Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΚρήτη: Ο τουρίστας το ... έσκασε και ο Ψαραντώνης ρωτάει για την...

Κρήτη: Ο τουρίστας το … έσκασε και ο Ψαραντώνης ρωτάει για την Μέρκελ (video)

|

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης επιστρέφει (7 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου) και μας κάνει να γελάσουμε ξανά! Άλλο ένα απολαυστικό βίντεο από τους διοργανωτές του, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη! – Δείτε το video έως το τέλος 

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης επιστρέφει και μας κάνει να γελάσουμε ξανά! Άλλο ένα απολαυστικό βίντεο από τους διοργανωτές του, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη! Γυρισμένο σε πανέμορφα τοπία της νότιας Κρήτης και της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου , αναδεικνύει την Κρητική φιλοξενία μέσα από ξεκαρδιστικές ατάκες και ανατρεπτικές σκηνές.

Στις σκηνές του νέου αυτού διαφημιστικού σποτ, πρωταγωνιστούν ένας Γερμανός τουρίστας, θαυμαστής της Κρητικής φύσης, ό γνωστός Ψαραντώνης, η σούπερ γιαγιά από το προηγούμενο σποτ και μια σειρά από απλούς καθημερινούς ανθρώπους που εθελοντικά συμμετέχουν για να βοηθήσουν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στο νησί της Κρήτης κι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα.

Μέσα από μια ευφάνταστη πλοκή όπου Κρητικοί ντελικανήδες «σώζουν» και φιλοξενούν τον Γερμανό τουρίστα, στήνοντας ένα όμορφο Κρητικό παρεάκι που δείχνει την κουλτούρα , την γαστρονομία και τη μουσική κληρονομιά της Κρήτης. Προσκαλώντας αθλητές από όλο τον κόσμο να πάρουν μέρος στην ομορφότερη γιορτή αθλητισμού, πολιτισμού και εθελοντισμού.

Πως είναι το σενάριο; Ας δούμε τις βασικές του αρχές… 

– Ένα ωραίο πρωινό στη νότια Κρήτη τρεις Κρητικοί τραγουδούν στο αυτοκίνητο και ένας τουρίστας απολαμβάνει την θέα στο απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού πελάγους. 

– Οι Κρητικοί βλέπουν στην άκρη του γκρεμού τον τουρίστα και νομίζουν ότι θέλει να αυτοκτονήσει. Τον βάζουν στο αυτοκίνητο για να τον πάνε σπίτι τους και να τον περιποιηθούν.

– Ο τουρίστας αρχικά πανικοβάλλεται αλλά φτάνοντας στο σπίτι καταλαβαίνει ότι όλοι έχουν αγνές προθέσεις, χαλαρώνει και απολαμβάνει την κρητική φιλοξενία. 

•Στο σπίτι δεν ξέρει κανείς άλλος Αγγλικά, παρά μόνο η Γιαγιά που γνωρίσαμε στο περσινό σποτ. Η Γιαγιά μιλάει με τον τουρίστα και μεταφράζει αυτά που θέλει να πει. 

•Ο Ψαραντώνης γνωστός για το χιούμορ του, πειράζει τον τουρίστα ενώ αυτός γλυκοκοιτάζει την γαλανομάτα κοπελιά απέναντι. 

•Ο Ψαραντώνης πιάνει τη λύρα και το Κρητικό γλέντι ξεκινάει. Το διακόπτει όμως ο κρότος της μπαστούνας του Παππού που σαν μια ακόμα ένδειξη φιλοξενίας προξενεύει στον τουρίστα το Κατερινιώ. 

•Ο τουρίστας στην αρχή νομίζει ότι το Κατερινιώ είναι η γαλανομάτα κοπελιά. Όταν καταλαβαίνει ότι δεν είναι, το σκάει από το παράθυρο και τρέχει στα αμπέλια και τις ελιές της φιλόξενης Κρήτης.

Όλα αυτά μέσα από απίστευτου διαλόγους και πανέμορφες εικόνες από τοπία που μαγεύουν τον θεατή αλλά και δημιουργούν μια σπαρταριστή ατμόσφαιρα.

Ο ημιμαραθώνιος Κρήτης θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου και αναμένεται να προσελκύσει πάλι χιλιάδες αθλητές που πραγματικά απολαμβάνουν την όμορφη διαδρομή μέσα από ελιές, αμπέλια και γραφικά χωριά αλλά και συμμετέχουν στο πρωτότυπο γλέντι που στήνεται αμέσως μετά την απονομή προσφέροντας εντελώς δωρεάν γεύσεις της Κρητικής κουζίνας και της Κρητικής μουσικής και του χορού.

Αν θέλεις κι εσύ να τρέξεις στη φιλόξενη Κρήτη, δήλωσε συμμετοχή στο www.cretehalfmarathon.com 

Το Κατερινιώ θα είναι εκεί…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ακτοπλοΐα 2025: Αισιοδοξία, αύξηση επιβατών και άνοδος του Island Hopping

Με αύξηση 6,7% στην επιβατική κίνηση και ενισχυμένο το μοντέλο Island Hopping, η φετινή σεζόν αναμένεται σταθερή – Ποιοι προορισμοί κερδίζουν έδαφος, τι αλλάζει για τις άγονες γραμμές

Ζούλτε Βάρεγκεμ – Μαλίν: Με ρυθμό, φάσεις και γκολ στην πρεμιέρα της Pro League

Με φόντο την επιθετική φόρμα και των δύο ομάδων, η πρεμιέρα του βελγικού πρωταθλήματος «μυρίζει» γκολ – δυνατό combo το G/G & Over 2.5

Ημέρα γιορτής: Η Αγία Παρασκευή στο Νιο Χωριό, ιστορία, πίστη και ρίζες Κρητικές στη Χώρα Νάξου

Μια μεγάλη γιορτή για τους Νιοχωρίτες – Εκατοντάδες προσκυνητές τίμησαν την προστάτιδα τους Αγία Παρασκευή, σε έναν από τους παλαιότερους ενοριακούς ναούς της Χώρας

Νάξος: Μουσική πανδαισία στον Απόλλωνα, γιορτάζει απόψε (25/07) με μελωδίες, κρασί και χορό!

Το χωριό Απόλλωνας στήνει γλέντι το Σάββατο 26 Ιουλίου με ζωντανή μουσική, ντόπιο κρασί, κεράσματα και την ομάδα «Αξοπατήματα» σε ένα μαγευτικό καλοκαιρινό βράδυ

Νάξος – Οι καρποί του φροντιστηρίου “Παιδεία”: Επιτυχίες μαθητών στις Πανελλαδικές 2025

Με κόπο, επιμονή και την υποστήριξη του φροντιστηρίου «Παιδεία» του Γιώργου Βάβουλα, οι μαθητές της Νάξου κατακτούν τις κορυφαίες σχολές της χώρας.

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Με καρδιά και γνώση: Το σούπερ 13αρι του Φροντιστηρίου “Αντώνη Χερουβείμ” στις Πανελλαδικές 2025

Μαθητές από τη Νάξο κατέκτησαν τις σχολές των ονείρων τους με τη στήριξη του φροντιστηρίου – Πρωτιές, υψηλές θέσεις και πολλή περηφάνια!

Καμίνι η Ελλάδα! Στους 45.8°C η μέγιστη θερμοκρασία (Σκάλα Μεσσηνίας), στους 39°C η Ηρακλειά, 36°C η Σχοινούσα (πίνακας)

Πρωτοφανές θερμικό κύμα έπληξε τη χώρα – Αναλυτικά οι θερμοκρασίες στις Κυκλάδες και η εικόνα της Νάξου

Η Γιορτή του Βοσκού “επιστρέφει” στην Κωμιακή με τυροκόμηση, μουσική και το «ταξίδι του μαλλιού»

Μια αυθεντική εμπειρία παράδοσης και γεύσης στην αυλή της Θεοσκέπαστης, με πρωταγωνιστές τους βοσκούς της Νάξου

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις