Και η Απείρανθος – μαζί με την ευρύτερη περιοχή του χώρου ευθύνης της – προστέθηκε στην αλυσίδα των περιοχών της Νάξου χωρίς νερό λόγω μηχανικής βλάβης
“Στην καρδιά του καλοκαιριού, η Απείρανθος ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ!!!!!
Για αυτό… θέλεις να απέχω και να μην ενημερώνομαι ως πρόεδρος???
Αλήθεια η εφεδρική και μόλις 2 χρόνων αντλία και μοτέρ που είχαμε προνοήσει με τον αείμνηστο Τοτόμη Πρωτονοτάριο… ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ κρυφά από τον πρόεδρο της Απειράνθου???
……..????? Πολλές ευθύνες και Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ…..
Υ.Γ.: Κάποιοι ανευθυνοανεύθυνοι αν έχουν ίχνος φιλότιμου, θα πρέπει να ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ και να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ!!!!”
Αυτή η είναι σημερινή ανάρτηση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Απειράνθου Γιώργου Μπάκαλου… Στην προσωπική του ιστοσελίδα στα social media που συνοδεύετε από φωτογραφίες και video όσον αφορά τις υποδομές του χωριού στο θέμα της ύδρευσης… Και όπως σημειώνει είνα η δεύτερη φορά που συμβαίνει… Η πρώτη ήταν την 4η Ιουλίου… Και όχι μόνο η Απείρανθος αλλά και όλοι οικισμοί (Αζαλάς, Μουτσούνα, Λιγαρίδια) που λαμβάνουν νερό από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν μείνει χωρίς το απαραίτητο νερό, βασικό συστατικό για την υγιεινή των κατοίκων…
Και η Απείρανθος μπαίνει στη μακριά λίστα των οικισμών που φέτος έστω και για μία ώρα έμειναν χωρίς νερό. Από την Κόρωνο και την Ποταμιά έως το Σαγκρί και το Κουρουνοχώρι και τον Αγιο Θαλέλαιο… Αιτία; Η απουσία σωστής συντήρησης των υποδομών. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Και συν τοις άλλοις η αντίδραση του Δήμου καθυστερημένη. Μετά από αρκετές ώρες εμφάνιση συνεργείου. Και όπως ανέφερε ο κος Μπάκαλος από δύο έως τέσσερις ημέρες ο χρόνος αποκατάστασης της ζημιάς…
Και όπως είχαμε διαβάσει στην προηγούμενη ανάρτησή του για το ίδιο θέμα… Η κατανάλωση νερού στο χωριό τον Αύγουστο του 1984 ήταν 120 κ.μ / ημέρα. Σημερινή κατανάλωση Απειράνθου/κατά το μήνα Αύγουστο είναι : περίπου 600 κ.μ / ημέρα + Μουτσούνα :500 κ.μ / ημέρα = 1.100κ.μ/ημέρα.
ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1984 : 3.600 κ.μ ( ΔΕΝ είχε Υδροδότηση η Μουτσούνα με τους οικισμούς ) ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ : 18.000+15.000 = 33.000 κ.μ (ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ +ΟΙΚΙΣΜΟΙ).
Μάλιστα είχε αναφέρει και συγκεκριμένα ερωτήματα:
1) Ζήτημα εξοικονόμησης του νερού (εξαντλούνται τα ΟΡΙΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ, αν λάβουμε και υπόψη μας τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΧΡΟΝΟ που θα κρατήσουν νερό οι ΓΕΩΤΡΥΣΕΙΣ)
2) Ζήτημα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΝΕΡΟΥ – ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ.
3) Υψηλό κόστος συντήρησης εγκαταστάσεων – εξοπλισμού (φθορές, βλάβες, ΔΕΗ, ανανέωση εξοπλισμού κ.λ.π.)
4) ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
5) ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.
Για να επιτευχθεί Ο ΣΤΟΧΟΣ της επάρκειας των υδατικών αποθεμάτων, πρέπει να αποφευχθεί ο κίνδυνος της λειψυδρίας, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ επίτευξη ισορροπίας στο ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης του νερού.
Ο Απεραθίτικος Λαός, έμπρακτα και φανερά, πρέπει να καταδικάσει ο ίδιος το φαινόμενο της ΑΣΚΟΠΗΣ κι ΑΛΟΓΙΣΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ (κυρίως γεωργικής – αρδευτικής χρήσης), αλλά ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.
Να ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ για τα καλά , πως φέτος ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ….ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ .
ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ : ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ να ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ώστε να δώσουμε ΛΥΣΕΙΣ σ αυτό το σημαντικό και …καυτό ….ζήτημα .
Πήρε απάντηση; Ο χρόνος θα δείξει