Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΤίμησαν για 3η χρονιά τη μνήμη του Δημήτρη Κεραμιώτη

Τίμησαν για 3η χρονιά τη μνήμη του Δημήτρη Κεραμιώτη

|

 Ήταν όλοι εκεί… στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού στο γήπεδο της Κορωνίδας, το οποίο φέρει το όνομα ενός ”μεγάλου” του Ναξιώτικου ποδοσφαίρου, του Δημήτρη Κεραμιώτη.

 Ήταν όλοι εκεί… στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού στο γήπεδο της Κορωνίδας, το οποίο φέρει το όνομα ενός ”μεγάλου” του Ναξιώτικου ποδοσφαίρου, του Δημήτρη Κεραμιώτη.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2014, όταν Δημήτρης έφυγε εντελώς ξαφνικά από κοντά μας, σκορπώντας την θλίψη, όχι μόνο στην οικογένεια του, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία του νησιού, που τον γνώριζε ως έναν γνήσιο άντρα. Η ποδοσφαιρική του καριέρα μοναδική για την εποχή, καθώς η υψηλή τεχνική που διέθετε τον κρατούσε αγωνιζόμενο πάντα σε υψηλό επίπεδο. Η ΑΕΚ, η Κορωνίδα το Αγερσανί, και ο Πανναξιακός, ήταν οι ποδοσφαιρικές «στέγες» στην πορεία του Δημήτρη, κερδίζοντας μαζί τους πολλούς τίτλους και διακρίσεις.

Στη μνήμη του Δημήτρη Κεραμιώτη, συγχωριανοί, φίλοι και συγγενείς έδωσαν χθες Κυριακή 12 Αυγούστου το βροντερό παρών στο γήπεδο του χωριού από το οποίο καταγόταν ο Δημήτρης Κεραμιώτης, την Κορωνίδα.

Εκεί, οι Βετεράνοι του Πανναξιακού, οι οποίοι πολλοί από αυτούς υπήρξαν συμπαίκτες με τον αξέχαστο Δημήτρη, όπως και η ομάδα του χωριού του, η Κορωνίδα, συναντήθηκαν στον 3ο φιλικό αγώνα, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Πολλές και συγκινητικές οι μνήμες που ξύπνησαν και βέβαια καλό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες.

Η έναρξη του αγώνα βρήκε τους Βετεράνους του Πανναξιακού να αποθέτουν άνθη στη μνήμη του Δημήτρη Κεραμιώτη [βλ. βίντεο] , ενώ αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής, ο ρέφερι της αναμέτρησης κ. Παπαχρηστόπουλος Γιάννης (Παλαίμαχος Πανιωνίου).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι ”αιώνιοι έφηβοι” Βετεράνοι του Πανναξιακού ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά, με την ομάδα πάντως της Κορωνίδας να προσπαθεί, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, όπου είχε 1-2 πολύ καλές ευκαιρίες, ενώ με την έναρξη της επανάληψης είχε και ένα δοκάρι, που την έφερε μία ανάσα από το 2-1.

Το σκορ της αναμέτρησης, φυσικά και δεν έχει καμία σημασία, ωστόσο η ομάδα του Πανναξιακού πήρε την άτυπη νίκη με 6-1. Το πρώτο ημίχρονο, βρήκε τον Πανναξιακό να προηγείται με 2-0, χάρη σε γκολ που πέτυχαν οι: Κατσάνης Ν. και Βουτσίνος. Στην επανάληψη, οι: Βαθρακοκοίλης, Τσιμπλάκης, Αγγελής και Κατσάνης Ν. συμπλήρωσαν τα 6 γκολ του Πανναξιακού, ενώ για την Κορωνίδα σκόραρε ο Δημήτρης Αλιμπέρτης.

Ακολούθησαν τα κλασικά κεράσματα και βέβαια το ραντεβού ανανεώθηκε για το καλοκαίρι του 2019 και τον 4ο φιλικό αγώνα στη μνήμη του ”ΜΕΓΑΛΟΥ” Δημήτρη Κεραμιώτη!

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν:

Κορωνίδα: Χωριανοπουλος Π., Αλιμπερτης .Α. Δ., Αλιμπέρτης .Ι. Δ., Χωριανόπουλος Γ., Χωριανόπουλος Ν., Χωριανόπουλος .Σ. Γ., Κουφοπουλος Μ., Φατούρος Γ., Φραγκουλόπουλος Γ., Φρατζέσκος Ν., Κεραμιώτης Γ., Χωριανόπουλος Μ., Φραγκουλόπουλος Μ., Χωριανόπουλος Μ., Φρατζέσκος Λ., Φρατζέσκος Π., Κορρές Π., Χωριανόπουλος Α.

Πανναξιακός: Αξαόπουλος, Περιστεράκης, Κατσούλης, Βαθρακοκοίλης Χ. Τσακωνιάτης, Τσιμπλάκης Γ., Βουτσίνος, Κατσάνης Ν., Μαρούλης, Μαϊτός, Αγγελής, Βαθρακοκοίλης Μ., Κακλαμάνος, Τσιμπλάκης Κ., Κατσάνης Γ., Φάρκωνας, Χασομέρης.

Φωτογραφίες και βίντεο

  

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρόταση Ημέρας: Αλμύρα τσιγαριαστή με αυγό μάτι και φέτα

Η αλμύρα — ένα από τα πιο νόστιμα χόρτα της άνοιξης και του καλοκαιριού — δεν είναι μόνο για σαλάτα. Η πρόταση της ημέρας από τον "Γαστρονόμο"

Αμοργός: Δημόσια παρουσίαση του Τοπικού Πολεοδομικού σχεδίου, ο λόγος στους πολίτες

Την Τρίτη 10 Ιουνίου στην Αιγιάλη παρουσιάζονται τα πρώτα εναλλακτικά σενάρια του ΤΠΣ του Δήμου Αμοργού – Ανοίγει η διαδικτυακή πλατφόρμα συμμετοχής για όλους τους πολίτες

Όταν οι τοίχοι μιλάνε στη Σχοινούσα, μιλούν με ρυθμό και παράδοση (video)

Μια νέα τοιχογραφία εμπνευσμένη από το πανηγύρι και τη συλλογική μνήμη του νησιού μάς καλωσορίζει στην καρδιά της Σχοινούσας — με την Αναπτυξιακή Κυκλάδων να καλεί κι άλλους καλλιτέχνες να γεμίσουν τα νησιά με φωνή και χρώμα

6 + 1 ταινίες που μας θυμίζουν τι σημαίνει “Πατέρας”

Με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα, επτά συγκινητικές, τρυφερές και ανθρώπινες ιστορίες για τον ρόλο του πατέρα στη ζωή μας — στη μεγάλη οθόνη και στην καρδιά μας

Επίσκεψη του Υφυπουργού Δικαιοσύνης στη Νάξο – Συναντήσεις με φορείς και αυτοψία σε δικαστικές εγκαταστάσεις (video)

Σε διαδοχικές συναντήσεις ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για την πρόοδο έργων και τις ανάγκες της Νάξου στον τομέα της Δικαιοσύνης

Hellenic Seaplanes: Απογειώνονται τα υδροπλάνα στην Ελλάδα, αλλά όχι σε Μήλο και Σαντορίνη

Παρά την ετοιμότητα της Hellenic Seaplanes, δύο εμβληματικά νησιά μένουν εκτός του εθνικού πτητικού χάρτη λόγω αρνητικών γνωμοδοτήσεων από τις Λιμενικές Αρχές

Μύκονος – Γ. Βρούτσης: Αναβαθμίζεται το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Κόρφο με χρηματοδότηση 731.500€

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Δήμαρχος Χρήστος Βερώνης ανακοίνωσαν την υλοποίηση του έργου σε ειδική εκδήλωση παρουσία Ολυμπιονικών και αθλητών

«Οι Κούροι ανήκουν στο Φλεριό»: Σαφής αντίθεση στην απομάκρυνσή τους από τη Νάντια Σαλτερή

Δημόσια παρέμβαση της Νάντιας Σαλτερή για την απόφαση του ΚΑΣ – Χωρίς διαβούλευση, χωρίς διάλογο, με κίνδυνο απώλειας της πολιτιστικής ταυτότητας των Μελάνων

Μια Τήνος για όλους: Νέες θέσεις (14) στάθμευσης ΑμεΑ σε κοινότητες του νησιού

Ο Δήμος Τήνου κάνει πράξη την ισότιμη πρόσβαση, με ουσιαστικές παρεμβάσεις για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σε 11 χωριά του νησιού

Στη Νάξο (και φέτος) το ελικόπτερο αεροπυρόσβεσης, ασπίδα προστασίας για το καλοκαίρι

Το ελικόπτερο Kamov Ka-32 σταθμεύει ξανά στο αεροδρόμιο της Νάξου, έτοιμο να επέμβει άμεσα σε κάθε πυρκαγιά στις Κυκλάδες και το Νότιο Αιγαίο

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις