young Chef  – Επόμενος σταθμός η Κως (14/09) και ο μεγάλος τελικός στη Σύρο 22 Σεπτεμβρίου και ο νικητής πάει Ισλανδία.. 

Ο πρώτος ημιτελικός διαγωνισμός για την ανάδειξη του υποψήφιου European Young Chef της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στη Ρόδο,  στο ξενοδοχείο Irene Palace, με τις καλύτερες εντυπώσεις για το επίπεδο των συμμετεχόντων παρά το νεανικό της ηλικίας τους (ο μεγαλύτερος, 21 ετών).

Με έμπνευση από τα νησιά μας και την μοναδική θάλασσα που τα περιβάλλει, οι νεαροί σεφ δημιούργησαν πιάτα με τοπικά προίόντα και πινελιές από τα γαλάζια και τα γήινα χρώματα που μας περιβάλλουν. Η ευλογία του να ζεις στο Νότιο Αιγαίο γίνεται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πλέον και στη γαστρονομία. Τολμά δε να εκθέτει του νέους δημιουργούς που διεκδικούν την αναγνώριση έξω από τα σύνορα της χώριας για την ιστορία που διηγούνται τα πιάτα τους. Είναι ο πολιτισμός του Νότιου Αιγαίου, των 48 νησιώ μας, που φέρνει κοντά τους ανθρώπους στον τόπο τους αλλά τους φέρνει κοντά και με τους χιλιάδες επισκέπτες με τις εμπειρίες που δημιουργούν και τις μνήμες που διατηρούν. Είναι τα προϊόντα του τόπου που γίνονται πρώτη ύλη, απλή και ποιοτική, που γίνονται συνδυασμός υλικών και αποκαλύπτονται προκλητικά μέσα από τις γεύσεις.

Οι υποψήφοι, νέοι επαγγελματίες σεφ, κέρδισαν τις εντυπώσεις καθ’ όλη τη διαδικασία του διαγωνισμού με τις επιδόσεις αλλά και το ήθος τους:

  • Καλογήρου Βασίλης με το πιάτο «τσιπούρα με δημητριακά»,
  • Αδαμίδης Βασίλης με το πιάτο «γιαπράκια κολοκτύπα»,
  • Τζαφάϊ Ντεσιόν με το πιάτο «λαυράκι με χόρτα σύβραση» και
  • η Χριστοδούλου Αγάπη με το πιάτο «ροδόκρεμα ροδίτικη».

Στην τριμελή κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου: Νίκος Χριστοφόρου πρόεδρος, Αχιολάς Αθανάσιος, executive chef στα ξενοδοχεία της εταιρείας Aquasol  και Νικόλαος Κλαδογένης executive chef στο ξενοδοχείο Lydia Maris.

Νικητής αναδείχθηκε μέσα από την διαδικασία, ο Αδαμίδης Βασίλης, ο οποίος θα διαγωνιστεί στη Σύρο με τους νικητές των ημιτελικών που ακολουθούν στην Κω 14/9, Μύκονο 20/9 και Νάξο 21/9. Οι νέοι σεφ 18-26 ετών που θα αναδειχθούν από τους ημιτελικούς, θα συναντηθούν στη Σύρο στις 22/9 και θα κριθούν από πενταμελή επιτροπή. Εκεί θα αναδειχθεί ο νεαρός σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2018, το Νοέμβριο, στην Ιρλανδία.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019» και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, επενδύει με πίστη στα νέα ταλέντα της γαστρονομίας, στους chef που είναι βέβαιο ότι θα κυριαρχήσουν στο χώρο μελλοντικά, χάρη στη δημιουργικότητά τους και στην πίστη τους στα τοπικά προϊόντα.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Από τη Νάξο στη Super League, Ο Νικηφόρος Κατσαράς στον ΟΦΗ

Ο ταλαντούχος τερματοφύλακας του ΠΑΣ Νάξου κάνει το μεγάλο βήμα και μεταγράφεται στην Κ15 του ΟΦΗ, με φόντο τη συμμετοχή στην προεπιλογή της Εθνικής Ομάδας.

Ένα Κολυμβητήριο για την Τήνο, ιστορική ανακοίνωση από τον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση

Σε μια θερμή εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο του νησιού, παρουσιάστηκε το νέο έργο-ορόσημο για τις Κυκλάδες: Κολυμβητήριο στην Τήνο με χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ανοικτή Δημοσκόπηση για το Νότιο Αιγαίο από το aftodioikisi.gr

Μετά από 18 μήνες διοίκησης, η γνώμη των πολιτών για την Περιφέρεια και τους Δήμους των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου γίνεται αντικείμενο καταγραφής μέσα από μια ευρεία ανώνυμη έρευνα.

Νάξος – Θάλασσα καθαρή, Ευθύνη κοινή: Αντιρρυπαντικός εξοπλισμός στη μαρίνα για τους αλιείς

Με πρωτοβουλία του Λιμενικού Ταμείου Νάξου και τη συμβολή της Aegean Rebreath, εγκαθίσταται εξοπλισμός για την προστασία της θάλασσας από τα λιπαντικά και τα καύσιμα - Σήμερα (18/06) η παρουσίαση

Ουρολογικό Ιατρείο στο Naxos Medical, γιατί η πρόληψη είναι ανδρική υπόθεση

Στις 20 & 21 Ιουνίου, το Ουρολογικό Τμήμα του Naxos Medical ανοίγει ξανά τις πόρτες του, ενισχύοντας την αντρική φροντίδα υγείας με σύγχρονα μέσα και βαθιά ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Μαριέττα Γαλάνη: Όταν η Παράδοση σμίγει με τη δημιουργία (mocktail) σε ένα ποτήρι

Από τη Νάξο με αγάπη – η Μαριέττα Γαλάνη παντρεύει τη μνήμη με τη μοντέρνα γεύση μέσα από ένα δροσιστικό mocktail με ντοματοχυμό.

«Porto Leone»: Η Τρούμπα των ’60s ζωντανεύει στη νέα μεγάλη σειρά εποχής του ALPHA

Μια συγκλονιστική ιστορία πάθους, εξουσίας και προδοσίας ξεδιπλώνεται στην καρδιά του λιμανιού του Πειραιά, με φόντο τη θρυλική Τρούμπα του 1965.

Τραγωδία στο Κουφονήσι: 88χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή «Άμμος» στο Κουφονήσι. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου. Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.

Ζητείται αρτοποιός ή βοηθός αρτοποιού για τη σεζόν στη Νάξο

Οικογενειακή επιχείρηση (βλ Artos Bakery Lagogianni) αναζητά ενίσχυση για την καλοκαιρινή περίοδο με διαμονή, καλό κλίμα και στήριξη.

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Νάξος: Μπήκαν τα θεμέλια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ένα όραμα γίνεται πράξη

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της ουσιαστικής αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στη Νάξο, με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί με ελπίδα και προσδοκία την πρόοδο του έργου.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση