Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕπιτέλους. Δικαιώνονται τα ... μπάνια του λαού

Επιτέλους. Δικαιώνονται τα … μπάνια του λαού

|

Με τη φράση «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου», ανώτατη κυβερνητική πηγή, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ιθάκη, φάνηκε να απομακρύνει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού από την παρούσα εβδομάδα, δείχνοντας να μεταθέτει τη συζήτηση από την επόμενη εβδομάδα και έπειτα.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τριάντα χρόνια, να αλλάξει γενιά ώστε να ακούσουμε με κάθε σχεδόν επισημότητα την έκφραση “να μην χαλάσουμε τα μπάνια του λαού”… Εκφραση που φέρεται να έχει πει ο Ανδρέας Παπανδρέου τη δεκαετία του 80 όταν πιέζονταν για έκτακτα μέτρα (βλ εκλογές) μέσα στον Αύγουστο και αυτός εύρισκε ως …βοήθεια τα μπάνια του λαού.. Ε σήμερα, εν έτη 2018 το ακούσαμε και πάλι… Με την φράση «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου», ανώτατη κυβερνητική πηγή, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης στην Ιθάκη, φάνηκε να απομακρύνει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού από την παρούσα εβδομάδα, δείχνοντας να μεταθέτει τη συζήτηση από την επόμενη εβδομάδα και έπειτα.

Η ίδια πηγή, μεταξύ άλλων, σημείωνε ότι τα επιτόκια είναι χαμηλά, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας κινούνται ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για έξοδο στις αγορές. Σε σχετική ερώτηση, η ίδια πηγή εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Ρήγας: Είμαι εκλεγμένος 

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί η δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Ρήγα ο οποίος ερωτηθείς για τα σενάρια που τον θέλουν να απομακρύνεται από τη θέση του για να μπει στην κυβέρνηση και να τον διαδέχεται ο Πάνος Σκουρλέτης, απάντησε ότι είναι εκλεγμένος από την κομματική βάση. 

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον Real FM, απάντησε ότι «δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά» και σημείωσε: «Είμαι ο γραμματέας του κόμματος, εκλεγμένος μετά το συνέδριο και υπηρετούμε συλλογικά με όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος τις αποφάσεις του συνεδρίου. Τη στήριξη της μεγάλης προσπάθειας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία που από σήμερα είναι πραγματικότητα. Τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συσπείρωσης που δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς που ευθύνεται για την κατάσταση που έφτασε η χώρα».

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι έχει «καταρρεύσει το πολιτικό του αφήγημα» και παρατήρησε πως θα αποτύχει για άλλη μια φορά στις προβλέψεις του, καθώς «τα μέτρα για τις συντάξεις δεν είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων».

Σε ερώτηση σχετικά με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Ρήγας απάντησε ότι «ο κ. Στουρνάρας δεν λειτουργεί ως θεματοφύλακας της ελληνικής οικονομίας. Προσπαθεί να υπερασπίσει τις λάθος επιλογές του ως υπουργός Οικονομικών. Ενδιαφέρεται για την προσωπική του δικαίωση και όχι για τη στήριξη της προσπάθειας ενίσχυσης της οικονομικής ανάκαμψης έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα “Protothema” /Φωτογραφία: Τα μπάνια εν Φαλήρω. Σκίτσο του σατυρικού περιοδικού «Αριστοφάνης” το 1887


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γαύδος: 578 μετανάστες σε λιγότερο από 24 ώρες – Συναγερμός για τις τοπικές αρχές

Με 9 βάρκες έφτασαν εκατοντάδες μετανάστες στο ακριτικό νησί. Πλέον οι φιλοξενούμενοι στην Αγυιά Χανίων φτάνουν τους 1.139, με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Αμοργός: Προβολή της ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» με μουσική του Έννιο Μορρικόνε

Ο Σύλλογος «Νήσος Αμοργός» σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς τιμούν τον κινηματογράφο με την αριστουργηματική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε στα Κατάπολα.

Φιλώτι -Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο: Στην καρδιά της Νάξου, εκεί όπου οι παραδόσεις ζωντανεύουν

Ανάμεσα στις πλαγιές του Ζα, το κεφαλοχώρι αποκαλύπτει τη γοητεία των Κυκλάδων μέσα από τα σοκάκια, τις γιορτές και το Λαογραφικό του Μουσείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Κηφισιά – Παναθηναϊκός: Για το πρώτο «τρίποντο» στο 1.91!

Η Σούπερ Λιγκ συνεχίζεται με ενδιαφέρον ματς στο ουδέτερο γήπεδο του Βόλου, όπου οι «νεοφώτιστοι» φιλοξενούν τους «πράσινους» που ψάχνουν την πρώτη τους νίκη.

Ημέρα Γιορτής: 14 Σεπτεμβρίου, η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Μια από τις μεγαλύτερες δεσποτικές εορτές της Ορθοδοξίας – Η ιστορία της ανεύρεσης και της ύψωσης του Σταυρού

Σίκινος: Ιερόσυλη κλοπή ταμάτων από την εικόνα της Παντάνασσας

Αναστάτωση στη μικρή κοινωνία του νησιού μετά την αφαίρεση πολύτιμων ταμάτων το απόγευμα του Σαββάτου. Σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες.

Κουφονήσια: Σκληρή απάντηση των επιχειρηματιών στον αντιδήμαρχο Οικονομικών

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων καταγγέλλει «λαϊκισμό και κακοδιαχείριση» – Αμφισβητεί την «κοινωνική πολιτική» του Δήμου και ζητά δίκαιη τιμολόγηση στο νερό

Εκπαίδευση: Ένας στους τέσσερις νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ζήτησε άδεια αμέσως μετά τον διορισμό

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλά για «δομικό πρόβλημα» που αφήνει κενά κάθε Σεπτέμβριο – Σχεδόν 30% οι άδειες στα νησιά του Αιγαίου

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία